Lamictal aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia şi boala bipolară.
Lamictal tratează epilepsia prin blocarea semnalelor din creier care declanşează crizele epileptice (convulsiile).
• Pentru adulţi şi copii cu vârsta de 13 ani şi peste, Lamictal poate fi utilizat singur sau cu alte medicamente, pentru tratamentul epilepsiei. Lamictal poate fi de asemenea folosit cu alte
medicamente pentru tratarea convulsiilor care apar în cadrul unei afecţiuni denumită sindrom Lennox-Gastaut.
• Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 12 ani, Lamictal poate fi utilizat împreună cu alte medicamente, pentru a trata aceste afecţiuni. Poate fi utilizat singur pentru tratamentul unui tip de epilepsie cunoscut sub numele de absenţe tipice.
Lamictal este utilizat de asemenea pentru tratamentul bolii bipolare.
Persoanele cu boală bipolară (denumită uneori depresie maniacală) prezintă schimbări extreme ale dispoziţiei, cu perioade de manie (stare de excitaţie sau euforie) alternând cu perioade de depresie (stare de tristeţe adâncă sau disperare). Pentru adulţii cu vârsta peste 18 ani, Lamictal poate fi utilizat singur sau împreună cu alte medicamente, pentru prevenirea perioadelor de depresie care apar în boala bipolară. Nu se ştie încă cum acţionează Lamictal la nivelul creierului pentru a produce acest efect.
Nu luaţi Lamictal:
• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lamotrigină sau la oricare dintre celelalte componente ale Lamictal (enumerate la pct. 6).
Dacă vă aflaţi în această situaţie:
Spuneţi-i medicului dumneavoastră, şi nu luaţi Lamictal.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lamictal
Medicul dumneavoastră trebuie să ştie înainte să luaţi Lamictal:
• dacă aveţi orice fel de probleme cu rinichii
• dacă v-a apărut vreodată o erupţie pe piele după ce aţi luat lamotrigină sau alte medicamente pentru tulburarea bipolară sau epilepsie
• dacă luaţi deja medicamente care conţin lamotrigină.
Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii:
Spuneţi-i medicului dumneavoastră, care poate decide scăderea dozei, sau că Lamictal nu este potrivit pentru dumneavoastră.
Informaţii importante despre reacţii adverse potenţial grave
Un număr mic de oameni care iau Lamictal fac o reacţie alergică sau reacţii la nivelul pielii potenţial grave, care pot duce la probleme mai grave dacă nu sunt tratate. Trebuie să cunoaşteţi aceste simptome pentru a le putea remarca cât timp sunteţi sub tratament cu Lamictal.
Citiţi descrierea acestor simptome în secţiunea 4 a acestui prospect ,,Reacţii adverse potenţial grave: cereţi imediat ajutorul medicului”
Gânduri de auto-vătămare sau sinucidere
Medicamentele anti-epileptice sunt utilizate pentru a trata diverse boli, inclusiv epilepsia şi boala bipolară.
Persoanele cu boală bipolară pot prezenta uneori gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Dacă aveţi boală bipolară, este mai probabil să gândiţi în acest fel:
• când începeţi pentru prima oară tratamentul
• dacă aţi avut în trecut gânduri de auto-vătămare sau sinucidere
• dacă aveţi vârsta sub 25 de ani
Dacă aveţi gânduri sau experienţe triste, sau dacă observaţi că vă simţiţi mai rău sau că apar simptome noi în timp ce luaţi Lamictal:
Mergeţi la un medic cât mai curând posibil sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru ajutor.
La un număr mic de pacienţi trataţi cu medicamente antiepileptice precum lamotrigina s-a constatat apariţia unor gânduri de auto-vătămare sau de sinucidere. În cazul în care vă apar astfel de gânduri, contactaţi-vă imediat medicul, indiferent de moment.
Dacă luaţi Lamictal pentru epilepsie
Crizele din unele tipuri de epilepsie se pot agrava ocazional sau se pot produce mai frecvent chiar dacă luaţi Lamictal. Unii pacienţi pot prezenta crize severe, care pot provoca probleme grave de sănătate. Dacă crizele survin mai frecvent sau dacă prezentaţi o criză severă când luaţi Lamictal: Mergeţi la un medic cât mai curând posibil.
Lamictal nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani pentru tratamentul bolii bipolare. Medicamentele pentru tratamentul depresiei şi altor probleme de sănătate mentală determină creşterea riscului de gânduri şi comportamente suicidare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, sau dacă începeţi să luaţi unele noi, inclusiv medicamente din plante şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Medicul dumneavoastră trebuie să fie informat dacă luaţi alte medicamente pentru tratamentul epilepsiei sau al altor probleme de sănătate mintală. Această informaţie este necesară pentru a se stabili dacă vi se administrează doza corectă de Lamictal.
Aceste medicamente includ:
• oxcarbazepină, felbamat, gabapentină, levetiracetam, pregabalin, topiramat sau zonisamidă, utilizate pentru tratamentul epilepsiei
• litiu sau olanzapină, utilizate pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală
• bupropionă, utilizată pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală sau pentru oprirea fumatului
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre acestea.
Anumite medicamente interacţionează cu Lamictal sau fac mai probabilă apariţia reacţiilor adverse. Acestea includ:
• valproat, utilizat pentru tratamentul epilepsiei şi problemelor de sănătate mintală
• carbamazepină, utilizată pentru tratamentul epilepsiei şi problemelor de sănătate mintală
• fenitoină, primidonă sau fenobarbital, utilizate pentru tratamentul epilepsiei
• risperidonă, utilizată pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală
• rifampicină, care este un antibiotic
• medicamente, utilizate pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) (o combinaţie de lopinavir şi ritonavir sau atazanavir şi ritonavir)
• contraceptive hormonale, precum contraceptive orale combinate (a se vedea mai jos). Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi început să luaţi sau aţi întrerupt administrarea oricăruia dintre acestea.
Contraceptivele hormonale (cum ar fi contraceptive orale combinate) pot influenţa modul în care acţionează Lamictal
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi un anume tip de contraceptiv hormonal, sau altă metodă de contracepţie, precum prezervative, diafragmă sau sterilet. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal precum contraceptive orale combinate, medicul dumneavoastră poate să vă recolteze probe de sânge pentru a verifica concentraţia de Lamictal. Dacă folosiţi un contraceptiv hormonal sau plănuiţi să începeţi utilizarea unuia:
Discutaţi cu medicul dumneavoastră, care vă va prezenta metode contraceptive adecvate pentru dumneavoastră.
Lamictal poate influenţa de asemenea modul în care acţionează contraceptivele hormonale, deşi este improbabil ca acest lucru să le facă mai puţin eficace. Dacă utilizaţi un contraceptiv hormonal şi remarcaţi modificări ale ciclului menstrual, cum ar fi sângerări neregulate sau pătare între cicluri: Spuneţi-i medicului dumneavoastră. Acestea pot fi semne că Lamictal afectează modul în care acţionează contraceptivul dumneavoastră.
Sarcina şi alăptarea
Poate exista un risc crescut de defecte congenitale la copiii ai căror mame au luat Lamictal în timpul sarcinii. Aceste defecte includ despicătură labială sau palatină. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luaţi suplimente de acid folic dacă plănuiţi să rămâneţi gravidă şi în timpul sarcinii. Sarcina poate de asemenea modifica eficacitatea Lamictal, astfel încât să fie necesar să efectuaţi nişte analize de sânge şi doza dumneavoastră de Lamictal să fie modificată:
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, dacă aţi putea fi gravidă sau dacă plănuiţi să rămâneţi gravidă. Nu trebuie să întrerupeţi tratamentul fără să fi discutat în prealabil despre acest lucru cu medicul dumneavostră. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteţi bolnav de epilepsie.
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau plănuiţi să alăptaţi. Substanţa activă din Lamictal trece în lapte şi vă poate afecta copilul. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră riscurile şi beneficiile alăptării în timp ce luaţi Lamictal şi vă va verifica periodic copilul dacă decideţi să alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Lamictal poate provoca ameţeli şi vedere dublă.
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât dacă sunteţi sigur că nu sunteţi afectat.
Dacă aveţi epilepsie, discutaţi cu medicul dumneavoastră în legătură cu conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.
Comprimate:
Informaţii importante privind unele componente ale Lamictal
Comprimatele de Lamictal conţin cantităţi mici dintr-un glucid denumit lactoză. Dacă aveţi o intoleranţă la lactoză sau la alte categorii de glucide:
Spuneţi-i medicului dumneavoastră, şi nu luaţi Lamictal.
Luaţi întotdeauna Lamictal exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Cât Lamictal să luaţi
Poate să dureze un timp până la găsirea celei mai bune doze de Lamictal pentru dumneavoastră. Doza pe care o luaţi va depinde de:
• vârsta dumneavoastră
• dacă luaţi Lamictal împreună cu alte medicamente
• dacă aveţi orice fel de probleme cu rinichii sau ficatul.
Medicul dumneavoastră vă va prescrie o doză mică la începutul tratamentului şi va creşte treptat doza în următoarele săptămâni până când atingeţi o doză care are efect la dumneavoastră (denumită doza eficace). Niciodată nu luaţi mai mult Lamictal decât v-a spus medicul.
Doza uzuală eficace de Lamictal pentru adulţi şi copii cu vârsta de 13 ani sau peste este între 100 mg şi 400 mg pe zi.
Pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, doza eficace depinde de greutatea lor corporală – de obicei, este între 1 mg şi 15 mg pentru fiecare kg de greutate corporală a copilului, până la maxim 400 mg pe zi.
Lamictal nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 2 ani.
Cum să luaţi doza dumneavoastră de Lamictal
Comprimate:
Luaţi doza dumneavoastră de Lamictal o dată sau de două ori pe zi, după cum vă recomandă medicul. Poate fi luată cu sau fără alimente.
De asemenea medicul dumneavoastră poate să vă recomande începerea sau întreruperea administrării altor medicamente, în funcţie de afecţiunea pentru care sunteţi tratat şi de modul în care răspundeţi la tratament.
• Înghiţiţi comprimatele întregi. Nu le rupeţi, nu le mestecaţi şi nu le zdrobiţi.
• Luaţi întotdeauna doza completă pe care v-a prescris-o medicul. Niciodată nu luaţi doar o parte dintr-un comprimat.
Comprimate dispersabile/masticabile:
Luaţi doza de Lamictal o dată sau de două ori pe zi, după cum vă recomandă medicul dumneavoastră. Poate fi luată cu sau fără alimente.
• Luaţi întotdeauna doza completă pe care v-a prescris-o medicul. Niciodată nu luaţi doar o parte dintr-un comprimat.
De asemenea medicul dumneavoastră poate să vă recomande începerea sau întreruperea administrării altor medicamente, în funcţie de afecţiunea pentru care sunteţi tratat şi de modul în care răspundeţi la tratament.
Lamictal comprimate dispersabile/masticabile pot fi înghiţite întregi cu puţină apă, mestecate sau dizolvate în apă pentru a obţine un medicament lichid.
Dacă mestecaţi comprimatul:
Este posibil să fie necesar să beţi puţină apă în acelaşi timp, pentru a ajuta comprimatul să se dizolve în gură. Beţi apoi ceva mai multă apă pentru a fi sigur că toată cantitatea de medicament a fost înghiţită.
Pentru a face un medicament lichid:
• Puneţi comprimatul într-un pahar cu suficientă apă astfel încât cel puţin să acopere tot comprimatul.
• Fie agitaţi să se dizolve sau aşteptaţi până când comprimatul este complet dizolvat.
• Beţi toată cantitatea de lichid.
• Adăugaţi încă puţină apă în pahar şi beţi-o, pentru a vă asigura că nu a rămas nicio urmă de medicament în pahar.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Lamictal
Dacă oricine ia mai mult Lamictal decât trebuie:
Contactaţi imediat un medic sau un farmacist. Dacă este posibil arătaţi-le cutia de Lamictal.
O persoană care a luat mai mult decât trebuie din Lamictal poate avea oricare dintre aceste simptome:
• Mişcări oculare rapide, necontrolabile (nistagmus)
• Neîndemânare şi lipsă de coordonare, afectarea echilibrului (ataxie)
• Pierderea conştienţei şi comă.
