Naposim conţine o substanţă activă numită metandienonă. Este un medicament steroid anabolizant folosit pentru stimularea prelucrării proteinelor în organismul dumneavoastră. Este recomandat pentru fortifierea muşchilor şi oaselor dumneavoastră.
Este recomandat în următoarele cazuri:
Nu utilizaţi Naposim
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Naposim
Naposim nu substituie o alimentaţie echilibrată. Este necesară asigurarea unui aport adecvat de proteine, lipide, hidraţi de carbon, vitamine şi săruri minerale.
La vârstnici, Naposim poate determina adenom (tumoră necanceroasă) şi cancer de prostată.
Apariţia semnelor de virilizare la femei impune întreruperea tratamentului, pentru prevenirea unei virilizări ireversibile.
În timpul tratamentului cu Naposim, medicul dumneavoastră vă va monitoriza următorii parametri biochimici prin efectuarea unor teste de sânge:
Îmbunătăţirea toleranţei la glucoză sub tratament cu Naposim poate necesita reajustarea dozelor de insulină sau de medicamente antidiabetice orale.
Sportivi
Deoarece metandienona este o substanţă inclusă pe lista substanţelor dopante, Naposim nu trebuie utilizat de către sportivi datorită reacţiei pozitive la testele de control antidoping.
Spuneţi medicului dumneavoastră:
Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, se recomandă prudenţă în administrarea de Naposim.
La femeile cu cancer la sân şi hipercalcemie (prea mult calciu în sânge), în timpul tratamentului cu Naposim, medicul va monitoriza nivelul calciului din sânge şi nivelul calciului eliminat prin urină.
Copii
Naposim nu se recomandă la copii decât în situaţii speciale, datorită riscului de tulburări de creştere şi pubertate şi numai după o atentă evaluare a raportului beneficiu terapeutic/risc potenţial. La copii, Naposim poate accelera maturarea oaselor afectând linearitatea creşterii staturale, ceea ce poate compromite creşterea în înălţime. Periodic, la interval de 6 luni, medicul recomandă efectuarea de radiografii pentru a aprecia maturarea oaselor şi starea epifizelor.
Pentru un efect terapeutic optim este necesară asigurarea unui aport adecvat de proteine, lipide, carbohidraţi, vitamine şi săruri minerale.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.
În special spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
Utilizarea Naposim împreună cu alimente şi băuturi
Nu se cunosc interacţiuni între Naposim şi alimente sau băuturi.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Sarcină
Nu utilizaţi Naposim dacă sunteţi gravidă.
Alăptare
Nu utilizaţi Naposim dacă alăptaţi, se recomandă fie întreruperea administrării medicamentului, fie întreruperea alăptării.
Dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Naposim nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Naposim
Naposim conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Utilizaţi întotdeauna Naposim exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze
Adulţi
Doza iniţială recomandată este de 10 – 20 mg metandienonă (2 – 4 comprimate) pe zi. Doza de întreţinere recomandată este de 5-10 mg metandienonă (1 – 2 comprimate), pe zi.
Copii
Durata tratamentului
In perioada de creştere, Naposim se poate administra:
Mod de administrare
Comprimatele se administrează întregi, cu lichid suficient.
Dacă aţi utilizat mai mult Naposim decât trebuie
Dacă luaţi, în mod accidental, mai multe comprimate Naposim decât doza recomandată, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Amintiţi-vă să luaţi cu dumneavoastră cutia şi orice comprimat rămas în cutie.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Naposim
Dacă uitaţi să luaţi o doză de Naposim, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului când este aproape timpul pentru următoarea doză.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Naposim
Nu întrerupeţi tratamentul cu Naposim fără să cereţi sfatul medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, Naposim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Opriţi administrarea Naposim şi luaţi legătura imediat cu medicul dumneavoastră dacă apare una dintre următoarele manifestări:
Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea de metandienonă:
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Naposim după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Naposim
Cum arată Naposim şi conţinutul ambalajului
Naposim se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, cu suprafaţă convexă, margini intacte şi aspect uniform, structură compactă şi omogenă, cu diametrul de 7 mm, având inscripţionat pe una din feţe un triunghi.
Naposim este ambalat în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul
Terapia SA
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România
Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.
Acest prospect a fost aprobat în martie 2013.
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel