DIFABIOL, 15 mg, comprimate

Substanță activa
extract uscat din fruct de afin
Clasa ATC
C05CX
Format
comprimate
Afecțiuni
adjuvant în: tratamentul manifestărilor funcţionale ale insuficienţei venolimfatice (senzaţie de gambe grele sau dureroase), tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale care apar ca urmare a fragilităţii vasculare şi a modificării permeabilităţii capilare (purpură, fenomene hemoragice la cirotici), -tratamentul tulburărilor vederii crepusculare (mezopice), tulburărilor scotopice (hemeralopie) şi miopiei.
Producător
SC. Fabiol S.A.
Acțiune terapeutică
medicaţia capilarelor

Compoziţie/ Indicaţii terapeutice

Compoziţie

Un comprimat conţine extract uscat din fruct de afin (Myrtilli fructus) echivalent la 15 mg antociani şi excipienţi: celuloză microcristalină pH 101, amidon de porumb, amidon glicolat de sodiu, talc, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: medicaţia capilarelor (capilarotonice); alte produse capilarotonice

Indicaţii terapeutice

Util ca adjuvant în:

-tratamentul manifestărilor funcţionale ale insuficienţei venolimfatice (senzaţie de gambe grele sau dureroase),

-tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale care apar ca urmare a fragilităţii vasculare şi a modificării permeabilităţii capilare (purpură, fenomene hemoragice la cirotici), -tratamentul tulburărilor vederii crepusculare (mezopice), tulburărilor scotopice (hemeralopie) şi miopiei.

Contraindicaţii/ Interactiuni

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la Myrtilli fructus sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Atentionări speciale/ Doze si mod de administrare

Atentionări speciale

Nu sunt necesare.

Sarcina şi alăptarea

Nu există date complete privind potenţialul teratogen la animale.

Până în prezent, datele din literatură menţionează că în practica medicală nu s-au semnalat efecte teratogene ale medicamentului, totuşi supravegherea femeilor gravide tratate cu acest medicament nu a putut să excludă în totalitate aceste riscuri.

Ca măsură de precauţie, este de preferat să nu se utilizeze medicamentul în timpul sarcinii. Deoarece lipsesc datele privind excreţia componentelor Difabiol în laptele matern, utilizarea medicamentului trebuie evitată în timpul alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Difabiol nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza uzuală este de 3 – 6 comprimate Difabiol pe zi.

Comprimatele vor fi înghiţite, fără a fi sfărâmate în gură. Se administrează cu un pahar cu apă. Se recomandă ca tratamentul să fie efectuat în cure de 20 zile pe lună; la nevoie, curele se pot repeta. Tratamentul cu Difabiol nu înlocuieşte tratamentul etiologic.

Reactii adverse/ Supradozaj

Reactii adverse

Foarte rar, pot să apară tulburări digestive (constipaţie).

Supradozaj

Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj cu Difabiol.

 

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 3 Mistere din PVC/Al a câte 10 comprimate Cutie cu un flacon din PEÎD a 30 comprimate

Producător

SC. Fabiol S.A.,

B-dul Timişoara nr. 50, Sector 6, Bucureşti, România

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

S.C. Fabiol S.A.,

B-dul Timişoara nr. 50, Sector 6, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului

August/2007

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”