Meclodin este indicat în tratamentul local al infecţiilor vaginale cu floră mixtă determinate de Trichomonas vaginalis, fungi (îndeosebi Candida), germeni sensibili anaerobi gram negativ şi gram pozitiv.
Pentru vindecarea completă a infecţiilor diagnosticate ca fiind determinate de Trichomonas vaginalis, trebuie efectuat concomitent tratament oral cu un medicament antitricomoniazic.
Nu luaţi Meclodin dacă:
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Meclodin
Verificaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua medicamentul dumneavoastră dacă:
Ca şi în cazul altor comprimate vaginale, acest medicament poate reduce eficacitatea produselor de latex cum ar fi prezervativele sau diafragmele. De asemenea, clotrimazolul din componenţa acestora reduce eficacitatea spermicidelor vaginale. In consecinţă, ar trebui să utilizaţi alte măsurile de precauţie pentru cel puţin cinci zile după utilizarea acestui produs.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În special, este important să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist dacă luaţi:
Utilizarea Meclodin cu alimente şi băuturi
Nu consumaţi alcool în timpul tratamentului cu Meclodin deoarece puteţi avea vărsături, înroşirea feţei, dureri de cap, palpitatii sau dificultăţi de respiraţie.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu trebuie să utilizaţi comprimate vaginale dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi. Dacă sunteţi, sau credeţi că aţi putea fi, gravidă, sau doriţi să alăptaţi, vă rugăm să asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie de acest lucru imediat.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Meclodin nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Utilizaţi întotdeauna Meclodin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicamentul este rezervat pacientelor adulte (femei între 16-60 ani).
Doza uzuală este de un comprimat vaginal Meclodin pe zi, introdus profund intravaginal. Introducerea comprimatului vaginal se face în poziţie de decubit dorsal, având picioarele depărtate şi uşor îndoite. Pentru a facilita introducerea comprimatului vaginal Meclodin acesta poate fi umectat puţin cu apă.
Durata tratamentului este de 10 zile pentru tricomoniaza vaginală, în asociere cu tratament oral. Se va trata concomitent cu metronidazol oral şi partenerul, chiar dacă acesta este asimptomatic sau prezintă cultură negativă pentru Trichomonas vaginalis. Pentru vaginitele nespecifice durata tratamentului este de 7 zile, în asociere sau nu cu tratament oral.
Tratamentul cu Meclodin nu va fi prescris pentru mai mult de 10 zile şi nu va fi repetat mai mult de 23 ori pe an.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Meclodin
Dacă aţi luat mai multe comprimate vaginale de Meclodin decât trebuie, întrerupeţi administrarea şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă a celui mai apropiat spital.
Dacă uitaţi să luaţi Meclodin
Luaţi doza pe care aţi uitat-o imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă mai este puţin timp până când trebuie să vă administraţi următoarea doză, nu o mai luaţi pe cea pe care aţi uitat-o, urmându-vă programul obişnuit.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Meclodin
Nu întrerupeţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără recomandarea medicului, chiar dacă simţiţi o ameliorare a simptomelor.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, Meclodin poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe
Foarte frecvente: |
care afectează mai mult de 1 pacient din 10 |
Frecvente: |
care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi |
Mai puţin frecvente: |
care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi |
Rare: |
care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi |
Foarte rare: |
afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi |
Cu frecvenţă necunoscută |
care nu poate fi estimată din datele disponibile |
Reacţii adverse datorate metronidazolului
Reacţii adverse rare
Reacţii adverse foarte rare
Reacţii adverse datorate clotrimazolului
Reacţii alergice: hipotensiune arterială, sincopă, respiraţie dificilă (dispnee), prurit, erupţii cutanate.
Tulburări ale aparatului genital şi sânului: prurit, rash, edem, disconfort, arsuri, iritaţie, dureri pelviene
Tulburări gastro-intestinale: dureri de stomac
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Nu utilizaţi Meclodin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Meclodin
Cum arată Meclodin şi conţinutul ambalajului
Se prezintă sub formă de comprimate vaginale, neacoperite, de formă alungită, rotunjite la capete, suprafaţă convexă, având lungimea de 27,5 mm şi lăţimea de 11,5 mm.
Este disponibil în cutii cu 2 sau 20 blistere transparente din PVC/Al a câte 5 comprimate vaginale.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
S.C. Arena Group S.A.
Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, sector 2, Bucureşti, România
Producătorul
S.C. Arena Group S.A.
Bd. Dunării nr. 54, comuna Voluntari, Jud. Ilfov, Bucureşti
Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2011
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel