ORFIRIL LONG este un medicament utilizat pentru tratamentul crizelor epileptice (medicament antiepileptic) şi al maniei.
ORFIRIL LONG este indicat în tratamentul
Nu utilizaţi ORFIRIL LONG
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la valproatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Orfiril long;
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Orfiril long
Spuneţi medicului dumneavoastră:
In aceste situaţii tratamentul cu Orfiril long se va administra numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu-risc potenţial, cu măsuri de precauţie potrivite.
De asemenea Orfiril long se administrează cu măsuri de precauţie adecvate la sugari şi copii, în special la cei la care este necesar tratament asociat cu alte antiepileptice şi la copii cu handicapuri multiple şi adolescenţi cu forme severe de epilepsie.
In timpul tratamentului la copii se recomandă evitarea administrării de salicilaţi, datorită riscului de toxicitate hepatică şi de apariţie a sindromului Reye.
Înaintea unor intervenţii chirurgicale este obligatorie informarea medicului despre tratamentul cu Orfiril long.
Dacă vă simţiţi somnolent sau ameţit la începutul tratamentului nu conduceţi vehicule sau nu utilizaţi utilaje până la dispariţia acestor simptome.
Vi se vor face câteva teste de sânge înainte de iniţierea tratamentului cu Orfiril long şi la intervale de 1 lună în primele 6 luni de tratament. După 12 luni de tratament fără apariţia unor modificări ale acestor teste de sânge, 2-3 controale pe an sunt suficiente.
Dacă este necesară trecerea pacienţilor epileptici trataţi cu Orfiril long la un alt medicament antiepileptic, aceasta nu se va face brusc ci gradat, cu retragerea treptată a Orfiril long şi introducerea progresivă a celuilalt medicament.
Deoarece acest medicament poate determina creştere în greutate, se recomandă dietă şi supravegherea greutăţii corporale.
Nu opriţi tratamentul din proprie iniţiativă. Durata tratamentului depinde de indicaţia şi de reacţia de răspuns individuală. Întreruperea tratamentului se face numai sub supraveghere medicală, cu reducerea treptată a dozelor.
În cazul unor reacţii alergice severe, tratamentul cu Orfiril long trebuie întrerupt imediat. În cazul în care apar simptome ale unei afecţiuni hepatice, ca de exemplu stări de oboseală, agravarea epilepsiei, lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, durere abdominală, îngălbenirea pielii, umflarea picioarelor, mărirea volumului ficatului, trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Tratamentul cu valproat de sodiu trebuie întrerupt imediat în cazul în care se suspectează disfuncţii hepatice severe sau afectare pancreatică. Triplarea valorilor aspartat-aminotransferazei serice (AST) şi a alanin-aminotransferazei (ALT), un timp de protrombină prelungit în mod anormal, creşterea valorilor fosfatazei alcaline şi bilirubinei, precum şi modificarea valorilor proteinemiei, toate pot fi considerate criterii pentru întreruperea tratamentului.
Un număr mic de persoane tratate cu medicamente antiepileptice cum este valproatul de sodiu nu au avut gânduri de autovătămare sau de sinucidere. Dacă aveţi astfel de gânduri, în orice moment al tratamentului, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Copiii şi adolescenţii
Copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani:
Orfiril long nu trebuie utilizat pentru tratamentul maniei la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Folosirea altor medicamente:
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.
Este important deoarece Orfiril long poate interacţiona cu alte medicamente, acestea scăzând sau crescând concentraţia plasmatică de valproat de sodiu. Din acest motiv, concentraţia plasmatică de valproat sodic trebuie monitorizată pentru a preveni apariţia reacţiilor adverse, iar doza trebuie redusă dacă este necesar. Informaţi medicul dacă utilizaţi:
Efectul Orfiril long asupra altor medicamente
Orfiril long poate intensifica efectul altor medicamente precum antiepilepticele (fenobarbital, primidonă, lamotrigină, felbamat, etosuximidă sau carbamazepină), warfarină (folosită ca anticoagulant), acid acetilsalicilic (medicament utilizat pentru tratarea durerii şi febrei), nimodipin (folosit pentru a creşte fluxul sanguin la creier), zidovudină (medicament împotriva anumitor virusuri), barbiturice (somnifere), benzodiazepine (somnifere), antidepresive şi medicamente utilizate în tratarea psihozei. Orfiril long poate afecta nivelurile de codeină din sânge.