Dacă uitaţi să luaţi Lamictal
Nu luaţi comprimate în plus sau o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Cereţi sfatul medicului dumneavoastră în legătură cu modul în care se începe din nou administrarea. Este important să faceţi acest lucru.
Nu întrerupeţi administrarea de Lamictal fără recomandare
Lamictal trebuie luat atâta timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Nu întrerupeţi tratamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.
Dacă luaţi Lamictal pentru epilepsie
Pentru a întrerupe administrarea de Lamictal, este important să reduceţi treptat doza, pe durata a 2 săptămâni. Dacă întrerupeţi brusc administrarea de Lamictal, epilepsia dumneavoastră poate reveni sau se poate agrava.
Dacă luaţi Lamictal pentru boală bipolară
Lamictal îşi poate face efectul după un anumit timp, deci nu este probabil să vă simţiţi bine imediat.Dacă opriţi administrarea de
Lamictal, doza dumneavoastră nu va trebui redusă treptat. Dar tot trebuie să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră, dacă doriţi să întrerupeţi administrarea de Lamictal.
Ca toate medicamentele, Lamictal poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii potenţial grave: cereţi imediat ajutorul medicului
Un număr mic de oameni care iau Lamictal fac o reacţie alergică sau reacţii la nivelul pielii potenţial grave, care pot duce la probleme mai grave dacă nu sunt tratate.
Aceste simptome apar cu precădere în primele luni de tratament cu Lamictal, mai ales dacă doza iniţială este prea mare sau este crescută prea brusc, sau dacă Lamictal este administrat cu un alt medicament numit valproat. Unele din aceste simptome sunt mai frecvente în cazul copiilor şi din această cauză părinţii trebuie să fie atenţi pentru a le putea sesiza la timp.
Simptomele acestor reacţii includ:
• erupţii sau roşeaţă la nivelul pielii, care se pot transforma în reacţii grave la nivelul pielii cum ar fi erupţii cutanate extinse cu pustule şi descuamări ale pielii, care apar în special în jurul gurii, nasului, ochilor şi organelor genitale (Sindrom Stevens-Johnson) şi exfoliere extinsă a pielii (pe mai mult de 30 % din suprafaţa corpului – necroliză toxică epidermică)
• dureri bucale sau oculare
• creşterea temperaturii (febră), simptome asemănătoare gripei sau somnolenţă
• umflare în jurul feţei sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale
• sângerare sau învineţire neaşteptată, sau degetele dumneavoastră devin albastre
• durere faringiană sau mai multe infecţii (cum ar fi răcelile) decât de obicei.
In multe cazuri, aceste simptome vor fi semne de reacţii adverse mai puţin grave. Dar trebuie să fiţi conştient de faptul că sunt potenţial grave şi dacă nu sunt tratate, se pot transforma în afecţiuni şi mai grave, cum ar fi insuficienţa anumitor organe. Dacă remarcaţi oricare dintre aceste simptome: Mergeţi imediat la un medic . Medicul dumneavoastră poate decide să vă efectueze analize pentru a vă verifica ficatul, rinichii sau sângele şi vă poate spune să întrerupeţi administrarea de Lamictal.
Reacţii adverse foarte frecvente
Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane:
• durere de cap
• senzaţie de ameţeală
• senzaţie de somnolenţă
• neîndemânare şi lipsă de coordonare (ataxie)
• vedere dublă sau vedere înceţoşată
• greaţă sau vărsături
• erupţie pe piele.
Reacţii adverse frecvente
Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane:
• agresivitate sau iritabilitate
• mişcări rapide, necontrolabile ale ochilor (nistagmus)
• frisoane sau tremurături
• dificultăţi de somn
• diaree
• uscăciunea gurii
• senzaţie de oboseală
• durere de spate, de articulaţii, sau în altă parte. Reacţii adverse rare
Acestea pot afecta până la 1 din 1000 de persoane:
• mâncărime la nivelul ochilor cu secreţii şi cruste ale pleoapelor (conjunctivită)
• o afecţiune severă a pielii (sindrom Stevens-Johnson)vezi de asemenea informaţiile incluse la
începutul punctului 4.
