Molaxole, pulbere pentru soluţie orală

Substanță activa
macrogol 3350, clorură de sodiu, hidrogen carbonat de sodiu, clorură de potasiu
Clasa ATC
A06AD
Format
pulbere pentru soluţie orală
Afecțiuni
constipaţie, fecalom
Producător
Recipharm Hoganăs AB
Acțiune terapeutică
laxative cu acţiune osmotică

Ce este Molaxole şi pentru ce se utilizează

Molaxole vă ajută să aveţi un tranzit intestinal comfortabil, chiar dacă aţi fost constipat pentru o perioadă lungă de timp. Molaxole are, de asemenea, efect în constipaţia foarte severă (numită şi fecalom).

Macrogol 3350 creşte volumul fecalelor prin legarea apei ducând la o normalizare a mişcărilor intestinului gros. Consecinţele fiziologice constau într-o mişcare crescută a fecalelor înmuiate şi uşurarea defecaţiei. Sărurile din formula medicamentului ajută la menţinerea sărurilor normale ale corpului şi a balanţei apei.

Înainte să utilizaţi Molaxole

Nu utilizaţi Molaxole

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la vreuna dintre substanţele active: macrogol, clorură de sodiu, clorură de potasiu, hidrogen carbonat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Molaxole

-dacă aveţi o obstrucţie a intestinului (maţelor), o perforaţie a peretelui intestinal sau boală intestinală inflamatorie severă cum ar fi colita ulcerativă, boala Crohn, megacolon toxic sau ileus

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Molaxole

-dacă vă simţiţi slăbit, respiraţi cu greutate, sunteţi foarte însetat cu durere de cap, dacă aveţi insuficienţă cardiacă sau gleznele v-au devenit pufoase, încetaţi să luaţi Molaxole şi adresaţi-vă medicul dumneavoastră imediat.

Nu utilizaţi Molaxole pentru perioade mai lungi de timp decât dacă aţi fost instruit s-o faceţi de către medicul dumneavoastră, de exemplu dacă luaţi medicamente ce pot determina constipaţia sau aveţi o boală ce poate cauza constipaţie, de exemplu boala Parkinson sau scleroza multiplă (SM).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Molaxole. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există niciun efect asupra capacităţii de a conduce sau utiliza maşini.

Cum să utilizaţi Molaxole

Utilizaţi întotdeauna Molaxole exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur.

Doză uzuală pentru constipaţie este de:

Un pliculeţ de la unu până la de trei ori pe zi. Doza normală pentru cei mai mulţi dintre pacienţi este de 1-2 pliculeţe pe zi. În funcţie de răspunsul individual administrarea a 3 pliculeţe pe zi ar putea fi necesară. Doza depinde de severitatea constipaţiei dumneavoastră. Doza poate fi ajustată la valori mai joase către cea mai mică doza eficace după câteva zile. Durata tratamentului este în mod normal de 2 săptămâni. Dacă aceste simptome persistă după 2 săptămâni de tratament trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Amestecaţi conţinutul unui pliculeţ cu o jumătate de pahar de apă (aproximativ 125 ml). Agitaţi până când pulberea e dizolvată şi beţi conţinutul. Dacă doriţi puteţi adăuga suc de fructe sau sirop de fructe imediat înaintea de a-l bea.

Copii (sub vârsta de 12 ani): nu se recomandă.

Fecalom:

Adulţi: Doza uzuală este de 8 pliculeţe pe zi. Cele 8 pliculeţe trebuie să fie utilizate într-o perioadă de 6 ore în fiecare zi, timp de 3 zile dacă este necesar. O cură de tratament pentru fecalom nu depăşeşte în mod normal 3 zile.

Dacă utilizaţi Molaxole pentru tratamentul fecalomului puteţi amesteca 8 pliculeţe într-un litru de apă. Soluţia poate fi apoi păstrată în frigider.

Copii (sub vârsta de 12 ani): nu se recomandă.

Pacienţi cu funcţia inimii alterată:

Pentru tratamentul fecaloamelor doza trebuie să fie împărţită astfel încât nu mai mult de două pliculeţe să fie administrate în fiecare oră.

Pacienţi cu insuficienţă renală:

Nu este necesară o schimbare a dozelor fie pentru tratamentul constipaţiei sau cel al fecaloamelor.

Dacă utilizaţi mai mult Molaxole decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult Molaxole şi vă apare o diaree severă sau începeţi să vărsaţi, încetaţi să luaţi Molaxole până dispar aceste simptome, apoi începeţi să luaţi din nou o doză mai mică. Dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Molaxole

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Molaxole poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

Greaţă. Durere de stomac şi crampe abdominale. Bolboroseli abdominale şi gaze gastrointestinale. Diaree. Vărsături.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)/ frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

Umflarea alergică a feţei, reacţii alergice bruşte. Dacă vreunul dintre aceste simptome apare, încetaţi imediat să luaţi acest medicament şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Reacţii alergice, de exemplu reacţii ale pielii, nas care curge .

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Molaxole

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Molaxole după data de expirare înscrisă pe pliculeţ şi pe cutie după data de expirare. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii de depozitare la vreo temperatură specială. A se păstra în ambalajul original pentru a-l proteja de umiditate. Soluţia gata amestecată poate fi păstrată bine acoperită în frigider (2°C la 8°C). Aruncaţi orice cantitate din soluţia neutilizată într-un interval de timp de şase ore.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Molaxole

-Substanţele active sunt macrogol 3350 (cunoscut şi sub denumirea de polietilen glicol 3350) 13.125 g, clorură de sodiu 350.7 mg, hidrogen carbonat de sodiu 178.5 mg, clorură de potasiu 46.6 mg

-Alte ingrediente sunt acesulfam de potasiu (E950) (îndulcitor) şi aromă de lămâie (aromatizant).

Cum arată Molaxole şi conţinutul ambalajului

O pulbere albă pentru soluţie orală.

Pliculeţe de 13,8 g într-o cutie de 2, 6, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60 şi 100 pliculeţe. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii

Meda AB

Pipers vag 2, Box 906, SE-170 09 Solna Suedia

Fabricanţii

Recipharm Hoganăs AB, Sporthallsvăgen 6, SE-263 34 Hoganas, Suedia sau

Klocke Pharma-Service GmbH,

Strassburger Strasse 77, D-77762 Appenweier,

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Danemarca, Franţa, Finlanda, Islanda, , Polonia, Suedia, Norvegia, Ungaria: Moxalole

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România Republica Slovacia, Slovenia, Spania: Molaxole

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

MEDA Pharmaceuticals GmbH, Elvetia Calea Floreasca 141-143, Sect.1 Bucureşti, Romania

Acest prospect a fost aprobat în Iulie 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”