Efectul altor medicamente asupra Orfiril long
Efectul Orfiril long poate fi diminuat dacă este utilizat împreună cu alte medicamente precum antiepilepticele (fenobarbital, fenitoină şi carbamazepină), mefloquină (utilizată pentru a preveni malaria), rifampicină (medicament antimicrobian utilizat pentru a trata tuberculoza), sau medicamente carbapenemice (antibiotice utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene).
Efectul Orfiril long poate fi intensificat dacă este utilizat împreună cu alte medicamente precum felbamat (medicament antiepileptic), acid acetilsalicilic (medicament utilizat pentru tratarea durerii sau a febrei), cimetidină (medicament utilizat în tratamentul ulcerelor stomacale), fluoxetină (medicament antidepresiv) sau eritromicină (antibiotic).
În cazul terapiei combinate cu litiul, concentraţiile plasmatice ale ambelor substanţe active trebuie monitorizate în mod regulat, datorită potenţării efectului neurotoxic al celor două substanţe. Colestiramina poate reduce absorbţia Orfiril long.
După administrarea concomitentă cu topiramat (medicament antiepileptic) au fost observate cazuri izolate de creştere a cantităţii de amoniac în sânge cu şi fără encefalopatie (afectarea funcţiilor cerebrale).
Există posibilitatea ca alte medicamente care pot dăuna ficatului, inclusiv alcoolul, să mărească riscul afectării hepatice prin valproat de sodiu.
Orfiril long poate potenţa efectul sedativ al alcoolului etilic.
Deoarece acidul valproic este metabolizat parţial în corpi cetonici, la diabeticii cu suspiciune de cetoacidoză trebuie avută în vedere posibilitatea apariţiei de reacţii fals pozitive ale testelor de excreţie a corpilor cetonici.
Orfiril long se administreză cu precauţie în asociere cu antiepileptice noi a căror farmacodinamie nu este bine stabilită.
Folosirea Orfiril long împreună cu alimente şi băuturi:
Alimentele nu au nicio influenţă asupra absorbţiei valproatului astfel încât Orfiril long poate fi administrat indepenndent de orarul meselor.
În timpul tratamentului cu Orfiril long trebuie să evitaţi ingestia de alcool, deoarece alcoolul poate intensifica acţiunea Orfiril long într-o manieră imprevizibilă, crescând toxicitatea hepatică.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie informate despre necesitatea planificării şi monitorizării sarcinii. Dacă sunteţi o femeie aflată la vârsta fertilă, trebuie să utilizaţi măsuri contraceptive eficace în timpul tratamentului.
Sarcina
Nu se recomandă administrarea de Orfiril long la femeile gravide, numai dacă este absolut necesar şi dacă beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscurile potenţiale asupra fătului şi nou-născutului. Orfiril long are efecte toxice asupra sarcinii şi/sau a dezvoltării embrionare/fetale. Valproatul de sodiu are efect teratogen. Au fost raportate tulburări din spectrul autismului la copiii ale căror mame au utilizat valproat pe durata sarcinii.
Pacientele trebuie informate despre riscul crescut de apariţie a malformaţiilor şi de oportunitatea screeningului prenatal.
Episoade maniacale din boala bipolară:
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă sau sunteţi o femeie aflată la vârsta fertilă, cu excepţia cazului în care v-a fost recomandat în mod explicit de către medicul dumneavoastră.
Alăptarea
Valproatul de sodiu trece în laptele matern în cantităţi mici. Totuşi, deoarece sunt detectate numai cantităţi foarte mici, în general, acestea nu prezintă niciun risc pentru copil şi în mod obişnuit nu este necesară întreruperea alăptării.
Orfiril long se poate administra pe perioada alăptării în doză minimă eficace, însă, sugarul trebuie supravegheat pentru a se observa posibilele efecte adverse ale valproatului (scăderea câştigului în greutate, sedarea, reacţii alergice cutanate). Dacă apar astfel de efecte ale substanţei, alăptarea trebuie întreruptă.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Pe durata tratamentului cu valproat de sodiu, timpul de reacţie poate fi întârziat, efect potenţat de consumul de alcool. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.
Evitaţi conducerea de vehicule, folosirea utilajelor sau alte activităţi periculoase pe toată durata sau cel puţin în primele câteva zile de tratament. Decizia asupra acestei probleme va fi luată de către medic, în funcţie de răspunsul pacientului la tratament şi de doza utilizată.
