Lantigen B, picături orale, suspensie

Substanță activa
Diverse
Clasa ATC
J07AX
Format
picături orale
Afecțiuni
rinite, rinofaringite, sinuzite, tonsilite, bronşite
Producător
Bruschettini S.R.L
Acțiune terapeutică
vaccinuri bacteriene

Ce este Lantigen B şi pentru ce se utilizează

Lantigen B face parte din grupa medicamentelor denumite alte vaccinuri bacteriene.

Acest medicament este utilizat în profilaxia şi tratamentul infecţiilor bacteriene ale tractului respirator superior (rinite, rinofaringite, sinuzite, tonsilite, bronşite).

Înainte să utilizaţi Lantigen B

Nu utilizaţi Lantigen B

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Lantigen B.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lantigen B

– dacă aveţi un sistem imunitar slăbit (imunodeficienţă) deoarece urmaţi un tratament cu corticosteroizi, citotoxice, radioterapie sau datorită unei boli (incluzând SIDA), spuneţi medicului dumneavoastră acest lucru. In acest caz, vaccinul poate fi mai puţin eficace.

– dacă aveţi febră, administrarea Lantigen B trebuie amânată.

Lantigen B nu asigură protecţie împotriva altor serotipuri de Streptococcus pneumoniae decât cel inclus în vaccin şi nici împotriva altor microorganisme care determină boli invazive sau otită medie.

Componenta HIB a vaccinului nu protejează împotriva bolilor datorate altor serotipuri capsulare de Haemophilus influenzae, altele decât serotipul b.

Nu se cunosc date despre interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lantigen B nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Lantigen B

Lantigen B conţine tiomersal care poate provoca reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Lantigen B

Utilizaţi întotdeauna Lantigen B exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze recomandate:

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani

Se recomandă administrarea sublinguală a unei doze (15 picături, obţinute prin presarea de două ori a picurătorului) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 10 ani

Se recomandă administrarea sublinguală a unei doze (7-8 picături, obţinute printr-o singură presare a picurătorului) de două ori pe zi, dimineaţa şi seara; ca alternativă, se poate administra o singură doză, corespunzând la 15 picături, dimineaţa, înainte de masă.

Mod de administrare

Picăturile trebuie menţinute sublingual, timp de câteva minute, fără a fi înghiţite, pentru a permite suspensiei să se dizolve în secreţia salivară, facilitând absorbţia medicamentului.

La copii foarte mici este posibil să se utilizeze Lantigen B în timpul somnului, prin administrarea picăturilor între buza şi gingia de jos.

Durata tratamentului

La adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani, se recomandă administrarea a două flacoane (36 ml), conform recomandărilor de dozaj descrise mai sus.

La copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 10 ani, se recomandă administrarea unui flacon (18 ml), conform recomandărilor de dozaj descrise mai sus.

Intre curele de tratatment se recomandă o pauză de 2- 3 săptămâni.

Tratamentul se repetă prin administrarea unui flacon la adulti şi a unei jumatăţi de flacon la copii, conform aceloraşi recomandări de dozaj.

Pentru asigurarea şi consolidarea protecţiei în timpul sezonului rece este necesară iniţierea ciclului terapeutic în septembrie şi repetarea tratamentului la începutul lunii ianuarie.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului în vederea administrării şi manipularea sa In vederea administrării medicamentului, se parcurg urmatoarele etape:

  1. se agită flaconul şi se rupe dispozitivul de etanşeizare (sigiliul) astfel: se prinde bandeleta din plastic de pe capac şi se trage în afară pentru a o îndepărta complet.
  2. se îndepărteaza capacul, se întoarce flaconul şi se apasă pe picurător, gradual, până se obţine numărul necesar de picături.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lantigen B

Până în prezent nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Lantigen B.

Dacă uitaţi să utilizaţi Lantigen B

Dacă aţi uitat să utilizaţi Lantigen B, luaţi doza imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul în mod obişnuit, la orele stabilite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

Reacţii adverse posibile

Au fost raportate tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale, vărsături), reacţii pe piele (erupţii trecătoare pe piele, urticarie) şi tulburări respiratorii (tuse, dificulaăţi la respiraţie, astm bronşic) precum şi manifestări generale (febră, oboseală, reacţii alergice).

In cazul tulburărilor gastro-intestinale persistente, tratamentul trebuie întrerupt.

În cazul apariţiei reacţiilor adverse pe piele care persistă şi tulburărilor respiratorii, tratamentul trebuie întrerupt.

După prima administrare poate să apară o uşoară accentuare a simptomelor (frison, rinoree). În general, aceste reacţii adverse sunt rare, de intensitate uşoară şi autolimitante.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Lantigen B

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Lantigen B după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, pentu a fi protejat de lumină. A se ţine flaconul bine închis.

A se utiliza în cel mult 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Lantigen B

– Substantanţele active sunt:

Un ml picături orale, suspensie conţine:

Extracte antigenice de :

Staphylococcus aureus 79,6 unităţii antigenice

Streptococcus pyogenes grup A 126,2 unităţi antigenice

Streptococcus pneumonia tip 3 63,2 unităţi antigenice

Haemophylus inflenzae tip b 50,2 unităţi antigenice

Branhamella catarrhalis 39,9 unităţi antigenice

Klebsiella pneumoniae 39,8 unităţi antigenice

Fiecare mililitru picături orale suspensie conţine 23 de picături.

– Celelalte componente sunt: polisorbat 80, diacetat de clorhexidină, tiomersal, apă purificată

Cum arată Lantigen B şi conţinutul ambalajului

Lantigen B se prezintă sub formă de suspensie opalescentă de culoare gri-cafeniu.

Lantigen B este disponibil în cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător şi capac cu sigiliu, a 18 ml picături orale suspensie.
4/3

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Bruschettini S.R.L
Isonzo nr.6, 16147 – Genova, Italia.

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2009.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”