N-Piracetam, comprimate, 400 mg

Substanță activa
piracetam
Clasa ATC
N06BX
Format
comprimate
Afecțiuni
tratamentul tulburărilor circulatorii şi metabolice, suferinţe cerebrale acute, indroame psihoorganice involutive senile, tulburări de comportament şi stări de întârziere a dezvoltării psihomotorii la copii
Producător
SC. NORDFARM PRODUCT S.R.L.
Acțiune terapeutică
psihostimulante, medicamente utilizate în ADHD şi nootrope; alte psihostimulante şi nootrope

Compoziţie

Compoziţie

Un comprimat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: amidon de porumb, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal, lactoză monohidrat, stearat de magneziu, talc.

Grupa farmacoterapeutică: psihostimulante, medicamente utilizate în ADHD şi nootrope; alte psihostimulante şi nootrope.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Ca medicaţie adjuvantă în:

  • tratamentul tulburărilor circulatorii şi metabolice provocate de traumatisme craniocerebrale, intervenţii chirurgicale sau după accidente cerebro-vasculare la vârstnici, însoţite de scăderea memoriei, tulburări de concentrare, echilibru şi orientare, cefalee, ameţeli;
  • suferinţele cerebrale acute – delirium tremens, comă traumatică, ictus, comă toxică;
  • sindroame psihoorganice involutive senile;
  • tulburări de comportament şi stări de întârziere a dezvoltării psihomotorii la copii. Forma orală este indicată în condiţii cronice. Pentru situaţii clinice acute se recomandă folosirea formei injectabile.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la piracetam sau la oricare dintre excipienţii produsului. Insuficienţă renală severă.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Nu se cunosc.

Atenţionări speciale

În caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute sau administrate la intervale de timp mai mari.

La bolnavii cu demenţă organică pot apare rareori stări de agresivitate şi excitaţie sexuală. La copiii epileptici, piracetamul poate micşora pragul convulsivant.

Sarcina si alăptarea

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece, riscul la om nu este cunoscut, produsul trebuie folosit cu prudenţă în timpul sarcinii şi se evită în primul trimestru de sarcină.

Nu se administrează în timpul alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le produce piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulţi

Doza uzuală de întreţinere este de 800 mg piracetam de trei ori pe zi, 4-6 săptămâni sau mai mult. La nevoie se poate începe cu doze mai mari, 1200- 1600 mg piracetam de 3-4 ori pe zi.

Copii

Doza uzuală este de 50 mg piracetam/kg şi zi repartizate în trei prize fără a depăşi 400 mg de trei ori pe zi.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

Pot să apară nervozitate, agitaţie, insomnie, rareori tulburări gastro-intestinale (greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii) mai ales la începutul tratamentului.

Supradozaj

Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj, nu sunt necesare măsuri speciale.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din polietilenă a 40 comprimate.

Producător

SC. NORDFARM PRODUCT S.R.L.,România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

SC. NORDFARM PRODUCT S.R.L.,

B-dul Dinicu Golescu nr. 23-25, sector 1, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”