Coldrex Sinus+, comprimate filmate

Substanță activa
paracetamol, clohidrat de pseudoefedrină
Clasa ATC
R01BA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
pentru ameliorarea disconfortului din răceală şi gripă
Producător
GlaxoSmithKline Dungarvan Ltd.
Acțiune terapeutică
analgezic, antipiretic, decongestiv

Ce este şi pentru ce se utilizează Coldrex Sinus +?

Ce este în cutie?

Un comprimat filmat conţine paracetamol 500 mg, clohidrat de pseudoefedrină 30 mg. Comprimatele filmate au două straturi, unul alb şi altul albastru deschis, inscripţionate cu cifra 2 într-un cerc, pe suprafaţa de culoare albă.

Coldrex Sinus+

Ambalajul secundar conţine 2, 10, 12, 16, 24, 30, 32 comprimate.

Comprimatul filmat conţine ca excipienţi:

Croscarmeloză sodică, povidonă, amidon pregelatinizat, crospovidonă, acid stearic, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, indigo Carmine aluminium lake (E 132), Opadry clear YS-1-19025-A, ceară carnauba.

Cine produce Coldrex Sinus+?

Deţinătorul Autorizaţiei de Punere pe piaţă

GlaxoSmithKline Export Ltd., GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Brentford, TW8 9GS, Marea Britanie

Producătorul:

GlaxoSmithKline

Dungarvan Ltd., Co. Waterford, Irlanda sau

Famar SA,

7, Anthoussa Street 153 44, Anthoussa Atena, Grecia

Cum acţionează Coldrex Sinus +?

Coldrex Sinus + conţine paracetamol care este un analgezic (ameliorează durerea) şi antipiretic (reduce temperatura corpului atunci când aveţi febră). De asemenea, Coldrex Sinus + conţine pseudoefedrina, un decongestiv al mucoasei nazale, care desfundă nasul şi sinusurile şi vă ajută să respiraţi mai uşor.

Pentru ce se utilizează Coldrex Sinus +?

Coldrex Sinus + este utilizat pentru ameliorarea disconfortului din răceală şi gripă, precum congestia nazală şi nasul infundat, durerea de cap, frisoanele, durerile, durerile în gât, febra şi durerea asociată cu sinusurile înfundate.

Verificaţi înainte de a utiliza Coldrex Sinus +

IMPORTANT

  • Nu luaţi acest medicament împreună cu alte medicamente care conţin paracetamol.
  • Nu luaţi acest medicament împreună cu alte medicamente indicate pentru răceală şi gripă, congestie nazală şi nas înfundat.
  • Nu luaţi acest medicament împreună cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) prescrise de către medic pentru depresie. De asemenea, nu trebuie să le fi luat în ultimele două săptămâni.
  • Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi alergic la paracetamol, pseudoefedrina sau oricare dintre excipienţii menţionaţi mai sus.

În timpul tratamentului trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice.

Adresati-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament, dacă

  • Aveţi tulburări renale sau hepatice, hipertiroidism, o boală de inimă, hipertensiune arterială, mărirea de volum a prostatei, diabet zaharat sau glaucom (presiune crescută la nivelul ochilor).
  • Daca utilizaţi alte medicamente, în special:
  • antihipertensive, de exemplu alfa- sau beta- blocante, metil-dopa
  • anticoagulante, de exemplu warfarina.

Dacă sunteti însărcinată sau alăptati

Ca şi pentru celelalte medicamente, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Coldrex Sinus + dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi. Ar trebui să folosiţi acest produs numai dacă medicul dumneavoastră considera că este necesar.

Cum se administrează Coldrex Sinus +?

Medicamentul se administrează pe cale orală.

Adulţi (inclusiv vârstnici) şi adolescenţi peste 12 ani:

Doza recomandată este de 2 comprimate filmate Coldrex Sinus + de maxim 3 ori pe zi, la nevoie, pentru ameliorarea simptomelor. Intervalul minim între administrări este de 4 ore. Nu se vor administra mai mult de 3 doze in 24 de ore.

Nu administraţi copiilor mai mici de 12 ani. Nu depăsiti doza recomandată.

Dacă manifestările persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Ce trebuie să faceti dacă ati luat o doză prea mare?

Administrarea unui număr mai mare de comprimate Coldrex Sinus + decât doza recomandată pe ambalaj sau prospect poate fi dăunatoare. În eventualitatea unei supradoze, solicitaţi imediat sfatul medicului, chiar dacă vă simţiţi bine, datorită riscului de leziuni hepatice grave.

Coldrex Sinus + vi se potriveşte?

Coldrex Sinus + este de obicei bine tolerat atunci când este administrat conform instrucţiunilor, însă ocazional pot surveni reacţii alergice de tip erupţie cutanată.

De asemenea, s-au raportat ameţeli, gura uscată, insomnie, nervozitate şi agitaţie, însă acestea sunt de obicei uşoare. În cazul în care aveţi prostată mărita de volum, puteţi avea dificultăţi la urinat.

De asemenea, s-au raportat rar reacţii de hipersensibilitate inclusiv angioedem (edem la nivelul gâtului). Aceste efecte ar trebui să dispară de îndată ce opriţi administrarea medicamentului. Dacă sunteţi îngrijorat de aceste efecte sau în situaţia în care Coldrex Sinus + vă afectează în alt mod, opriţi administrarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrare

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se utilize după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Alte informaţii

Data ultimei verificări a prospectului

August, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”