Kytril 1 mg comprimate filmate

Substanță activa
granisetron
Clasa ATC
A04AA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
senzaţie sau stare de rău, cancer
Producător
ROCHE PHARMA AG
Acțiune terapeutică
antiemetice

Ce este Kytril şi pentru ce se utilizează

Kytril conţine o substanţă denumită granisetron. Aceasta aparţine unui grup de medicamente denumit „antagonişti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)” sau „antiemetice”.

Kytril este utilizat pentru prevenirea sau tratamentul greţurilor şi vărsăturilor (senzaţie sau stare de rău) cauzate de alte tratamente medicamentoase cum ar fi chimioterapia sau radioterapia pentru cancer.

Înainte să luaţi Kytril

Nu utilizaţi Kytril

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la granisetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Kytril (listate la pct. 6: Informaţii suplimentare);

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la alţi „antagonişti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)”. Aceştia includ dolasetron, ondansetron, palonosetron şi tropisetron.

Nu luaţi Kytril dacă una din cele de mai sus vi se aplică şi dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, vorbiţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Kytril.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Kytril

Verificaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Kytril dacă: • Aveţi probleme cu motilitatea intestinală datorită obstrucţiei intestinale.

Dacă una din cele de mai sus vi se aplică şi dumneavoastră, sau dacă nu sunteţi sigur, vorbiţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Kytril.

Folosirea altor medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Aceasta deoarece Kytril poate afecta acţiunea anumitor medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta acţiunea Kytril. In particular, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi:

• Dexametazonă (un medicament steroid). Acesta este folosit în timpul tratamentului pentru cancer sau pentru tratamentul unor boli autoimune (de exemplu poliartrită reumatoidă, artropatie psoriazică, spondilită anchilozantă).

Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi Kytril dacă sunteţi, doriţi să deveniţi gravidă, sau alăptaţi, cu excepţia cazului în care medicul v-a recomandat.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Nu există date care să evidenţieze efecte negative asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Kytril

Acest medicament conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Kytril

Luaţi Kytril aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Doza uzuală la adulţi este de un comprimat filmat Kytril 1 mg de 2 ori pe zi în timpul şi timp de o săptămână după terapia citostatică. Prima doză de Kytril 1 mg trebuie administrată într-un interval de o oră înainte de începerea terapiei citostatice.

Nu luaţi mai multe comprimate decât v-a spus medicul dumneavoastră. Copii şi adolescenţi

Nu sunt suficiente date disponibile în ceea ce priveşte administrarea la copiii sub 12 ani. Kytril 1 mg comprimate filmate nu este recomandat la această grupă de vârstă.

Vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei.

Insuficienţă renală

Nu este necesară ajustarea dozei.

Insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozei.

Dacă luaţi mai mult Kytril decât trebuie sau dacă uitaţi să luaţi:

Dacă luaţi Kytril mai mult decât trebuia, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă uitaţi să va luaţi doza obişnuită şi vă simţiţi rău, luaţi-o imediat ce vă reamintiţi. Nu luaţi doză dublă pentru a acoperi şi doza uitată.

Dacă altcineva ia din greşeală Kytril, trebuie să se adreseze imediat medicului sau să meargă la cel mai apropiat spital.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Kytril poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţii alergice
Dacă aveţi o reacţie alergică, opriţi administrarea de Kytril şi contactaţi medicul imediat.

Semnele includ:

• Umflarea bruscă a gâtului, feţei, buzelor şi gurii. Aceasta poate determina dificultate în respiraţie sau la înghiţire.

• Umflarea bruscă a mâinilor, picioarelor şi gleznelor.

Alte reacţii adverse posibile:

• Constipaţie.

• Modificări ale funcţiei ficatului (evidenţiate prin teste de sânge).

• Mişcări anormale (necontrolate) ale corpului, convulsii sau rigiditate musculară.

• Erupţii cutanate.

• Cefalee.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supradozaj

În cazul supradozajului, trebuie instituit un tratament simptomatic. Nu există un antidot specific pentru Kytril.

Cum se păstrează Kytril

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau pe calea reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Kytril

Substanţa activă este granisetron. Fiecare comprimat conţine granisetron 1 mg (sub formă de clorhidrat de granisetron).

Celelalte componente sunt: Nucleu: lactoză monohidrat, hidroxipropilmetilceluloză 2910, amidonglicolat de sodiu, celuloză microcristalină (E460), stearat de magneziu (E572); Film: Opadry White YS-1-18027 A; Compoziţia Opadry White YS-1-18027 A: hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan (E171), polietilenglicol, polisorbat 80 (E433)

Cum arată Kytril şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare albă până la aproape albă, triunghiulare, biconvexe, imprimate cu „K1” pe una din feţe.

Este ambalat în cutii cu 1 blister din PVC/Al conţinând câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ROCHE ROMÂNIA SRL. Piaţa Presei Libere, Nr. 3-5
Clădirea City Gate-Turnul de Sud, Etajele 4A, 5 şi 6 Sector 1, Bucureşti, România

Producătorul

ROCHE PHARMA AG
Emil Barell-Strasse 1
79639 Grenzach-Wyhlen, Germania

Data ultimei verificări a prospectului Ianuarie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”