Magnesium, 120 mg, comprimate masticabile

Substanță activa
magneziu elementar
Clasa ATC
A12CC
Format
comprimate masticabile
Afecțiuni
prevenirea şi tratarea deficitului de magneziu
Producător
Nycomed Pharma AS
Acțiune terapeutică
alte suplimente minerale, magneziu şi combinaţii

Compoziţie

Compoziţie

Un comprimat masticabil conţine magneziu elementar 110 mg sub formă de L-lactat de magneziu dihidrat 1078,5 mg şi magneziu elementar 10 mg sub formă de citrat de magneziu 125 mg şi excipienţi: sorbitol, sirop de glucoză hidrogenat (deshidratat), povidonă, celuloză microcristalină, ulei de lămâie, mono şi digliceride ale acizilor graşi, aspartam, stearat de magneziu.

Fiecare comprimat masticabil conţine magneziu elementar 120 mg sau 5 mmol.

Grupa farmacoterapeutică: alte suplimente minerale, magneziu şi combinaţii.

Indicaţii terapeutice şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Prevenirea şi tratarea deficitului de magneziu. Deficitul de magneziu poate să apară în caz de:

  • aport insuficient (malnutriţie severă, alcoolism, alimentaţie exclusiv parenterală);
  • malabsorbţie digestivă (diaree cronică, fistule gastro-intestinale, hipoparatiroidism);
  • pierderi excesive la nivel renal (nefropatii tubulare, poliurie importantă, abuz de diuretice, pielonefrită cronică, hiperaldosteronism primar, tratament cu cisplatină).

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei sub 30 ml/min).

Precauţii

Datorită conţinutului în sorbitol, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Magnesium 120 mg conţine aspartam, care este sursă de fenilalanină. Poate face rău persoanelor cu fenilcetonurie.

Datorită conţinutului în sirop de glucoză hidrogenat, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Fiecare comprimat masticabil conţine aproximativ 0,5 kcal.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Medicamentele care conţin fosfaţi sau săruri de calciu inhibă absorbţia intestinală a magneziului.

Magneziul, fierul, fluorurile şi tetraciclinele îşi influenţează reciproc absorbţia. De aceea, se recomandă administrarea acestora la intervale de 2-3 ore.

Antibioticele aminoglicozidice, cisplatina şi ciclosporina A grăbesc excreţia magneziului.

Atenţionări speciale

În cazul deficitului sever şi al sindromului de malabsorbţie, se recomandă iniţierea tratamentului cu preparate de magneziu administrate intravenos.

În cazul asocierii deficitului de calciu, se recomandă corectarea deficitului de magneziu înaintea administrării de calciu.

În caz de infecţii urinare cu creşterea fosfaţilor urinari, nu se recomandă administrarea de magneziu deoarece există risc de precipitare a fosfaţilor amoniu-magneziu. În astfel de cazuri, rezidurile urinare trebuie îndepărtate, înaintea oricărei terapii cu magneziu.

Sarcina şi alăptarea

Magnesium 120 mg poate fi administrat în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Magnesium 120 mg nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Comprimatele se mestecă şi se înghit.

Adulţi: doza recomandată este de 3 comprimate masticabile Magnesium 120 mg pe zi, în 3 prize.

Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este de 1-2 comprimate masticabile Magnesium 120 mg pe zi, în două prize.

Doza zilnică recomandată este de 12-24 mg magneziu elementar/kg şi zi (0,5-1,0 mmol/kg şi zi). Vârstnici: Se recomandă aceleaşi doze ca la adulţi.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

Rar, la doze mari, pot să apară scaune moi sau diaree; tratamentul va fi întrerupt temporar, iar după dispariţia acestor manifestări se poate continua cu doze mai mici.

Supradozaj

În cazul unei funcţii renale normale, supradozajul cu magneziu administrat pe cale orală nu este urmat de reacţii toxice. Totuşi, în caz de insuficienţă renală severă, poate să apară acumularea magneziului în organism, cu apariţia simptomelor de supradozaj.

Tratamentul supradozajului constă în rehidratare şi diureză forţată. În caz de insuficienţă renală, este necesară hemodializă sau dializă peritoneală.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate a 20 comprimate masticabile. Cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate a 60 comprimate masticabile.

Producător

Nycomed Pharma AS

Drammesveien 852, N-1372 Asker, Norvegia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Nycomed Pharma AS

Drammesveien 852, N-1372 Asker, Norvegia

Data ultimei verificări a prospectului Iunie 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”