Lasonil N, unguent

Substanță activa
heparinoid
Clasa ATC
C05BA
Format
unguent
Afecțiuni
contuzii cu sau fără hematom
Producător
Bayer Ilaş Fabrikalari A.S.
Acțiune terapeutică
antitrombotica, fibrinolitica şi antiinflamatorie

Ce este Lasonil N şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

100 g unguent conţin heparinoid 0,833 g (5000 U-HDB- unităţi heparinoid Bayer) şi excipienţi: vaselină albă, alcooli de lanolină.

Grupa farmacoterapeutică: medicaţie antivaricoasă, topice cu heparină sau heparinoizi.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul local al contuziilor cu sau fără hematom (de exemplu leziuni închise accidentale sau rezultate în urma activităţilor sportive ca întinderi ligamentare, echimoze, tumefacţii articulare).

Tratamentul local al flebitei superficiale care nu poate fi tratată prin compresie. Heparinoidul Bayer are proprietăţi antitrombotice, fibrinolitice şi antiinflamatorii. Aplicarea locală a unguentului favorizează rezorbţia hematoamelor şi tumefacţiilor subcutanate şi dizolvarea trombilor superficiali.

Înainte să luaţi Lasonil N

Contraindicaţii

– Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. -Diateză hemoragică, purpură, trombocitopenie, hemofilie.

Precauţii

Lasonil N se va aplica numai pe tegumente intacte. Nu trebuie aplicat pe rănile deschise, care sângerează sau care sunt infectate, pe mucoase sau pe suprafeţe cutanate extinse.

Interacţiuni

În cazul pacienţilor aflaţi în tratament cu anticoagulante, după aplicarea cutanată a medicamentelor conţinând heparinoizi, timpul de protrombină poate fi prelungit.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Nu sunt disponibile date privind restricţionarea aplicării unguentului în perioada sarcinii şi a alăptării.

Totuşi se recomandă ca în timpul sarcinii şi alăptării medicamentul să se administreze doar pe perioade scurte şi la indicaţia medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Lasonil N nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Lasonil N

Doze şi mod de administrare

În cazul contuziilor, în funcţie de natura şi suprafaţa afectată, aproximativ 3-5 cm unguent Lasonil N, se masează sau se aplică în strat subţire de 2-3 ori pe zi. În cazul flebitei superficiale se recomandă compresele cu unguent.

Se aplică pe suprafaţa afectată şi se masează uşor.

In cazul contuziilor durata tratamentului este de aproximativ 10 zile, iar în cazul flebitei superficiale, 1-2 săptămâni.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Rar pot să apară eritem la locul de aplicare sau reacţii de hipersensibilitate care dispar la întrerupera utilizării medicamentului.

Supradozaj

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj. Datorită concentraţiei mici a substanţei active şi absorbţiei slabe a heparinoidului, nu se înregistrează efecte sistemice semnificative.

În cazul ingerării accidentale se recomandă tratament simptomatic.

Cum se păstrează Lasonil N

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu conţinând 40 g unguent.

 

Producător

Bayer Ilaş Fabrikalari A.S., Turcia

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Bayer Consumer Care A.G.,

Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Elveţia

 

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie, 2005

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”