ERYFLUID, Solutie cutanata 4%

Substanță activa
eritromicina
Clasa ATC
D10AF
Format
Solutie cutanata
Afecțiuni
Tratamentul acneei (in special al formelor cu dominanta inflamatorie, papulo-pustuloase)
Producător
Pierre Fabre Medicament Production
Acțiune terapeutică
antiinfectioase pentru tratamentul acneei

Compoziţie/ Indicaţii terapeutice

Compoziţie

100 ml solutie cutanata contine eritromicina baza 4 g si excipienti: alcool etilic 95% v/v, polioxietilenglicol 400, polipropilenglicol.

Grupa farmacoterapeutica: antiinfectioase pentru tratamentul acneei

Indicaţii terapeutice

Tratamentul acneei (in special al formelor cu dominanta inflamatorie, papulo-pustuloase). Se recomanda a se tine cont de recomandarile oficiale cu privire la utilizarea adecvata a antibacterienelor.

Contraindicatii/ Precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la eritromicina, la macrolide, la substante cu structura asemanatoare sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Asocierea cu ebastina si cisaprida (vezi pct. Interactiuni).

Precautii

A se evita contactul cu mucoasele si zonele tegumentare sensibile (zona subclaviculara, gatul, conturul ochilor) datorita alcoolului continut de medicament.

Interactiuni/ Atentionari speciale

Interactiuni

Nu sunt disponibile suficiente date privind absorbtia eritromicinei dupa administrare cutanata, in functie de suprafata zonei de administrare si de doza.

Asocieri contraindicate:

-Ebastina: risc crescut de tulburari de ritm ventricular (diminuarea metabolismului hepatic al antihistaminicelor de catre macrolide).

-Cisaprida: risc crescut de tulburari de ritm ventricular (diminuarea metabolismului hepatic al cisapridei de catre macrolide).

Atentionari speciale

Sarcina si alaptarea:

Studiile efectuate la animal au evidentiat pentru eritromicina un efect teratogen doar in cazul unei specii, dar nu si efecte toxice fetale.

Eritromicina traverseaza placenta. Deoarece nu sunt disponibile suficiente date privind absorbtia eritromicinei dupa administrare cutanata, nu este recomandata administrarea Eryfluid in timpul sarcinii.

Eritromicina trece in laptele matern; la sugar pot sa apara diaree, iritabilitate, de aceea nu se recomanda administrarea medicamentului in cursul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza recomandata este de una sau doua aplicaţii zilnice, folosind un tampon de vata imbibat in solutie.

Eryfluid se aplica prin tamponare sau stergere usoara pe pielea curatata si uscata in prealabil. Tratamentul va fi continuat pana la ameliorarea clinica in medie 1-3 luni.

Reactii adverse/ Supradozaj

Reactii adverse

Iritatii locale, reactii alergice (prurit, eritem). Senzatie de uscaciune a pielii la inceputul tratamentului.

Supradozaj

In caz de uscaciune a pielii, tratamentul poate fi continuat trecand la o forma farmaceutica de concentratie mai mica sau reducand numarul de aplicatii zilnice. Daca aceste masuri nu sunt suficiente tratamentul trebuie intrerupt.

Alte informatii

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna a 30 ml solutie cutanata. Cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml solutie cutanata.

Producator

Pierre Fabre Medicament Production, Franta

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

Pierre Fabre Dermatologie,

45, Place Abel Gance, 92100 Boulogne, Franta

Data ultimei verificari a prospectului

Februarie, 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”