Keratop unguent

Substanță activa
combinaţii
Clasa ATC
D11AF
Format
unguent
Afecțiuni
Dermatoze hiperkeratozice
Producător
S.C. Slavia Pharm S.R.L
Acțiune terapeutică
preparate de uz dermatologic

Compoziţie:

100 g unguent conţine uree 10 mg şi acid salicilic 5 mg şi excipienţi: vaselină albă, macrogol 6000, monostearat de macrogol, glicerol, macrogol 400, polisorbat 80.

Grupa farmacoterapeutică: Alte preparate de uz dermatologic, keratolitice, combinaţii.

Indicaţii terapeutice

-Dermatoze hiperkeratozice: ihtioze, keratoze palmoplantare, hiperkeratoze foliculare, eczema mâinilor tilotice, psoriazis şi eczeme licheniforme

-Ca terapie concomitentă cu glucorticoizi cu administrare topică, favorizând penetrarea glucocorticoizilor în adâncimea stratului cornos al tegumentului.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului. Infecţii cutanate, inflamaţii, plăgi care afectează zona hiperkeratozică. Este containdicată utilizarea produsului în dermatoze umede.

Este containdicată utilizarea produsului la nivelul nevilor pigmentari, a nevilor piloşi, a nevilor de la nivelul feţei sau la nivelul regiunii anale sau perineale.

Precauţii

Trebuie evitată administrarea produsului la nivelul tegumentelor sănătoase şi a mucoaselor. Nu se recomandă administrarea produsului pe suprafeţe corporale întinse datorită riscului de trecere în circulaţia sistemică.

Dacă apar reacţii iritative cutanate severe tratamentul cu Keratop trebuie înterupt.
Interactiuni

Produsul favorizează penetrarea şi infiltrarea altor substanţe cu utilizarea locală, în particular corticoide, ditranol şi 5 fluorouracil.

În cazul administrării produsului pe suprafeţe cutanate mai mari, acidul salicilic resorbit poate creşte acţiunea methotrexatului şi anticoagulantelor cumarinice.

Atentionări speciale

La pacienţii cu insuficienţă renală produsul trebuie să fie utilizat pe suprafeţe mici, în monoterapie, timp de câteva zile .

Nu este recomandată utilizarea produsului la pacienţii diabetici sau la cei cu tulburări circulatorii periferice sau neuropatii periferice.

Sarcina si alăptarea:

Datorită faptului că nu se cunoaşte proporţia de acid salicilic absorbită prin piele nu se recomandă în ultimul trimestru de sarcină.

La gravide sau la femei care alăptează trebuie evitată utilizarea timp îndelungat sau pe suprafeţe cutanate mari a produsului.

Nu este recomandată aplicarea produsului la nivelul sânilor, la femeile care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Keratop unguent se administrează o dată sau de două ori pe zi pe zona cutanată afectată, pe suprafeţe mici, fiind bine masat, pentru o mai bună absorţie .

Utilizarea unor cantităţi mai importante se realizează sub pansament ocluziv O administrare nouă va fi precedată de spălare cu apă caldă .

În funcţie de afecţiunea dumneavoastră, modul de administrare al produsului poate fi diferit. De aceea, înainte de a începe tratamentul este recomandat să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Reactii adverse

Rareori pot apare iritaţii locale şi alergii de contact în special în cazul administrării accidentale a produsului la nivelul unor zone tegumentare sănătoase.

Supradozaj

În cazul administrării topice îndelungate sau a unor doze mari de acid salicilic pot apare simptome de supradozaj: tinitus, greaţă, vărsături. De asemenea aceste simptome pot apare în cazul administrării accidentale pe cale orală a produsului.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi între 15 – 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu a 40 mg unguent.

Producător

S.C. Slavia Pharm S.R.L., Bucuresti.

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

S.C. Slavia Pharm S.R.L.,
Str. Stirbei Voda 53-55, sector 1, Bucuresti.

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”