Reacţii adverse foarte rare
Acestea pot afecta până la 1 din 10.000 de persoane:
• halucinaţii (‘vederea’ sau ‘auzirea’ de lucruri care nu există în realitate)
• confuzie sau agitaţie
• senzaţie de „clătinare” sau de dezechilibru când vă deplasaţi
• mişcări necontrolate ale corpului (ticuri), spasme musculare necontrolabile care afectează ochii, capul şi toracele (coreoatetoză) sau alte mişcări neobişnuite ale corpului ca spasme, tremor sau rigiditate
• o reacţie severă la nivelul pielii (necroliză epidermică toxică): vezi de asemenea informaţiile incluse la începutul punctului 4.
• la persoanele care au deja epilepsie, crizele pot să apară mai frecvent
• modificări ale funcţiei hepatice, care se va vedea în analizele de sânge, sau insuficienţă hepatică
• modificări care se pot vedea în analizele de sânge – inclusiv scăderea numărului de globule roşii (anemie), scăderea numărului de globule albe (leucopenie, neutropenie, agranulocitoză), scăderea numărului de trombocite (trombocitopenie), scăderea numărului tuturor acestor tipuri de celule din sânge (pancitopenie) şi o tulburare a măduvei osoase hematogene denumită anemie aplastică
• o tulburare gravă a coagulării sângelui, care poate provoca sângerări sau învineţiri neaşteptate (coagulare intravasculară diseminată)
• creşterea temperaturii (febră)
• umflarea în jurul feţei (edem) sau umflarea ganglionilor la nivelul gâtului, axilei sau zonei inghinale (limfadenopatie)
• la persoanele care au deja boală Parkinson, agravarea simptomelor.
Alte reacţii adverse
Alte reacţii adverse au afectat un număr mic de persoane, însă frecvenţa exactă de apariţie a acestora este necunoscută:
• Un grup de simptome care include:
– febră, greaţă, vomă, dureri de cap, redoare cervicală şi sensibilitate crescută la lumină strălucitoare.
Aceste simptome pot fi provocate de o inflamaţie a membranelor care tapetează creierul şi măduva spinării (meningită)
Dacă aveţi reacţii adverse
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Lamictal după data de expirare înscrisă pe blister, cutie sau flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Lamictal nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Lamictal comprimate
Substanţa activă este lamotrigină. Fiecare comprimat conţine lamotrigină 25 mg, 50 mg, sau 100 mg. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă K30, amidonglicolat de sodiu (tip A), oxid galben de fer (E172) şi stearat de magneziu.
Ce conţine Lamictal comprimate dispersabile/masticabile
Substanţa activă este lamotrigină. Fiecare comprimat dispersabil/masticabil conţine lamotrigină 2 mg, 5 mg, 25 mg sau 100 mg.
Celelalte componente sunt: carbonat de calciu, hidroxipropil celuloză parţial substituită, silicat de aluminiu şi magneziu, amidonglicolat de sodiu (tip A), povidonă K30, zaharină sodică, stearat de magneziu, aromă de coacăze negre.
Cum arată Lamictal comprimate şi conţinutul ambalajului
Comprimatele de Lamictal (toate concentraţiile) sunt pătrate cu colţuri rotunjite şi de culoare deschisă, maro-gălbui. Este posibil ca în ţara dumneavoastră să nu fie comercializate toate mărimile de ambalaj enumerate.
Comprimatele de Lamictal 25 mg sunt marcate cu ‘GSEC7′ pe una din feţe şi cu ’25’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 14, 21, 28, 30, 42, 50, 56 sau 100 comprimate. Ambalaje de iniţiere a tratamentului ce conţin 21 sau 42 comprimate sunt de asemenea disponibile pentru utilizare în timpul primelor câteva săptămâni de tratament când doza este crescută lent.
