Fervex „pentru adulţi”, Granule pentru soluţie orală

Substanță activa
paracetamol
Clasa ATC
N02BE
Format
Granule pentru soluţie orală
Afecțiuni
Tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare).
Producător
BRISTOL-MYERS SQUIBB
Acțiune terapeutică
analgezice antipiretice

Ce este Fervex „pentru adulţi” şi pentru ce se utilizează?

Înainte de a utiliza Fervex „pentru adulţi”

Nu utilizaţi Fervex „pentru adulţi”:

Dacă sunteţi alergic la paracetamol, fenacetină sau alte antiinflamatoare, feniramină sau alte antihistaminice sau la oricare dintre componenţii produsului Dacă aveţi un deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază

Dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (riscul de efecte nedorite renale poate fi crescut în cazul administrării prelungite de doze mari)

Dacă aveţi tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară

Dacă suferiţi de glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis

Dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară

Dacă sunteţi în tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) non-selective Dacă suferiţi de litiază renală oxalocalcică (doze mari – 1 g acid ascorbic pe zi, timp îndelungat) Dacă aveţi vârsta sub 15 ani

Acordaţi atenţie utilizării produsului Fervex „pentru adulţi”

Nu depăşiti dozele indicate şi consultaţi medicul dacă acest lucru s-a întamplat accidental. Dacă apar reacţii alergice, tratamentul va fi întrerupt imediat.

Nu combinaţi Fervex „pentru adulţi” cu alte medicamente (de exemplu, barbiturice, carbamazepină, hidantoină, rifampicină, sulfinpirazonă, contraceptive estro-progestative, antifungice, doxorubicină, izoniazidă, mercaptopurină, metotrexat, săruri de aur, barbiturice, primidonă, anticoagulante cumarinice, antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporină, agonişti morfinici, antiacide, cărbune activat, anticolinergice, fenicoli, sultopridă, IMAO, deprimante ale SNC, atropină, fenitoină, deferoxamină) fără să vă consultaţi medicul sau farmacistul. Pentru a evita potenţiale interacţiuni între diferitele medicamente, trebuie ca dumneavoastră să informaţi precis medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi luat sau luaţi şi alte medicamente. Nu folosiţi Fervex „pentru adulţi” dacă suferiţi de boli renale, fără să aveţi avizul medicului. Nu lăsaţi Fervex „pentru adulţi” la îndemâna copiilor.

Datorită conţinutului în zahăr, trebuie avută o grijă deosebită cu acest medicament în caz de diabet, intoleranţă la fructoză, glucoză sau malabsorbţia galactozei, deficienţă de zaharază- izomaltază (o boală genetică rară). Este necesară prudenţă în cazul administrării la vârstnici.

Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi sau aţi fost în una din aceste situaţii.

Utilizarea Fervex „pentru adulţi” cu alimente sau băuturi:

Nu consumaţi alcool, medicamente sau alimente ce conţin alcool în timpul tratamentului cu Fervex „pentru adulţi”.

Sarcina

Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată.

Datorită absenţei studiilor pe animale şi la om, riscul este necunoscut. În consecinţă, ca o măsură de precauţie, acest medicament nu trebuie administrat în timpul sarcinii sau în perioda de alăptare.

Alăptarea

Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Datorită efectelor adverse pe care le are (de exemplu somnolenţă, sedare, stare confuzională, ameţeală, tulburări de acomodare a vederii etc.), produsul poate influenţa capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind excipienţii din Fervex „pentru adulţi”

Acest medicament conţine 11,5 g de zahăr pe plic, cantitate ce trebuie luată în calcul la consumul zilnic.

Utilizarea altor medicamente cu Fervex „pentru adulţi”

Informaţi medicul sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cum se utilizează Fervex „pentru adulţi”

Adulţi (cu vârsta peste 15 ani): 1 plic Fervex „pentru adulţi” de 2-3 ori pe zi. Intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore.

Dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (clearanceul creatininei <10 ml/min), intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Plicurile se administrează cu o cantitate suficientă de apă rece sau fierbinte.

Pentru tratamentul stărilor gripale, este preferabilă administrarea acestui medicament cu apă fierbinte, seara, din momentul apariţiei primelor simptome.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă starea de rău continuă şi după 5 zile de tratament. Medicul dumneavoastră vă va informa cât va dura tratamentul cu Fervex „pentru adulţi”.

Dacă aveţi impresia că efectul lui Fervex „pentru adulţi” este prea puternic sau prea slab întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex „pentru adulţi” decât ar trebui:

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex „pentru adulţi” decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fervex „pentru adulţi”

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi. Luaţi doza următoare când vă amintiţi şi continuaţi tratamentul.

Posibile efecte nedorite cu Fervex „pentru adulţi”

Ca toate medicamentele, Fervex „pentru adulţi” poate provoca efecte nedorite: – Sedare, somnolenţă, uscăciunea gurii, tulburări urinare, tulburări de acomodare a vederii la distanţă), stare confuzională, agitaţie la pacienţii vârstnici, tensiune arterială scăzută la poziţia „stat în picioare”, ameţeală, scăderea memoriei şi capacităţii de concentrare.

–                      Rare cazuri de trombocitopenie (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine- plachete, care au rol în procesul de coagulare a sângelui manifestată prin sângerări neobişnuite şi apariţia de hematoame), anemie hemolitică (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine- hematii, manifestată prin stare de oboseală şi slăbiciune neobişnuite), agranulocitoză (manifestată prin febră cu sau fără frisoane, ulceraţii sau pete de culoare albă la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceraţii la nivelul faringelui);

–                      în cazuri mai rare, mâncărime la nivelul pielii, roşeaţa pielii, urticarie, când trebuie oprit tratamentul şi anunţat medicul.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul despre orice alte efecte nedorite care au aparut in cursul tratamentului, si nu au fost mentionate in acest prospect.

Pastrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului

Martie, 2008

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”