Informaţii importante privind unele componente ale Orfiril long
Nu este cazul.
Luaţi întotdeauna Orfiril long exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Orfiril long se administrează oral, cu o cantitate suficientă de lichid, indiferent de orarul meselor, uzual în 1- 2 prize.
Orfiril long 300 mg şi Orfiril long 150 mg, capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită se înghit întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu cu 1 pahar de apă).
Capsulele pot fi desfăcute, iar conţinutul lor poate fi amestecat cu alimente moi (de exemplu iaurt), care nu se mestecă, sau lichide, de preferinţă carbogazoase. Acest mod de administrare este recomandat în special pentru pacienţii cu dificultăţi de deglutiţie (de exemplu sugari şi copii mici). Orfiril long 1000 mg şi Orfiril long 500 mg, mini-plicuri cu mini-comprimate cu eliberare prelungită se desfac şi se scot mini-comprimatele cu eliberare prelungită. Mini-comprimatele cu eliberare prelungită de Orfiril long pot fi astfel înghiţite cu puţin lichid (de exemplu apă, suc) sau pot fi amestecate cu alimente moi (de exemplu iaurt), care nu se mestecă, sau lichide, de preferinţă carbogazoase. Acest mod de administrare este recomandat în special pentru pacienţii cu dificultăţi de deglutiţie (de exemplu sugari şi copii mici).
În toate aceste situaţii medicamentul nu trebuie mestecat, altfel efectul de eliberare prelungită poate fi afectat.
Părţi nedigerate rămase din mini-comprimatele cu eliberare prelungită pot apărea în fecale. Aceasta nu influenţează eficacitatea Orfiril long.
Orfiril long este disponibil în diverse concentraţii, ceea ce permite creşterea treptată a dozei, precum şi stabilirea cu exactitate a dozei de întreţinere.
Doza necesară este stabilită de către medicul dumneavoastră. Ea este strict individualizată. Administrarea se face în 1- 2 prize pe zi.
Tratamentul cu Orfiril long se începe gradat, cu o doză iniţială mică, unică, în funcţie de tipul şi severitatea tabloului clinic. După aceea, doza este crescută lent până la doza de întreţinere cea mai eficientă, pentru a evita apariţia reacţiilor adverse.
Durata administrării diferă de la un pacient la altul şi va fi stabilită de către medic. In general, tratamentul este de lungă durată.
Nu este permis să modificaţi tratamentul sau dozele fără a consulta medicul în prealabil, pentru a nu periclita reuşita tratamentului.
Dacă aveţi impresia că efectul Orfiril long este prea slab sau prea puternic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Manie
Doza zilnică trebuie stabilită şi controlată în mod individual de către medicul dumneavoastră.
Doza iniţială
Doza iniţială zilnică recomandată este de 750 mg.
Doza medie zilnică
Dozele zilnice recomandate sunt cuprinse, de obicei, între 1000 mg şi 2000 mg.
Dacă aţi luat mai mult Orfiril long decât trebuie:
Dacă aţi luat mai multe doze de Orfiril long decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.
În caz de supradozaj cu Orfiril long, principale semne şi simptome prezente constau într-o exacerbare a reacţiilor adverse. Nu există un antidot specific.
Tratamentul este simptomatic, în funcţie de starea clinică a pacientului şi se realizează în spital sub atenta supraveghere a medicului, într-o secţie de terapie intensivă.
Dacă aţi uitat să luaţi Orfiril long:
Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Orfiril long la timp, luaţi imediat ce vă aduceţi aminte. Totuşi, dacă este timpul pentru doza următoare, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la schema de administrare obişnuită.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Este important să luaţi fiecare doză aşa cum v-a recomandat medicul.
Dacă încetaţi să luaţi Orfiril long:
Nu întrerupeţi tratamentul cu Orfiril long mai devreme de perioada recomandată de medic. În cazul în care apar intoleranţe sau modificări ale simptomelor bolii dumneavoastră consultaţi-vă medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe tratamentul. Este posibilă reapariţia crizelor epileptice şi eşecul terapeutic în cazul întreruperii premature a tratamentului cu Orfiril long.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, Orfiril long poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Majoritatea reacţiilor adverse au fost raportate din experienţa clinică privind administrarea valproatului în tratamentul epilepsiei şi nicio altă reacţie adversă nu a fost în mod specific asociată cu administrarea valproatului în tratamentul episoadelor maniacale.
