HEMORZON, supozitoare

Substanță activa
Tetraciclină/acetat de hidrocortizonă/benzocaină
Clasa ATC
C05AA
Format
supozitoare
Afecțiuni
crize hemoroidale, tromboflebită hemoroidală, proctite, criptite
Producător
Antibiotice SA
Acțiune terapeutică
antihemoroidal

Ce este Hemorzon şi pentru ce se utilizează

Hemorzon, supozitoare face parte din clasa de medicamente cunoscută sub denumirea de antihemoroidale de uz topic, combinaţii. Hemorzon, supozitoare se utilizează pentru atenuarea durerii şi mâncărimilor de la nivel anal, în special în crizele hemoroidale, tromboflebită hemoroidală, proctite, criptite.

Înainte să utilizaţi Hemorzon

Nu utilizaţi Hemorzon

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hidrocortizonă, tetraciclină, benzocaină sau la oricare dintre componentele Hemorzon.

-dacă aveţi infecţii ano-rectale bacteriene (inclusiv tuberculoase), virale, fungice.

-dacă aveţi leziuni ano-rectale suprainfectate.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Hemorzon

Dacă simptomele nu cedează rapid, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului. Acesta vă poate recomanda efectuarea unui examen proctologic.

Tratamentul cu Hemorzon nu înlocuieşte tratamentul specific al afecţiunii anale.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interacţiuni între Hemorzon, supozitoare şi alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Hemorzon cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni între Hemorzon, supozitoare şi alimente sau băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Deoarece hidrocortizonul se excretă în laptele matern, nu se recomandă utilizarea medicamentului la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hemorzon, supozitoare nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Hemorzon

Nu este cazul.

Cum să utilizaţi Hemorzon

Utilizaţi întotdeauna Hemorzon exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de 1 supozitor de Hemorzon intrarectal, o dată pe zi, după defecaţie şi după toaleta locală. La nevoie doza poate fi crescută până la 2- 3 supozitoare pe zi.

Pentru a introduce supozitorul, îndepărtaţi folia protectoare.

Continuaţi tratamentul cu Hemorzon,supozitoare (1 supozitor la 2 zile), timp de o săptămână după dispariţia completă a fenomenelor locale.

Nu utilizaţi Hemorzon, supozitoare timp îndelungat.

Dacă aveţi nelămuriri în ceea ce priveşte tratamentul cu Hemorzon, supozitoare, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hemorzon

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Hemorzon, supozitoare, totuşi, dacă suspectaţi acest lucru, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hemorzon

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Hemorzon

Întrerupeţi tratamentul cu Hemorzon, supozitoare doar la recomandarea medicului. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Hemorzon, supozitoare poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Acestea sunt în general reacţii alergice, reacţii locale iritative şi atrofii ale mucoasei rectale în caz de utilizare prelungită.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Hemorzon

Nu utilizaţi Hemorzon, supozitoare după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Hemorzon

-Substanţele active sunt: 20 mg tetraciclină (sub formă de clorhidrat de tetraciclină 21,64 mg), acetat de hidrocortizonă 10 mg, benzocaină 8,3 mg

-Celelalte componente sunt: grăsime solidă.

Cum arată Hemorzon şi conţinutul ambalajului

Hemorzon se prezintă ca şi supozitoare sub formă de torpilă cu suprafaţa netedă onctuoasă, de culoare galben-deschis.

Cutie cu 2 folii termoformate din PVC a câte 3 supozitoare.

Cutie cu 2 folii termoformate din PVC a câte 6 supozitoare

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr. 1, 707410, Iaşi, România

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2010

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”