FLUOMIZIN, comprimate vaginale, 10 mg

Producător: MEDICO UNO WORLDWIDE (CYPRUS) LTD
Substanță activa
clorura de dequaliniu
Clasa ATC
G01AC
Format
comprimate vaginale
Afecțiuni
Fluomizin poate fi utilizat pentru asigurarea asepsiei înaintea operaţiilor ginecologice sau naşterii.
Producător
CEMELOG-BRS
Acțiune terapeutică
efect antiinfectios si antiseptic

Ce este Fluomizin şi pentru ce se utilizează

Fluomizin are efect antiinfectios si antiseptic. După administrarea intravaginală, comprimatele vaginale de Fluomizin se dizolvă şi eliberează substanţa activă. Această substanţă aparţine unui grup de substanţe denumită compuşi cuaternari de amoniu. Are spectru larg antimicrobian şi acţionează împotriva bacteriilor, fungilor şi Trichomonas vaginalis care pot determina infecţii vaginale. Fluomizin este utilizat pentru tratamentul infecţiilor vaginale. Are efect local la nivelul vaginului. Dispariţia inflamaţiei şi a disconfortului apare între 24-72 ore.

Fluomizin poate fi utilizat pentru asigurarea asepsiei înaintea operaţiilor ginecologice sau naşterii.

Înainte să utilizaţi Fluomizin

Nu utilizaţi Fluomizin

–               dacă sunteţi alergică la clorura de dequaliniu sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluomizin,

–                dacă există ulceraţii ale epiteliului vaginal sau ale colului uterin.

–                dacă nu aţi ajuns la maturitatea sexuală şi nu aţi avut prima menstruaţie. Nu trebuie efectuate spălături vaginale în timpul tratamentului cu Fluomizin.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Studiile au arătat că Fluomizin-respectiv clorura de dequaliniu nu are efecte asupra fătului şi a nou- născutului. De aceea, Fluomizin poate fi utilizat în timpul sarcinii, dar numai pe baza prescripţiei medicale.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt relevante.

Cum să utilizaţi Fluomizin

Luaţi întotdeauna Fluomizin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de un comprimat vaginal, administrat intravaginal profound, înainte de 6 zile.

Tratamentul se întrerupe pe perioada menstruaţiei şi se reia după oprirea acesteia.

Un tratament pe o perioadă mai mică de 6 zile poate determina recidivarea. Disconfortul poate să dispară adeseori înainte ca infecţia să fie complet vindecată. De aceea, nu trebuie să se întrerupă tratamentul înainte de 6 zile chiar dacă nu mai aveţi simptomele iniţiale (mâncărime, miros urât al secreţiilor vaginale).

Fluomizin conţine excipienţi care nu se dizolvă complet; ocazional pot să apară pete pe lenjerie. Aceasta nu afectează eficacitatea medicamentului. În cazuri rare în care mucoasa vaginală este foarte uscată este posibil ca, comprimatele vaginale să nu se dizolve şi acestea să fie eliminate întregi. În acest caz tratamentul nu este optim.Totuşi aceasta nu afectează mucoasa vaginală; pentru prevenţie comprimatele vaginale pot fi umezite cu o picătură de apă înainte de administrarea intravaginală.Pacientele trebuie să utilizeze tampoane igienice; produsul nu pătează lenjeria. Lenjeria trebuie schimbată zilnic şi spălată la temperaturi de cel puţin 80°C.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Fluomizin

Administrarea a mai mult de un comprimat vaginal nu va creşte efectul medicamentului. Este posibil să determine o creştere a reacţiilor adverse. Totuşi nu au fost raportate reacţii adverse severe după supradozajul Fluomizin.

Dacă aţi utilizat accidental mai multe comprimate vaginale adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Fluomizin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele Fluomizin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Infecţiile vaginale detemină usturime, senzaţie de arsură, discomfort. Aceste simptome dispar, de obicei, în timpul tratamentului. În cazuri rare simptomele ca mâncărime, senzaţie de arsură, roşeaţă pot fi accentuate la începutul trtamentului. In aceste cazuri nu este necesar să se întrerupă tratamentul. În unele cazuri când epiteliul vaginal este afectat datorită unui deficit de estrogen sau datorită altor fenomene inflamatorii a fost raportată prezenţa unor sângeerări. In cazuri rare au apărut şi stări febrile. În acest caz trebuie intrerupt tratamentul.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Fluomizin

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30° C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Fluomizin

–                Substanţa activă este clorura de dequaliniu. Un comprimat vaginal conţine clorura de dequaliniu 10 mg.

–                Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu. Cum arată Fluomizin şi conţinutul ambalajului

Fluomizin se prezintă sub formă de comprimate vaginale de culoare albă, ovale şi biconvexe. Cutie cu un blister din PVC-PE-PvdC/Al a 6 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

MEDICO UNO WORLDWIDE (CYPRUS) LTD 2 Grigori Afxentiou Street, Akamia Center 6023 Larnaca, Cipru

Producător:

CEMELOG-BRS,

Vasurt u.2, 2040 Budaors, Ungaria

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Acest prospect a fost aprobat în Ianuarie, 2013

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”