Galstena picături orale soluţie

Substanță activa
Carduus D1, Taraxacum D6, Chelidonium D6 , Natrium sulfuricum D12, Phosphorus D12
Clasa ATC
A05
Format
picături orale soluţie
Afecțiuni
afecţiuni ale ficatului si ale vezicii biliare
Producător
Richard Bittner AG
Acțiune terapeutică
medicament homeopat

Ce este Galstena şi pentru ce se utilizează

Galstena este un medicament homeopat utilizat pentru ameliorarea unor manifestări asociate afecţiunilor ficatului si ale vezicii biliare.

Galstena este un compus format din diferite remedii homeopate unice. Combinaţia specifică de componente care se completează unul pe altul in privinţa eficacităţii conduce la o gamă mai largă de indicaţii, crescând siguranţa şi simplificând tratamentul.

Homeopatia va fi înţeleasă ca o terapie de reglare care ameliorează simptomelor afecţiunile acute şi cronice. Galstena picături orale soluţie este indicat administrării la adulţi.

Datorită compoziţiei sale, Galstena contribuie la ameliorarea următoarelor afecţiuni:

Carduus

Inflamaţie şi durere la nivelul ficatului. Stare de oboseală, greaţă, diaree sau constipaţie. Tratament concomitent în colelitiază (calculi la nivelul căilor biliare)

Taraxacum

Hepatomegalie (creştere în volum a ficatului) cu senzaţie de tensiune şi plenitudine. Meteorism cu flatulenţă (eliminarea de gaze). Dureri de cap cauzate de afecţiuni hepatice.

Chelidonium

Hipomotilitate intestinală. Greaţă cu durere la nivelul stomacului. Tratament concomitent în colelitiază (calculi la nivelul căilor biliare) şi hepatită.

Natrium sulfuricum

Tulburări ale funcţiei ficatului şi tratament concomitent în

 
 

Înainte să utilizaţi Galstena

Nu utilizaţi Galstena

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Galstena.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Galstena

La începutul tratamentului cu medicamente homeopate poate să apară o înrăutăţire temporară a simptomelor

preexistente (agravare iniţială), datorită stimulării sistemului imunitar al organismului.

Această stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina apariţia unor noi

simptome.

Dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de utilizare a Galstena, vă rugăm sa vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent nu există informaţii cu privire la interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Galstena cu alimente şi băuturi

Pentru a asigura o eficacitate maximă Galstena trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Galstena poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Datorită compoziţiei sale, Galstena contribuie la ameliorarea următoarelor afecţiuni:

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de lua orice medicament. Până în prezent, nu se cunosc informaţii legate de posibilele riscuri ale utilizării Galstena în timpul sarcinii şi alăptării.

Vă rugăm să luaţi în considerare conţinutul de alcool etilic 43% (V/V). Vezi şi punctul 2 „Informaţii importante despre unele componente ale Galstena”.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Galstena nu afectează capacitatea de a conduce şi de a folosi utilaje.

Vă rugăm să luaţi în considerare conţinutul de alcool etilic 43% (V/V). Vezi şi punctul 2 „Informaţii importante despre unele componente ale Galstena”.

Informaţii importante privind unele componente ale Galstena

Acest medicament conţine 50,6 vol % alcool etilic, adică până la 160 mg per doză, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin per doză. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism.

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

 

Cum să utilizaţi Galstena

Utilizaţi întotdeauna Galstena exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Adulţi: doza iniţială este 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de 2 – 3 luni.

Pentru a asigura o eficacitate maximă, Galstena trebuie luat cu cel puţin 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă.

Acest medicament poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Utilizarea Galstena nu este recomandată la copii cu vârsta sub 18 ani datorită datelor limitate privind siguranţa si eficacitatea la acest grup de vârstă şi datorită conţinutului în alcool etilic.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Galstena

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Galstena

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi cât mai repede următoarea doză.

Dacă încetaţi să utilizaţi Galstena

înainte de a înceta utilizarea Galstena cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Galstena poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Galstena

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

După ambalare pentru comercializare: A se păstra la temperaturi sub 30 °C. Pentru flaconul în uz: A se păstra la temperaturi sub 25 °C. A se păstra flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Nu utilizaţi Galstena după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Perioada de valabilitate după prima deschidere a floconului este de 6 luni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

– Substanţele active conţinute într-un 1 ml sunt: Carduus D1 0,02 ml, Taraxacum D6 0,1 ml, Chelidonium D6 0,1 ml, Natrium sulfuricum D12 0,1 ml, Phosphorus D12 0,1 ml.

– Celelalte componente sunt: alcool, apa distilată.

 

Cum arată Galstena şi conţinutul ambalajului

GALSTENA este o soluţie limpede sau uşor opalescentă, incoloră sau slab gălbuie, fără miros specific, fără gust specific.

GALSTENA conţine extracte naturale din plante, astfel încât gustul şi mirosul pot diferi şi pot avea un aspect uşor tulbure. Acest lucru nu influenţează eficienţa medicamentului.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună a 20 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi capac din PEÎD. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 50 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi capac din PEÎD.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul:

Richard Bittner AG, Reisnerstrasse 55-57, 1030 Viena, Austria

Tel.-Nr.: +43/(0)1-50 30 972

Fax-Nr.: +43/(0)1-50 30 972-40

e-mail: [email protected]

Acest prospect a fost ultima dată aprobat în Decembrie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”