Ceai depurativ, produs vegetal pentru ceai

Substanță activa
ceaiuri (combinatii)
Clasa ATC
XNMC2
Format
produs vegetal pentru ceai
Afecțiuni
pentru a favoriza capacitatea de eliminare a apei pe cale urinara si a diverselor substante din organism
Producător
S.C. Fitoterapia S.A.
Acțiune terapeutică
Diuretic, depurativ

Compoziţie

Compoziţie

70 g produs vegetal pentru ceai contine Sambuci Flos concissum (floare de soc) 8,75 g, Cichorii Herba concissum (iarba de cicoare) 17,5 g, Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie) 8,75 g, Violae Tricoloris Herba concissum (iarba de trei frati patati) 35 g.

Proprietăţi farmacoterapeutice

Diuretic, depurativ.

Indicaţii si contraindicatii

Indicaţii terapeutice

Amestec de plante medicinale utilizate in mod traditional pentru a favoriza capacitatea de eliminare a apei pe cale urinara si a diverselor substante din organism.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Obstructii la nivelul cailor biliare, empiem la nivelul vezicii biliare, ileus (datorita efectului colagog-coleretic al Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie).

Precautii

Nu sunt necesare in cazul administrarii corecte a Ceai depurativ.

Interactiuni si atentionari speciale

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Atentionari speciale

In cazul pacientilor cu tulburari la nivelul tractului biliar se recomanda ca acestia sa se adreseze medicului inainte de a incepe tratamentul cu Ceai depurativ.

Pentru informatii suplimentare privind utilizarea Ceai depurativ se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Sarcina si alaptare

Ceai depurativ poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ceai depurativ nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de preparare si de administrare

Mod de preparare

Pentru prepararea infuziei, se adauga 2 g de produs vegetal pentru ceai la 250 ml apa adusa la temperatura de fierbere. Se acopera si se lasa in repaus. Se strecoara.

Mod de administrare

Doza recomandata este de o cana (aproximativ 250 ml) de infuzie (preparata asa cum este indicat la pct. Mod de preparare) administrata oral de 2 – 3 ori pe zi. Infuzia se administreaza la un interval mic de timp dupa preparare, la o temperatura care sa permita administrarea.

Pentru informatii suplimentare in privinta modului de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Reactii adverse si supradozaj

Reactii adverse

Exista un potential slab de aparitie a reactiilor de sensibilizare dupa administrarea pe cale orala sau contactul cu tegumentele a produsului vegetal.

Datorita efectului de stimulare a secretilor gastrice de catre Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie), pot sa apara tulburari gastrice dupa administrarea Ceai depurativ.

Supradozaj

Nu sunt cunoscute cazuri de supradozaj.

Alte informatii

Ambalaj

Cutie cu o punga de hartie a 70 g produs vegetal pentru ceai.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 15°C – 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator

S.C. Fitoterapia S.A., Romania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

S.C. Fitoterapia S.A.

B-dul Timisoara nr. 50, sector 6, Bucuresti, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Noiembrie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”