EMOXEN 100 mg/g gel

Substanță activa
naproxen
Clasa ATC
M02AA
Format
gel
Afecțiuni
Dureri musculare şi articulare, osteoartrita
Producător
EMO-FARM Sp. z o.o.
Acțiune terapeutică
antiinflamatorii nesteroidiene

Ce este EMOXEN şi pentru ce se utilizează

EMOXEN este un medicament sub formă de gel. Medicamentul conţine substanţa activă – naproxen – în concentraţie de 100 mg/g, aceasta aparţinând grupei medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene (AINS).

Medicamentul este un gel analgezic şi antiinflamator aplicat local pe piele.

Ca urmare a aplicării, durerea şi umflătura se reduc iar discomfortul fizic este depăşit. Medicamentul produce pe piele o senzaţie plăcută de răcorire.

Indicaţii terapeutice:

–                 Dureri musculare şi articulare

–                 Osteoartrită

Inainte să utilizaţi EMOXEN

Nu utilizaţi EMOXEN

–                 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale EMOXEN.

–                 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene şi la acid acetilsalicilic

–            dacă prezentaţi inflamaţii ale pielii, leziuni sau răni deschise

–            la copiii cu vârsta sub 3 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi EMOXEN

–                 în cazul unor antecedente de reacţii alergice (erupţii trecătoare pe piele, înroşire, mâncărimi) în timpul tratamentului cu alte medicamente din grupa medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene

–                 în cazul expunerii prelungite la medicament a unor suprafeţe extinse de piele, deoarece există posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse sistemice.

Dacă apare oricare dintre reacţiile menţionate anterior, întrerupeţi utilizarea medicamentului. Medicamentul nu trebuie aplicat

–                 pe ochi sau mucoase. Dacă gelul intră în contact cu ochii sau cu mucoasele, clătiţi bine cu apă pentru a-l îndepărta;

–                 sub bandaje sau plasturi adezivi

–                 pe cale orală.

Expunerea la soare (inclusiv la solariu) trebuie evitată în timpul tratamentului şi timp de 2 săptămâni după tratament.

Din cauza probabilităţii absorbţiei naproxenului în circulaţia sistemică, acest medicament trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică, cu ulceraţii gastrointestinale sau cu diateză hemoragică.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicamentul EMOXEN poate fi utilizat în acelaşi timp cu alte forme farmaceutice de naproxen (comprimate, supozitoare etc.).

Copii

Nu utilizaţi EMOXEN la copiii cu vârsta sub 3 ani.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua medicamentul. Medicamentul este contraindicat cu excepţia cazului în care utilizarea sa este recomandată şi supravegheată de către un medic. Utilizarea naproxenului în timpul sarcinii trebuie analizată din punct de vedere al beneficiilor pentru mamă şi făt, mai ales în trimestrele I şi III de sarcină. Medicamentul nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt disponibile date privind reacţiile adverse asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje după aplicarea locală pe piele de naproxen.

Informaţii importante privind anumite ingrediente ale EMOXEN:

Medicamentul conţine parahidroxibenzoat de etil care poate cauza reacţii alergice (posibil întârziate).

Cum să utilizaţi EMOXEN

Cu excepţia cazului în care medicul recomandă altceva, medicamentul trebuie aplicat după cum urmează: aplicaţi pe piele într-o cantitate adaptată la suprafaţa zonei afectate (de obicei o bandă de 4 cm de gel), întindeţi gelul pe zona afectată şi masaţi uşor până se absoarbe complet. Medicamentul trebui aplicat de 4 –    5 ori pe zi, la fiecare câteva ore.

După aplicare trebuie să vă spălaţi pe mâini, dacă acestea nu sunt incluse în tratament.

Utilizarea EMOXEN pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni (de obicei 4 săptămâni) nu este recomandată. Dacă după prima săptămână de tratament, durerea şi umflătura nu se ameliorează, adresaţi- vă medicului dumneavoastră.

în cazul înroşirii şi iritării pielii trebuie să întrerupeţi aplicarea medicamentului până la dispariţia iritaţiei, în caz contrar adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea EMOXEN, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult EMOXEN decât trebuie

Datorită absorbţiei reduse a naproxenului în circulaţia sistemică, supradozajul sau intoxicaţia nu reprezintă un risc în urma aplicării locale a medicamentului.

Cu toate acestea, aplicarea necorespunzătoare sau ingerarea accidentală, pot duce la reacţii adverse sistemice. În astfel de cazuri, trebuie aplicate măsurile terapeutice generale adoptate în cazul tratamentului intoxicaţiilor cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. în cazul ingerării accidentale a medicamentului adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, EMOXEN poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei EMOXEN este foarte bine tolerat.

Rar (la mai mult de 1 din 10000, dar la mai puţin de 1 din 1000 utilizatori), pot apărea iritaţii locale ale pielii (eritem, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi) care dispar în urma întreruperii tratamentului.

în cazul tratamentului prelungit pe arii extinse, pot apărea reacţii adverse sistemice, de exemplu somnolenţă, diaree, greaţă, dureri de cap, reacţii de hipersensibilitate (alergie). Dacă apare vreuna dintre aceste reacţii adverse, spuneţi medicului dumneavoastră. în cazul apariţiei problemelor respiratorii sau a unor modificări ale pielii, întrerupeţi imediat utilizarea medicamentului, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

La anumiţi pacienţi pot apărea alte reacţii adverse în timpul tratamentului cu EMOXEN. Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Cum se păstrează EMOXEN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A nu se păstra la frigider sau congela.

Nu utilizaţi EMOXEN după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe tub. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii.

Nu utilizaţi EMOXEN dacă observaţi orice modificare a aspectului sau mirosului. Se recomandă utilizarea în cel mult 6 luni de la deschidere.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine EMOXEN

Substanţa activă este naproxen.

Celelalte componente sunt: cloralhidrat, levomentol, etanol 96%, parahidroxibenzoat de etil, hidroxid de sodiu, carbomer, apă purificată

Cum arată EMOXEN şi conţinutul ambalajului

EMOXEN se prezintă sub formă de gel pentru aplicare locală, de culoare albă, cu miros caracteristic, mentolat.

Mărimi de ambalaj: cutie cu un tub din aluminiu conţinând gel 30 g, 55 g sau 100 g.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ICN Polfa Rzeszow S.A. 2 Przemyslowa Street, 35-959 Rzeszow, Polonia

Fabricantul

EMO-FARM Sp. z o.o. 52 Lodzka St., 95-054 Ksawerow Polonia

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”