Loratadină LPH, 10 mg, comprimate

Substanță activa
Loratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate
Afecțiuni
rinite alergice, urticarie
Producător
Labormed Pharma S.A.
Acțiune terapeutică
antihistaminice, ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corp

Ce este Loratadină LPH şi pentru ce se utilizează

Loratadină LPH aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corpul nostru.

Loratadină LPH ameliorează simptomatologia asociată rinitelor alergice (de exemplu: febra fânului), cum ar fi strănutul, curgerea nasului sau mâncărime nazală, usturimile sau mâncărime oculară. Loratadină LPH poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărimile, roşeaţa, precum şi numărul şi dimensiunile elementelor eruptive apărute pe piele). Ameliorarea acestor manifestări se menţine pentru întreaga perioadă a zilei şi vă ajută să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi în mod normal.

Înainte să utilizaţi Loratadină LPH

Nu utilizaţi Loratadină LPH

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Loratadină LPH.

Copiii cu vârsta între 2 – 6 ani sau cu greutatea sub 30 kg nu trebuie să folosească această formă farmaceutică.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loratadină LPH

înainte să luaţi Loratadină LPH, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi o boală hepatică gravă.

Dacă sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat pentru alergii, nu trebuie să mai luaţi Loratadină LPH cu două zile înainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenţa rezultatele testelor.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Loratadină LPH împreună cu alimente şi băuturi

Loratadină LPH poate fi utilizată cu sau fără alimente. Dacă este administrată împreună cu alcool, Loratadină LPH nu creşte efectele acestuia.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată administrarea de Loratadină LPH. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La doza recomandată, Loratadină LPH nu va determina, probabil, somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Totuşi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenţa, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Loratadină LPH

Loratadină LPH conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Loratadină LPH

Utilizaţi întotdeauna Loratadină LPH exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi: luaţi un comprimat Loratadină LPH o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate peste 30 kg: un comprimat Loratadină LPH, o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

La copii cu vârsta între 2 – 6 ani sau cu greutatea sub 30 kg se recomandă alte forme farmaceutice adecvate vârstei.

Siguranţa şi eficacitatea loratadinei nu au fost stabilite la copii sub 2 ani.

Pacienţi cu afecţiuni severe ale ficatului:

Pentru adulţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o dată la două zile, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

La pacienţii vârstnici sau la cei cu funcţia rinichilor afectată nu este necesară reducerea dozei. Loratadină LPH poate fi administrat în timpul meselor sau între mese. Dacă aţi luat mai mult din Loratadină LPH decât trebuie

Dacă aţi luat o doză de Loratadină LPH mai mare decât cea indicată, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Loratadină LPH

Dacă aţi uitat să luaţi medicamentul la timp, puteţi să o faceţi cât mai curând posibil şi apoi să reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Loratadină LPH

Respectaţi durata de tratament recomandată. Dacă încetaţi să luaţi Loratadină LPH mai curând decât vi s-a recomandat, manifestările bolii pot să reapară.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loratadină LPH poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la copiii cu vârste între 2 şi 12 ani sunt durerile de cap, nervozitatea şi oboseala. Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la adulţi şi adolescenţi constau în somnolenţă, dureri de cap, creşterea apetitului şi tulburări ale somnului (insomnie). în perioada după punerea pe piaţă a loratadinei au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe, ameţeli, bătai rapide ale inimii, palpitaţii, greaţă, uscăciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, căderea părului, erupţii pe piele sau oboseală.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Loratadină LPH

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Loratadină LPH după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Loratadină LPH

  • Substanţa activă este loratadina. Un comprimat conţine loratadină 10 mg.
  • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, stearat de magneziu, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac.

Cum arată Loratadină LPH şi conţinutul ambalajului

Loratadină LPH se prezintă sub formă de comprimate plate, de culoare albă sau aproape albă, de formă rotundă, cu diametrul de 9 mm.

Loratadină LPH este disponibilă în cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate şi cutii cu 50 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Labormed Pharma S.A.

Bd.Theodor Pallady nr.44 B, Sector 3, Bucureşti România

Acest prospect a fost aprobat în august 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”