La administrarea valproatului în monoterapie riscul apariţiei reacţiilor adverse este mai scăzut decât la administrarea concomitentă cu alte antiepileptice (terapie combinată).
Majoritatea reacţiilor adverse apar în funcţie de doză, în special la iniţierea tratamentului şi sunt tranzitorii, dispărând spontan după cîteva zile de tratament sau după reducerea dozei.
Reacţiile adverse cel mai adesea raportate în cazul valproatului de sodiu sunt tulburările gastro-intestinale, apărute la aproximativ 20% dintre pacienţi. Au fost observate cazuri de afectare hepatică severă (sau chiar fatală), în special la copii trataţi cu doze mari sau în asociere cu alte antiepileptice. Dacă numărul de atacuri creşte, dacă vă simţiţi slăbit fizic, vă pierdeţi pofta de mâncare, suferiţi de greaţă şi episoade repetate de vomă, dacă apar dureri abdominale de origine necunoscută, umflarea picioarelor, perturbări ale conştienţei şi mişcărilor, toate acestea pot reprezenta semne de afectare hepatică. Dacă apar astfel de semne, consultaţi imediat medicul pentru a solicita ajutor. Copiii trebuie monitorizaţi îndeaproape cu privire la aceste semne caracteristice.
În funcţie de frecvenţa de apariţie, reacţiile adverse au fost clasificate astfel: Foarte frecvente (la mai mult de un un pacient din 10)
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10)
Mai puţin frecvente (la mai mult de un pacient din 1000 dar mai puţin de un pacient din 100)
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000)
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) Au fost raportate următoarele reacţii adverse : Tulburări hematologice şi limfatice
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10):
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000):
-echimoze spontane sau hemoragii.
Prezenţa acestor reacţii adverse impune întreruperea imediată a tratamentului, necesitând efectuarea de investigaţii suplimentare.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Tulburări ale sistemului imunitar
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Tulburări endocrine
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000):
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Tulburări metabolice şi de nutriţie
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10):
Această reacţie adversă este tranzitorie şi nu necesită întreruperea tratamentului. Totuşi prezenţa simptomelor clinice de encefalopatie (vărsături, ataxie, alterarea stării de conştienţă) impune întreruperea tratamentului cu Orfiril long.
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000):
Tulburări psihice
Mai puţin frecvente (la mai mult de un pacient din 1000 dar mai puţin de un pacient din 100):
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Tulburări ale sistemului nervos
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10):
Mai puţin frecvente (la mai mult de un pacient din 1000 dar mai puţin de un pacient din 100):
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000):
Aceste reacţii au fost adesea asociate cu administrarea unor doze iniţiale crescute, sau cu o creştere prea rapidă a dozelor sau cu administrarea concomitentă cu alte anticonvulsivante, în special fenobarbital; sunt reversibile, dispărând la întreruperea tratamentului sau la reducerea dozelor.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Tulburări acustice şi vestibulare
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Tulburări vasculare
Mai puţin frecvente (la mai mult de un pacient din 1000 dar mai puţin de un pacient din 100):
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate f estimată din datele disponibile):
Tulburări gastro-intestinale
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10):
Aceste reacţii apar în special la începutul tratamentului şi dispar după câteva zile, fără a întrerupe tratamentul. Ele pot fi ameliorate prin administrarea Orfiril long în timpul sau după masă.
Mai puţin frecvente (la mai mult de un pacient din 1000 dar mai puţin de un pacient din 100):
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000):
Tulburări hepatobiliare
Frecvente (la mai mult de un pacient din 100 dar mai puţin de un pacient din 10):
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
-decolorarea părului
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
Au fost raportate cazuri de tulburări osoase, incluzând osteopenie, osteoporoză (subţierea osului) şi fracturi. întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi tratament medicamentos antiepileptic pe termen lung, aveţi antecedente de osteoporoză sau luaţi steroizi.
Tulburări renale şi ale căilor urinare
Foarte rare (la mai puţin de un pacient din 10 000) :
Tulburări ale aparatului genital şi sânului
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
Afecţiuni congenitale, familiale şi genetice: malformaţii la nivelul tubului neural (spina bifida, meningomielocel) şi alte malformaţii, cum sunt hipospadias la fătul de sex masculin, malformaţii ale scheletului şi inimii.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare
Rare (la mai mult de un pacient din 10 000 dar mai puţin de un pacient din 1000):
In cazul apariţiei acestor reacţii de hipersensibilitate tratamentul cu Orfiril long trebuie întrerupt imediat.
