Neocones, conuri dentare

Substanță activa
Neomicină, benzocaină
Clasa ATC
A01AB
Format
conuri dentare
Afecțiuni
tratamentul adjuvant al alveolitelor după controlul şi curăţirea alveolară
Producător
Laboratoires SEPTODONT
Acțiune terapeutică
antiinfecţioase şi antiseptice pentru tratamentul cavităţii bucale

Ce este Neocones şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul adjuvant al alveolitelor după controlul şi curăţirea alveolară.

Înainte să utilizaţi Neocones

Nu utilizaţi Neocones

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la benzocaină (sau la anestezicele de tip ester), la neomicină şi/sau la antibioticele din acelaşi grup (aminoglicozide) sau la oricare dintre celelalte componente ale Neocones.
  • în cazul dentiţiei temporare (la copii cu vârstă sub 12 ani).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Neocones

  • la copii deoarece poate determina methemoglobinemie
  • în cazul în care pacientul a efectuat tratament cu neomicină în luna precedentă extracţiei dentare, până când sunt eliminate toate riscurile de apariţie a rezistenţei bacteriene.
  • Înaintea tratamentului cu Neocones, sportivii trebuie atenţionaţi că acest medicament conţine o substanţă activă care poate să determine rezultate pozitive ale testelor anti-doping.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Ţinând cont de prezenţa neomicinei, care este o aminoglicozidă cu potenţial ototoxic, şi de posibilitatea absorbţiei sistemice a acesteia, nu se recomandă utilizarea acestui medicament în timpul sarcinii.

Aminoglicozidele sunt excretate în laptele matern în cantităţi foarte mici. Nu există date referitoare la excreţia benzocainei în laptele matern. Cu toate acestea, ţinând cont de modul de administrare, alăptarea este posibilă în timpul efectuării tratamentului cu aceste conuri dentare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Neocones

Acest medicament este indicat doar pentru administrare dentară.

Se prelevează printr-o metodă aseptică din flacon 1-2 conuri care se inserează în alveola dentară după controlul şi curăţirea acesteia.

Conurile pot fi tăiate dacă trebuie inserate într-o alveolă foarte mică. Forma conurilor permite apucarea uşoară a acestora cu ajutorul unei pense.

Dacă utilizati mai mult decât trebuie din Neocones

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj în condiţiile normale de utilizare

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Neocones poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Acestea pot fi reacţii alergice cu sensibilizare de grup încrucişată cu derivaţii acidului paraaminobenzoic (sulfamide, anumite anestezice locale, conservanţi, coloranţi) şi reacţii alergice la neomicină.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Neocones

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Neocones după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce contine Neocones

  • Substanţele active sunt neomicina şi benzocaina. Un con dentar conţine sulfat de neomicină 15400 UI şi benzocaină 5,00 mg.
  • Celelalte componente sunt: amidon de grâu, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, lactoză monohidrat.

Cum arată Neocones şi continutul ambalajului

Neocones este disponibil sub formă de conuri dentare mici, albe, inodore. Neocones este ambalat în cutii cu un flacon din sticlă brună a 50 conuri dentare.

Detinătorul autorizatiei de punere pe piată şi producătorul

Laboratoires SEPTODONT

58, rue du Pont de Creteil, 94107 Saint-Maur-des-Fosses Cedex, Franţa

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Euromed S.R.L.

Calea Moşilor nr. 237, sector 2, Bucureşti, România Tel.: +40 21 212 49 08 Fax: +40 21 211 92 80

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2006.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”