Buscorem, 10 mg, comprimate

Substanță activa
bromură de butilscopolamină
Clasa ATC
A03BB
Format
comprimate
Afecțiuni
simptome ale sindromului de colon iritabil.
Producător
SC. REMEDIA SRL.
Acțiune terapeutică
ameliorarea spasmelor tractului genito-urinar

Ce este Buscorem şi pentru ce se utilizează

Buscorem conţine bromură de butilscopolamină care aparţine unui grup de medicamente denumite alcaloizi din beladonă, compusi cuaternari de amoniu.

Buscorem se utilizează pentru ameliorarea spasmelor tractului genito-urinar sau ale tractului gastro-intestinal, ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

Înainte să utilizaţi Buscorem

Nu utilizaţi Buscorem:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bromura de butilscopolamina sau la oricare dintre celelalte componente ale.medicamentului.
  • dacă aveţi:
  • miastenia gravis
  • megacolon
  • glaucom cu unghi inchis
  • dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi

Nu luaţi acest medicament dacă aveţi una din bolile de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, vorbiţi cu medicul sau farmacistul înainte de a lua acest medicament.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Buscorem comprimate

Verificaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a utiliza acest medicament, dacă:

-aveţi tahicardie sau alte probleme cardiace.

-dacă aveţi probleme ale glandei tiroide, cum ar fi hipertiroidie.

-dacă aveţi dificultăţi sau dureri la urinare cum ar fi în cazul bărbaţilor cu probleme la prostată. -dacă aveţi constipaţie

-dacă aveţi febră

Dacă nu sunteţi siguri că cele menţionate mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Buscorem.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, mai ales în următoarele cazuri:

-medicamente pentru depresie, denumite antidepresive triciclice, cum ar fi doxepin. -medicamente pentru alergii şi rău de călătorie, denumite antihistaminice. -medicamente care controlează bătăile inimii cum ar fi chinidina sau disopiramida. -medicamente pentru boli mentale severe, ca haloperidol sau flufenazina. -medicamente pentru probleme respiratorii ca tiotropium si ipratropium. -amantadina-pentru boala Parkinson şi gripă. -metoclopramidul -pentru senzaţia de rău. -asocierea cu simpatomimetice pi, poate agrava tahicardia.

Administrarea concomitentă cu antiacide sau antidiareice adsorbante scade absorbţia medicamentelor anticolinergice. Se recomandă administrarea acestor medicamente la 2-3 ore după administrarea de Buscorem

Anticolinergicele cresc pH-ul gastric, scăzând astfel absorbţia ketoconazolului. Administrarea concomitentă cu metoclopramidă poate antagoniza efectele metoclopramidului asupra motilităţii gastrice.

Asocierea cu analgezice opioide creşte riscul constipaţiei severe, ileusului paralitic sau retenţiei urinare.

Buscorem antagonizează efectele pentagastrinei şi histaminei, modificând rezultatele testelor pentru determinarea secretiei gastrice. Se recomandă păstrarea unui interval de 24 de ore între administrarea parasimpatoliticelor şi efectuarea acestor teste.

Dacă nu sunteţi siguri că cele menţionate mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Buscorem

Utilizarea Buscorem cu alimente şi băuturi

Buscorem se poate administra concomitent cu lichide.

Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă administrarea de Buscorem în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru de sarcină şi în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In general, bromura de butilscopolamină nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.Totuşi la unii pacienţii pot să apară tulburări de vedere. Dacă acest lucru vi se întâmplă şi dumneavoastră aşteptaţi până vederea revine la normal înainte să conduceţi sau să folosiţi utilaje.

Cum să utilizaţi Buscorem

Buscorem se utilizează pe cale orală.

Comprimatele se administrează intregi, cu o cantitate suficientă de lichid.

Adulţi şi copii peste 12 ani: doza recomandată este de 20 mg bromura de butilscopolamină ( 2 comprimate de Buscorem), de 4 ori pe zi. Pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, doza iniţială recomandată este de 10 mg bromură de butilscopolamina (un comprimat de Buscorem), de 3 ori pe zi. Dacă este necesar,aceasta doză poate fi crescută la 20 mg bromură de butilscopolamină ( 2 comprimate de Buscorem), de 4 ori pe zi.

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: doza recomandată este de 10 mg bromură de butilscopolamină (un comprimat de Buscorem), de 3 ori pe zi.

Buscorem nu este recomandat copiilor sub 6 ani

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Buscorem

Dacă aţi utilizat mai mult Buscorem decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la departamentul de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Buscorem. În caz de supradozaj , este posibil să apară simptome de tip anticolinergic: retenţie urinară, xerostomie,eritem, tahicardie,

Dacă uitaţi să utilizaţi Buscorem

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Buscorem

Buscorem se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Buscorem poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

-foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10);

-frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi);

-mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi);

-rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi);

-foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi);

-cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Mai puţin frecvente

-reacţii alergice cum ar fi erupţii cutanate şi mîncărimi

-uscăciunea gurii

-tahicardie

-dishidroză

Rare

-pot să apară retenţie urinară

-creşterea presiunii intraoculare, tulburări oculare de acomodare.

Cu frecvenţă necunoscută

-reacţii anafilactice cu episoade de dispnee şi şoc anafilactic.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Buscorem

Nu utilizaţi Buscorem după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Buscorem

  • Substanţa activă este bromură de butilscopolamină. Fiecare comprimat conţine bromură de butilscopolamină 10 mg.
  • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat (tabletoza 80), amidon de porumb, celuloza microcristalina, talc, stearat de magneziu.

Cum arată Buscorem şi conţinutul ambalajului

Buscorem 10 mg se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, de formă rotundă, cu aspect uniform, structura compactă şi omogenă,cu suprafaţa plată , margini intacte, culoare albă .

Se prezintă sub formă de cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate .

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

SC. REMEDIA SRL.

Str. Păpuşoiului nr. 2, Sector 5, Bucureşti

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”