Hepathrombin 300 UI/g/ 500 UI/g, gel

Substanță activa
Heparină sodică/Alantoină/Dexpantenol
Clasa ATC
C05BA
Format
gel
Afecțiuni
tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă, hematoame, contuzii, luxaţii, bursită, tenosinovită
Producător
Stada Hemofarm S.R.L.
Acțiune terapeutică
previne dezvoltarea trombilor, contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară

Ce este Hepathrombin şi pentru ce se utilizează

Este un medicament care conţine heparină naturală sub formă de gel. În compoziţia acestui medicament, pe lângă heparină, s-au adăugat alantoină şi dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbţia heparinei prin piele este foarte rapidă şi se depune în stratul granulos al epidermei manifestând astfel o acţiune exclusiv locală. Alantoina şi dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară. Baza de gel favorizează penetrarea componentelor active prin piele.

Hepathrombin gel este indicat ca adjuvant în:

– tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă;

– leziuni posttraumatice (hematoame, contuzii, luxaţii);

– bursită, tenosinovită.

Înainte să utilizaţi Hepathrombin

Nu utilizaţi Hepathrombin

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparină sodică, alantoină, dexpantenol sau la oricare din-tre celelalte componente ale Hepathrombin;

– dacă aveţi ulcer de gambă sângerând.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Hepathrombin

Medicamentul nu se aplică pe răni deschise, incluzând ulcer varicos sângerând şi zone suprainfectate. În caz de ulceraţii varicoase, gelul se aplică sub forma unui inel, cu lăţimea de 4 cm.

Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare, mâinile trebuie spălate. În cazul în care gelul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie.

Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 4-5 zile trebuie să vă adresaţi medicului. Nu se vor depăşi dozele recomandate.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a sub-stanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice me-dicament.

Medicamentul poate fi utilizat în sarcină şi alăptare numai pe perioade scurte şi la indicaţia medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hepathrombin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Hepathrombin

Utilizaţi întotdeauna Hepathrombin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discu-taţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Tratamentul se începe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului şi preventiv se utilizează Hepathrombin 300 UI/g.

Gelul se aplică la nivelul ariei cutanate afectate şi în jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi şi se masează uşor. În caz de inflamaţie a venelor, zona nu se masează, ci doar se aplică medicamentul într-un strat subţire, pe suprafaţa afectată, apoi se acoperă cu pansament ocluziv sau elastic. În caz de ulceraţie varicoasă, gelul se aplică pe marginea ulceraţiei, sub forma unui inel cu lăţimea de 4 cm. Gelul se aplică numai pe tegumente fără leziuni.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hepathrombin

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hepathrombin

Aplicaţi gelul imediat ce vă amintiţi. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoas-tră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Reacţiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate şi frecvenţă cu placebo. Foarte rar, a fost raportată apariţia de erupţii cutanate în urma aplicării medicamentului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţiona-tă în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Hepathrombin

A se păstra la temperaturi sub 25C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Hepathrombin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi far-macistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Hepathrombin

– Substanţele active sunt: heparină sodică, alantoină şi dexpantenol.

Hepathrombin 300 UI/g, gel

Un gram gel conţine heparină sodică 300 UI, alantoină 2,5 mg şi dexpantenol 2,5 mg.

Hepathrombin 500 UI/g, gel

Un gram gel conţine heparină sodică 500 UI, alantoină 2,5 mg şi dexpantenol 2,5 mg.

– Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamină, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lămâie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apă purificată.

Cum arată Hepathrombin şi conţinutul ambalajului

Gel transparent incolor, cu miros caracteristic de pin şi alcool izopropilic.

Cutie cu un tub din Al a 40 g gel

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Stada Hemofarm S.R.L.

Str. Zugrav Nedelcu nr. 3, Timişoara, România

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2009

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”