Dacă aveţi unul dintre următoarele semne sau orice semn neobişnuit, contactaţi medicul imediat: hemoragie anormală sau tendinţa de a face mai uşor vânătăi, dureri abdominale, tremor, probleme de echilibru, confuzie, halucinaţii, schimbări de dispoziţie, erupţii grave pe piele, mişcări musculare spasmodice, stare de vigilenţă alterată şi somnolenţă, precum şi alte tulburări mentale.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Orfiril long după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Orfiril long 300 mg şi Orfiril long 150 mg: A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Orfiril long 1000 mg şi Orfiril long 500 mg: A se păstra în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.
întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Orfiril long:
Substanţa activă este valproatul de sodiu.
Orfiril long 300 mg
Celelalte componente sunt: stearat de calciu, dioxid de siliciu coloidal anhidru metilat, copolimer amoniu metacrilat tip B, etilceluloză, sebacat de dibutil, acid oleic, gelatină, indigo carmin (E132), galben de chinolină (E 104), laurilsulfat de sodiu, polisorbat 80.
Orfiril long 150 mg Celelalte componente sunt: stearat de calciu, dioxid de siliciu coloidal anhidru metilat, copolimer amoniu metacrilat tip B, etilceluloză, sebacat de dibutil, acid oleic, gelatină, indigo carmin (E132), laurilsulfat de sodiu.
Orfiril long 1000 mg Orfiril long 500 mg Celelalte componente sunt: stearat de calciu, dioxid de siliciu coloidal anhidru metilat, copolimer amoniu metacrilat tip B, etilceluloză, sebacat de dibutil, acid oleic.
Cum arată Orfiril long şi conţinutul ambalajului
Orfiril long 300 mg
Capsule nr. 0 alcătuite din corp transparent şi capac de culoare verde transparent ce conţin mini-comprimate filmate cu eliberare prelungită, de culoare albă sau aproape albă, rotunde.
Orfiril long 150 mg Capsule nr.2 alcătuite din corp transparent şi capac de culoare albastru transparent ce conţin mini-comprimate filmate cu eliberare prelungită, de culoare albă sau aproape albă, rotunde.
Orfiril long 1000 mg Mini-plicuri alcătuite din folie multistratificată (PET/Al/PE) sau (hârtie/Al/PE) ce conţin mini-comprimate filmate cu eliberare prelungită, de culoare albă sau aproape albă, rotunde.
Orfiril long 500 mg Mini-plicuri alcătuite din folie multistratificată (PET/Al/PE) sau (hârtie/Al/PE) ce conţin mini-comprimate filmate cu eliberare prelungită, de culoare albă sau aproape albă, rotunde.
Ambalaj
Orfiril long 300 mg Orfiril long 150 mg
Cutie cu un flacon din polipropilenă, închis cu dop din polietilenă prevăzut cu adsorbant, conţinând 50 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu un flacon din polipropilenă, închis cu dop din polietilenă prevăzut cu adsorbant, conţinând 100 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu un flacon din polipropilenă, închis cu dop din polietilenă prevăzut cu adsorbant, conţinând 200 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu un flacon din polietilenă, închis cu capac cu filet din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii şi adsorbant, conţinând 50 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu un flacon din polietilenă, închis cu capac cu filet din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii şi adsorbant, conţinând 100 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu un flacon din polietilenă, închis cu capac cu filet din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii şi adsorbant, conţinând 200 capsule cu mini-comprimate cu eliberare prelungită
Orfiril long 1000 mg Orfiril long 500 mg
Cutie cu 50 mini-plicuri din PET/Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 100 mini-plicuri din PET/Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 200 mini-plicuri din PET/Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 50 mini-plicuri din hârtie/Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 100 mini-plicuri din hârtie /Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 200 mini-plicuri din hârtie /Al/PE conţinând mini-comprimate cu eliberare prelungită
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul
DESITIN ARZNEIMITTEL GmbH
Weg Beim Jäger 214, D-22335 Hamburg, Germania
Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:
DESITIN PHARMA SRL
Str. Sevastopol 13-17, Ap. 102, 010 991 Bucureşti, România Tel: +40 21 252 34 81 Fax:+40 21 318 29 09 e-mail: [email protected]
Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2012
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel