IMODIUM, capsule, 2 mg

Substanță activa
Clorhidrat de loperamidă
Clasa ATC
A07DA
Format
capsule
Afecțiuni
diaree
Producător
Janssen-Cilag
Acțiune terapeutică
antidiareic

CE CONŢINE Imodium?

Imodium v-a fost recomandat pentru tratamentul diareii.

Substanţa activă a medicamentului Imodium este clorhidratul de loperamida.

Capsulele de Imodium sunt de culoare gri şi verde.

O capsulă conţine 2 mg de clorhidrat de loperamidă.

Capsula conţine, de asemenea, lactoză monohidrat, amidon din porumb, talc şi stearat de magneziu. Capsula însăşi este compusă din oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172) indigotină (E 132), eritrozină (E 127), dioxid de titan (E 171) şi gelatină.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Janssen Pharmaceutica N.V.

Turnhoutseweg 30

B-2340 Beerse

Belgia

Producător

Janssen-Cilag

Domaine de Maigremont

27100 Val-de-Reuil, Franţa

Indicatii terapeutice si contraindicatii

PENTRU CE ESTE INDICAT Imodium?

În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente. Puteţi să utilizaţi Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta adesea poate produce diaree.

CÂND NU TREBUIE SĂ UTILIZAŢI Imodium?

Imodium nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani.

Nu utilizaţi Imodium:

  • dacă există sânge în scaun sau dacă aveţi febră.
  • dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
  • dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.
  • dacă ştiţi că sunteţi hipersensibil la medicament sau la oricare dintre excipienţi.

 

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului dumneavoastră. sau farmacistului.

CE PRECAUŢII SPECIALE TREBUIE SĂ LUAŢI ?

Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.

Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii.

În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră

 

Sarcina

Dacă sunteţi însărcinată sau credeţi că puteţi fi, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Imodium.

Alăptarea

Se recomandă să nu utilizaţi Imodium dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot ajunge cantităţi mici de Imodium.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, este recomandabil să fiţi precaut când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Alte medicamente

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru că acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului Imodium.

Activitate mai redusă a ficatului

Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de ingrijire medicală atentă cât timp luaţi Imodium.

Doze si mod de administrare

Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree.

Imodium este disponibil sub formă de capsule care se înghit.

Puteţi utiliza Imodium oricând în cursul zilei.

Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Adulţi (inclusiv vârstnici)

pentru un episod brusc (acut), administraţi 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) o dată, apoi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră

 

Dar: Nu administraţi mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamidă) în decurs de 24 de ore!

Copii peste 6 ani

  • pentru un episod brusc (acut) de diaree, administraţi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă), apoi continuaţi cu 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.
  • pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră.

 

Dar: nu daţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

Greutatea copilului în kilograme (kg) Numărul maxim de capsule de Imodium pe zi

De la 14 kg

Niciodată mai mult de 2 capsule Imodium

De la 20 kg

Niciodată mai mult de 3 capsule Imodium

De la 27 kg

Niciodată mai mult de 4 capsule Imodium

De la 34 kg

Niciodată mai mult de 5 capsule Imodium

De la 40 kg

Niciodată mai mult de 6 capsule Imodium

De la 47 kg

Niciodată mai mult de 7 capsule Imodium

De la 54 kg

Niciodată mai mult de 8 capsule Imodium

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi explicaţii medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Reactii adverse si supradozaj

REACŢII ADVERSE

Imodium este de obicei bine tolerat şi este puţin probabil să apară reacţii adverse, dacă este administrat conform recomandărilor.

Pot apărea constipaţie şi balonare, ca şi micţiuni dificile. Dacă lucrurile se petrec astfel, opriţi tratamentul cu Imodium şi, dacă aceste reacţii sunt severe, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Următoarele simptome pot apărea uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greaţă şi vărsături, oboseală, ameţeli şi somnolenţă, uscăciunea gurii şi flatulenţă.

Dacă observaţi reacţii adverse de orice fel care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul

SUPRADOZAJ

Dacă aţi luat prea mult Imodium, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, în special dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome: rigiditate musculară, mişcări necoordonate, somnolenţă, micţiuni dificile sau respiraţie superficială.

Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la doze mari de Imodium. Dacă un copil a luat o cantitate prea mare de medicament sau dacă apar oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat medicului.

Informaţii pentru medic în caz de supradozaj

Se administrează naloxonă injectabil.

Se repetă administrarea naloxonei după 1-3 ore, dacă este necesar

Se impune o monitorizare de cel puţin 48 de ore.

Alte informatii

PĂSTRAREA Imodium

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un blister din PVC/Al a 6 capsule.

Cutie cu un blister din PVC/Al a 20 capsule.

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”