Cavinton 5 mg / Cavinton Forte 10 mg, comprimate

Substanță activa
vinpocetină
Clasa ATC
N06BX
Format
comprimate
Afecțiuni
afecţiuni ce se manifestă prin tulburări ale circulaţiei sângelui la nivel cerebral, simptome neuro- psihice ale tulburărilor circulatorii cerebrale, afecţiuni oftalmologice sau ORL cauzate de tulburări vasculare
Producător
Gedeon Richter Ltd.
Acțiune terapeutică
psihostimulente, medicamente utilizate in ADHD si nootrope, alte psihostimulente si nootrope

Ce sunt Cavinton şi Cavinton Forte şi pentru ce sunt utilizate?

Cavinton este un medicament cu administrare orală, utilizat în tratamentul sau pentru ameliorarea simptomelor unor afecţiuni ce se manifestă prin tulburări ale circulaţiei sângelui la nivel cerebral. Cavinton este recomandat, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor neuro- psihice ale tulburărilor circulatorii cerebrale, în tratamentul anumitor afecţiuni oftalmologice sau ORL cauzate de tulburări vasculare, sau pentru diminuarea simptomelor acestora.

Un comprimat Cavinton conţine vinpocetină 5 mg; un comprimat Cavinton Forte conţine vinpocetină 10 mg.

Excipienţi: dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat.

Când nu trebuie administrat Cavinton sau Cavinton Forte?

Medicamentul nu trebuie administrat în perioada de sarcină sau alăptare sau în caz de hipersensibilitate cunoscută la vinpocetină sau la oricare dintre excipienţii produsului. În caz de intoleranţă la lactoză, este necesar să se ia în considerare că un comprimat ce conţine 5 mg vinpocetină conţine 140 mg lactoză monohidrat şi fiecare comprimat ce conţine 10 mg vinpocetină conţine 83 mg lactoză monohidrat.

Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră în legătură cu orice afecţiune de care suferiţi (în principal, afecţiuni cardiace, modificări ale ECG).

Cum se administrează Cavinton sau Cavinton Forte?

Cavinton trebuie administrat pe bază de prescripţie medicală, în dozele şi pe durata de timp indicată de către medicul dumneavoastră.

Dacă medicul nu vă prescrie altfel, doza zilnică recomandată este de câte 1-2 comprimate Cavinton (5-10 mg vinpocetină) de 3 ori pe zi sau câte 1 comprimat Cavinton Forte (10 mg vinpocetină) de 3 ori pe zi.

Nu este necesară ajustarea dozelor, la pacienţii cu boli renale sau hepatice. Comprimatele trebuie administrate după mesele principale.

Care sunt reacţiile adverse posibile ale Cavinton sau Cavinton Forte şi ce trebuie făcut dacă ele apar?

Ocazional (2,6%) pot să apară înroşirea feţei, reacţii alergice cutanate, aritmie (ritm cardiac accelerat sau neregulat), tulburări ale somnului, ameţeli, cefalee, astenie, greaţă, pirozis, uscăciunea gurii. Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Cum se păstrează Cavinton sau Cavinton Forte?

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se utiliza după data expirării, înscrisă pe ambalaj. A nu se păstra la îndemâna copiilor.

Alte informaţii

Cavinton : Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 25 comprimate.

Cavinton Forte: Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 15 comprimate.

Cutie cu 6 blistere PVC/Al a câte 15 comprimate.

Pentru lămuriri suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Producător

Gedeon Richter Ltd., Ungaria

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Gedeon Richter Ltd.

Gyomroi ut. 19-21, 1103 Budapesta, Ungaria

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”