GAVISCON ADVANCE, suspensie orală

Producător: Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited
Substanță activa
Alginat de sodiu/Hidrogenocarbonat de potasiu
Clasa ATC
A02BX
Format
suspensie orală
Afecțiuni
reflux gastro-esofagian, regurgitaţie acidă, pirozis, indigestie, esofagita de reflux
Producător
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited
Acțiune terapeutică
suspersor al refluxului

CE ESTE ACEST MEDICAMENT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?

Gaviscon Advance aparţine unui grup de medicamente denumite „supresori ai refluxului”.

Gaviscon Advance se utilizează pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, ca: regurgitaţie acidă, pirozis (senzaţie de arsură în capul pieptului) şi indigestie (asociată refluxului), care apar după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţi cu simptome asociate esofagitei de reflux.

ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ACEST MEDICAMENT

Nu utilizaţi medicamentul dacă ştiţi că sunteţi alergic la oricare dintre componente.

Acest medicament conţine cantităţi mici de sodiu (4,6 mmol/10ml), potasiu (2,0 mmol/10ml) şi calciu. Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu, potasiu sau calciu, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Acest medicament conţine hidroxibenzoat de metil (E218) şi propil (E216), care pot provoca rareori reacţii alergice (posibil întârziate).

Acest tratament poate fi mai puţin eficace în cazul în care cantitatea de acid produsă în stomacul dumneavoastră este scăzută.

DOZE

Adulţi, inclusiv vârstnici, copii în vârstă de 12 ani sau peste această vârstă: 5-10 ml (una – două linguriţe) după mese şi înainte de culcare sau în funcţie de recomandarea medicului.

Copii sub 12 ani: se va administra numai la recomandarea medicului.

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să dublaţi doza data viitoare ci doar continuaţi să luaţi medicamentul aşa cum aţi luat şi înainte.

Dacă luaţi prea mult din acest medicament, este puţin probabil să vă afecteze în vreun fel. Totuşi, vă puteţi simţi balonaţi. Adresaţi-vă medicului dacă această senzaţie nu dispare.

DUPĂ CE UTILIZAŢI ACEST MEDICAMENT

Dacă simptomele persistă după 7 zile, adresaţi-vă medicului.

REACŢII ADVERSE POSIBILE

Foarte rar (mai puţin decât 1 la 10 000), există şanse de apariţie a erupţiilor cutanate sau a dificultăţilor de respiraţie datorate unei reacţii alergice la componente. Adresaţi-vă imediat medicului dacă apar aceste reacţii adverse sau altele.

PĂSTRARE

A nu se păstra la frigider. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare (EXP: lună/an) înscrisă pe ambalaj.

ALTE INFORMAŢII

Fiecare 10 ml de suspensie orală conţin alginat de sodiu 1000 mg şi hidrogenocarbonat de potasiu 200 mg ca substanţe active.

Celelalte componente sunt: carbonat de calciu, carbomer, parahidroxibenzoat de metil (E218) şi parahidroxibenzoat de propil (E216) , zaharină sodică, hidroxid de sodiu, aromă de anason derivată din fenicul şi apă purificată. Acest medicament nu conţine zahăr sau gluten.

Producătorul şi deţinătorul Autorizaţiei de Punere pe Piaţă: Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Hull, HU8 7DS, East Yorkshire, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2008.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”