N- Tusocalm, comprimate, 7,5 mg/120 mg

Substanță activa
Fosfat de codeina hemihidrat/Guaiacolsulfonat de potasiu
Clasa ATC
R05DA
Format
comprimate
Afecțiuni
afectiuni pulmonare cu secretie bronsica vascoasa ,aderenta, tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonare si extrapulmonare
Producător
S.C. ARENA GROUP SA
Acțiune terapeutică
antitusive, alcaloizi din opiu si derivati

Compoziţie

Compoziţie

Un comprimat conţine fosfat de codeina hemihidrat 7,5 mg, guaiacolsulfonat de potasiu 120 mg şi excipienţi.

Grupa farmacoterapeutică: Antitusive .Alcaloizi din opiu si derivati.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

N-Tusocalm comprimate prin continutul in codeina fosfat este un antitusiv, iar prin guaiacolsulfonatul de poatsiu este un expectorant.

În afectiuni pulmonare cu secretie bronsica vascoasa ,aderenta ,care nu poate fi eliminata usor. In tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonare si extrapulmonare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi

Copii sub 3 ani

Insuficienta renală, hepatică sau cardiacă grave

Insuficientă respiratorie

Precauţii

Se recomanda prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar la care N-Tusocalm comprimate poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Efectul deprimant central al codeinei este potentat de fenotiazine,antidepresive triciclice ,IMAO, antihistaminice, tranchilizante, sedative, hipnotice, alcool.

Codeina potenteaza analgezicele.( se recomanda asocierea cu acidul acetilsalicilic sau alte analgezice si antipiretice ),ducand la cresterea efectului analgezic. Efectele codeinei sunt scazute de caolin (scade absorbtia ).

Atenţionări speciale

Copii

Prudenta la copiii mici, doze mari de codeina (0,3 g/kg corp) pot produce convulsii.

Sarcina şi alăptarea

Codeina se elimină in laptele matern si străbate bariera placentara .Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei ,se recomanda prudenta femeilor insarcinate ,mai ales in primele luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

N-Tusocalm reduce capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Se va administra de preferinta seara la culcare.

Doze şi mod de administrare

N-Tusocalm se administreaza pe cale orala, 1 comprimat de3-4 ori pe zi.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

Rareori pot să apară fenomene de somnolentă ,ameteli ,greţuri ,depresie respiratorie ,constipaţie .

Supradozaj

Datorită supradozării codeinei pot aparea: depresie acută a centrilor respiratori, somnolentă, rash, vomismente, prurit, ataxie, edem pulmonar.

Conduită de urgenţă : transfer în mediu spitalicesc cu asistenţă respiratorie . La copii ,dozele mai mari de 0,3 mg/kg au potential convulsiv.

Antidot: Naloxone

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi între 150-25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din PEID a 20 de comprimate.

Producător

S.C.ARENA GROUP SA. B-dul Dunării nr. 54

Comuna Voluntari, Judeţul Ilfov, România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

SC. ARENA GROUP SA.

Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, Sector 2, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului Mai 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”