Colperin, 100 mg, comprimate

Substanță activa
Maleat de trimebutină
Clasa ATC
A03AA
Format
comprimate
Afecțiuni
tulburări funcţionale ale tubului digestiv şi ale căilor biliare
Producător
Gedeon Richter România S.A.
Acțiune terapeutică
medicament care reglează motilitatea gastrointestinală

Ce este Colperin şi pentru ce se utilizează

Colperin este un medicament care reglează motilitatea gastrointestinală.

Colperin este indicat la adulţi pentru tratamentul tulburărilor funcţionale ale tubului digestiv şi ale căilor biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

Înainte să utilizaţi Colperin

Nu utilizaţi Colperin

  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la maleatul de trimebutină sau la oricare dintre celelalte componente ale Colperin.
  • Dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Colperin

Înainte să utilizaţi Colperin medicul dumneavoastră trebuie să excludă existenţa unor afecţiuni organice la nivelul tubului digestiv, de exemplu: inflamaţia intestinului subţire (enterită inflamatorie), blocaj parţial sau total la nivelul intestinului (ocluzie mecanică).

Utilizarea altor medicamente

Deşi nu au fost observate interacţiuni între Colperin şi alte medicamente, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Colperin împreună cu alimente şi băuturi

Colperin poate fi utilizat indiferent de orarul meselor.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Nu utilizaţi Colperin în primele 3 luni de sarcină, iar în celelalte luni de sarcină medicamentul poate fi utilizat doar în cazurile în care medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar. Alăptarea

Colperin poate fi administrat în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Colperin

Colperin conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Colperin

Utilizaţi întotdeauna Colperin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Colperin se administrează pe cale orală, indiferent de orarul meselor.

Adulţi

Doza uzuală este de un comprimat de 3 ori pe zi.

Dacă medicul dumneavoastră consideră necesar, doza poate fi crescută până la maximum 6 comprimate pe zi.

Copii

Acest medicament este destinat numai administrării la adulţi.

Vârstnici

Nu sunt necesare precauţii speciale, Colperin poate fi administrat în aceleaşi doze ca şi la adulţi.

Dacă aţi utilizat mai mult Colperin decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Colperin decât v-a fost prescris, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Colperin

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza pe care aţi uitat-o. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Colperin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rar au fost raportate reacţii ale pielii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Colperin

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Colperin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Colperin

  • Substanţa activă este maleatul de trimebutină. Fiecare comprimat conţine 100 mg maleat de trimebutină.
  • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină PH 102, amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Cum arată Colperin şi conţinutul ambalajului

Colperin se prezintă sub formă de comprimate albe, de formă rotundă, plate, marcate cu un şanţ median pe una din suprafeţe, cu diametrul de aproximativ 9,5 mm.

Şanţul median are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

Colperin este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Gedeon Richter România S.A.

Str. Cuza Vodă, nr. 99-105, 540306 Târgu-Mureş,

România

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”