Bilichol, capsule

Substanță activa
mentol, mentona, pinen, borneol, cineol, camfen
Clasa ATC
A05AX
Format
capsule
Afecțiuni
Diskinezii biliare, microlitiaza biliara, colecistite si inflamatii ale cailor biliare, staza biliara, hipotonia vezicii biliare, sindromul post-colecistectomie
Producător
S C. PHARCO IMPEX 93 SR
Acțiune terapeutică
terapia bilei

Ce este Bilichol şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

O capsula moale gastrorezistenta contine mentol 32 mg, mentona 6 mg, pinen (a si P) 17 mg, borneol 5 mg, cineol 2 mg, camfen 5 mg si excipienti: continutul capsulei: ulei de masline; capsula: gelatina, anidrisorb, glicerol 85%, p-hidroxibenzoat de etil sodic, p-hidroxibenzoat de propil sodic, clorofilina Cu-Na, apa purificata;

Grupa farmacoterapeutica: alte preparate pentru terapia bilei

Indicaţii terapeutice

Adjuvant in tratamentul urmatoarelor afectiuni:

-Diskinezii biliare

-Microlitiaza biliara
-Colecistite si inflamatii ale cailor biliare

-Staza biliara

-Hipotonia vezicii biliare

-Sindromul post-colecistectomie

Înainte să luaţi Bilichol

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Obstructie biliara, litiaza biliara cu indicatie chirurgicala, ileus, empiem la nivelul vezicii biliare.

Copii sub 6 ani.

Sarcina.

Precautii

Se recomanda a nu se depasi doza recomandata datorita posibilitatii de aparitie a fenomenelor de supradozaj.

Interactiuni

Tratamentul cu Bilichol poate reduce efectul anticoagulantelor orale de tip acenocumarol sau warfarina.

Atentionari speciale

Datorita efectului colecistokinetic al unor componente din compozitia medicamentului, administrarea la pacienti cu litiaza biliara poate determina aparitia unei colici biliare, in cazul prezentei unor calculi a caror dimensiune nu permite eliminarea lor.

Pentru informatii suplimentare se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Sarcina si alaptarea:

Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii datorita efectului contracturant al cetonelor (mentona).

Pentru substanţele active din compoziţia medicamentului nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea acestora la femei care alapteaza. De aceea nu este recomandata utilizarea medicamentului in timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Bilichol

Doze si mod de administrare

Doza recomandata la adulti este de 1 – 2 capsule moi gastrorezistente Bilichol de 3 ori pe zi, inainte de mese, in cure de tratament a caror durata depinde de recomandarea medicului, in functie de tipul afectiunii si de particularitatile fiecarui caz in parte. La copii doza recomandata este jumatate din doza recomandata la adulti, pentru a evita un eventual supradozaj.

Reacţii adverse posibile

Reactii adverse

Pot apare reactii alergice (chiar intarziate).

Supradozaj

Datorita continutului in monoterpene si a prezentei mentonei in compozitia Bilichol, administrarea acestuia timp indelungat poate determina fenomene de intoxicatie cronica: nefrita, hemoragii gastrice, insuficiente hepato-renale, steatoza hepatica.

Administrarea in doze mari a cetonelor (mentona) (peste 75 mg la o administrare) poate determina, in functie de doza, fenomene de intoxicatie acuta ca: vertij, stare generala de rau, dezorientare, obnubilare, accese epileptiforme si tetaniforme (contractii mioclonice), greata, dispnee si tulburari psihosenzoriale, coma si deces (intr-un timp extrem de scurt la doze foarte mari), avort datorita faptului ca la aceste doze cetonele sunt neurotoxice si emenagoge.

Cum se păstrează Bilichol

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere a cate 12 capsule moi gastrorezistente.

 

Producator

S C. PHARCO IMPEX 93 SRL Str. Coriolan Marcius nr.23 Sector 5, Bucureşti, România

 

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

PHARCO IMPEX 93 SRL. Str. Coriolan Marcius nr. 23 Sector 5, Bucureşti, România

 

Data ultimei verificari a prospectului Februarie 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”