Comprimatele de Lamictal 50 mg sunt marcate cu ‘GSEE1′ pe una din feţe şi cu ’50’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 14, 28, 30, 42, 56, 90, 98 sau 100 comprimate. Ambalaje de iniţiere a tratamentului ce conţin 42 comprimate sunt de asemenea disponibile pentru utilizare în timpul primelor câteva săptămâni de tratament când doza este crescută lent.
Comprimatele de Lamictal 100 mg sunt marcate cu ‘GSEE5’ pe una din feţe şi cu ‘100’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 28, 30, 42, 50, 56, 60, 90, 98 sau 100 comprimate.
Cum arată Lamictal comprimate dispersabile/masticabile şi conţinutul ambalajului
Comprimatele dispersabile/masticabile de Lamictal (toate concentraţiile) sunt de culoare albă sau aproape albă şi pot fi uşor marmorate. Ele miros a coacăze negre. Este posibil ca în ţara dumneavoastră să nu fie comercializate toate mărimile de ambalaj enumerate.
Comprimatele dispersabile/masticabile de Lamictal 2 mg sunt comprimate rotunde. Sunt marcate pe una din feţe cu LTG deasupra numărului 2 iar pe cealaltă faţă cu două elipse suprapuse în unghi drept.l Fiecare flacon conţine 30 comprimate dispersabile/ masticabile.
Comprimatele dispersabile/masticabile de Lamictal 5 mg sunt alungite cu margini curbe. Ele sunt marcate cu ‘GS CL2’ pe una din feţe şi cu ‘5’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 10, 14, 28, 30, 42, 50 şi 56 comprimate.
Comprimatele dispersabile/masticabile de Lamictal 25 mg sunt pătrate cu colţuri rotunjite. Ele sunt marcate cu ‘GSCL5′ pe una din feţe şi cu ’25’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 10, 14, 21, 28, 30, 42, 50, 56 sau 60 comprimate. Sunt disponibile ambalaje de iniţiere ce conţin 21 sau 42 comprimate pentru utilizare în timpul primelor câteva săptămâni de tratament când doza este crescută lent.
Comprimatele dispersabile/masticabile de Lamictal 100 mg sunt pătrate cu colţuri rotunjite. Ele sunt marcate cu ‘GSCL7’ pe una din feţe şi cu ‘100’ pe cealaltă. Fiecare ambalaj conţine blistere cu 10, 14, 28, 30, 42, 50, 56, 60, 90, 98, 100, 196 sau 200 comprimate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
The Wellcome Foundation Limited,
GlaxoWellcome House, Berkeley Avenue, Greenford, Middlesex UB6 0NN, Marea Britanie
Producători
Glaxo Operations UK Limited (Trading as Glaxo Wellcome Operations), Priory Street, Ware, Hertfordshire SG12 0DJ, Marea Britanie
GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A., Ul. Grunwaldzka 189, 60-322 Poznan, Polonia
Glaxo Wellcome GmbH & Co. KG
Industriestrasse 32-36
23843 Bad Oldesloe, Germania
Glaxo Wellcome S.A.
Avda. Extremadura, 3, Poligono Industrial Allenduero, 09400 Aranda de Duero (Burgos), Spania
Acest medicament este autorizat în statele membre SEE cu următoarele denumiri comerciale:
Austria |
Lamictal |
Belgia |
Lamictal |
Bulgaria |
Lamictal |
Cipru |
Lamictal |
Cehia |
Lamictal |
Denemarca |
Lamictal |
Estonia |
Lamictal |
Finlanda |
Lamictal |
Franţa |
Lamictal Lamicstart |
Germania |
Lamictal |
Grecia |
Lamictal |
Ungaria |
Lamictal |
Islanda |
Lamictal |
Irlanda |
Lamictal |
Italia |
Lamictal |
Letonia |
Lamictal |
Lituania |
Lamictal |
Luxemburg |
Lamictal |
Malta |
Lamictal |
Olanda |
Lamictal |
Norvegia |
Lamictal |
Polonia |
Lamitrin Lamitrin S |
Portugalia |
Lamictal |
România |
Lamictal |
Slovacia |
Lamictal |
Slovenia |
Lamictal |
Spania |
Lamictal |
Suedia |
Lamictal |
Marea Britanie |
Lamictal |
|
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel