Gerovital H3 100 mg/5 ml, soluţie injectabilă

Substanță activa
Clorhidrat de procaină
Clasa ATC
A13AN
Format
soluţie injectabilă
Afecțiuni
prevenirea fenomenelor degenerative datorate vârstei
Producător
SC Zentiva SA
Acțiune terapeutică
tonic

Ce este Gerovital H3 şi pentru ce se utilizează

Gerovital H3 este un medicament care conţine o substanţă numită clorhidrat de procaină. Acest medicament este utilizat pentru prevenirea fenomenelor degenerative datorate vârstei.

Inainte să vi se administreze Gerovital H3

Nu utilizaţi Gerovital H3

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de procaină sau la oricare dintre celelalte componente ale Gerovital H3.

– scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune arterială severă);

– tratament concomitent cu sulfamide (cu excepţia celor antidiabetice) şi cu acetilcolinesterazice: neostigmină, ezerină (fizostigmină) şi piridostigmină, deficit de colinesterază.

– epilepsie necontrolată prin administrarea tratamentului.

– tulburări de conducere ale impulsurilor la nivelul inimii (bloc atrioventricular de grad II sau III fără stimulator cardiac);

– pentru administrare într-un vas de sânge (injectare intravasculară).

 

Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Gerovital H3

– dacă aveţi sensibilitate crescută la clorhidratul de procaină;

– dacă aveţi tensiune arterială scăzută în poziţie verticală (hipotensiune arterială ortostatică);

– dacă aveţi unele afecţiuni tumorale (cancer);

– dacă aveţi probleme cu inima precum intervalul QT prelungit, care poate determina bătăi neregulate ale inimii (tulburări de ritm ventriculare severe).

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

In special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi deja în tratament cu:

– medicamente sulfamide (cu excepţia medicamentelor antidiabetice);

– medicamente acetilcolinesterazice precum neostigmina, ezerina (fizostigmina) şi piridostigmina.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile informaţii suficiente privind administrarea medicamentului în timpul sarcinii şi alăptării. Din aceste motive, nu se recomandă utilizarea medicamentului în timpul sarcinii şi al alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Gerovital H3 nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, există riscul de apariţie a ameţelilor după administrarea injectabilă.

Informaţii importante privind unele componente ale Gerovital H3

Medicamentul conţine acid benzoic. Poate creşte riscul de producere al icterului la nou-născuţi De asemenea, conţine metabisulfit de potasiu. Poate provoca rar reacţii de hipersensibilitate grave şi bronhospasm.

Cum să vi se administreze Gerovital H3

Utilizaţi întotdeauna Gerovital H3 exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Doza recomandată este de 5 ml soluţie injectabilă (o fiolă) pe zi, de 3 ori pe săptămână, timp de 4 săptămâni. Tratamentul se repetă de 5 – 6 ori pe an.

Intre seriile de tratament injectabil se va adăuga tratament pe cale orală: câte 2 drajeuri pe zi, timp de 12 zile.

În unele cazuri, în funcţie de intensitatea şi localizarea procesului, tratamentul poate fi administrat numai pe cale orală: câte 3 drajeuri pe zi, timp de 21 zile, în 6 – 8 serii de tratament pe an.

Mod de administrare

Soluţia injectabilă vi se va administra prin injectare într-un muşchi de către medicul dumneavoastră sau de către personalul medical specializat.

Dacă utilizaţi mai mult Gerovital H3 decât trebuie

Dacă utilizaţi, în mod accidental, mai mult din Gerovital H3 decât doza recomandată, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Amintiţi-vă să luaţi cu dumneavoastră cutia şi orice fiolă sau drajeu rămase în cutie.

Dacă uitaţi să utilizaţi Gerovital H3

Dacă uitaţi să utilizaţi o doză de Gerovital H3, administraţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului când este aproape timpul pentru următoarea doză. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Gerovital H3

Nu întrerupeţi tratamentul cu Gerovital H3 fără să cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gerovital H3 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Administrarea de Gerovital H3 poate determina reacţii alergice la pacienţii cu hipersensibilitate la oricare dintre excipienţi, de tipul: erupţie trecătoare pe piele, prurit, până la şoc anafilactic (reacţie alergică gravă manifestată prin probleme de respiraţie sau dificultăţi la înghiţire, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau limbii). Dacă aveţi o reacţie alergică, întrerupeţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Reacţii adverse minore pot apărea mai ales la începutul tratamentului: ameţeli, stare de slăbiciune, leşin şi palpitaţii. Aceste reacţii adverse pot fi evitate dacă, după administrarea soluţiei injectabile, veţi rămâne aşezat pe spate timp de 10 – 15 minute.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Gerovital H3

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Gerovital H3 după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Gerovital H3

– Substanţa activă este clorhidrat de procaină. Fiecare 5 ml soluţie injectabilă (o fiolă) conţine 100 mg clorhidrat de procaină.
– Celelalte componente sunt: acid benzoic, metabisulfit de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, apă pentru preparate injectabile.

 

Cum arată Gerovital H3 şi conţinutul ambalajului

Gerovital H3 se prezintă sub forma unei soluţii limpede, incoloră, lipsită de particule vizibile.

Gerovital H3 este ambalat în cutii cu câte:

– 5 fiole din sticlă borosilicată, neutră de culoare brună prevăzute cu inel de rupere, cu punct de rupere sau cu inel de rupere şi două inele de identificare (portocaliu şi galben) pe gâtul fiolei a câte 5 ml soluţie injectabilă

– 10 fiole din sticlă borosilicată, neutră de culoare brună prevăzute cu inel de rupere, cu punct de rupere sau cu inel de rupere şi două inele de identificare (portocaliu şi galben) pe gâtul fiolei a câte 5 ml soluţie injectabilă

 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

SC Zentiva SA,

Bd. Theodor Pallady, nr. 50,

sector 3, Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”