Oxcardin 20 mg, comprimate filmate

Substanță activa
Diclorhidrat de trimetazidină
Clasa ATC
C01EB
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
angina pectorala
Producător
LABORMED PHARMA S.A.
Acțiune terapeutică
utilizat pentru afectiuni cardiace

Ce este Oxcardin şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este destinat utilizării la adulţi, în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană).

Înainte să utilizaţi Oxcardin

Nu utilizaţi Oxcardin

– dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

– dacă aveţi boală Parkinson: boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite şi mers târşâit şi dezechilibrat); 

– dacă aveţi probleme severe ale rinichilor.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Oxcardin

Înainte să utilizaţi Oxcardin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistulului. 

Acest medicament nu poate trata singur crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut(atac de cord).

 

În cazul crizelor de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Poate fi necesară efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastră poate fi modificat.

 

Acest medicament poate provoca sau înrăutăţi simptome cum sunt: tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici; aceste simptome trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră, care poate să reevalueze tratamentul.

 

Copii şi adolescenţi 

Oxcardin nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

 

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi vreo nelămurire.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent, nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Este de preferat să nu utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii. Dacă descoperiţi că sunteţi gravidă în timp ce utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate aprecia necesitatea continuării tratamentului.

In absenţa datelor privind eliminarea medicamentului în lapte, nu este recomandată alăptarea în timpul tratamentului.

Dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi sau dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit şi somnolent, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

 

Informaţii importante privind unele componente ale Oxcardin

Oxcardin conţine roşu coşenilă A (E 124) şi galben amurg FCF (E 110), care pot provoca reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Oxcardin

Utilizaţi întotdeauna Oxcardin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza recomandată de Oxcardin 20 mg este un comprimat de trei ori pe zi, în timpul meselor.

 

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza recomandată.

 

Oxcardin nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

 

Dacă aţi utilizat mai mult decât trebuie din Oxcardin

Dacă aţi utilizat în mod accidental mai multe comprimate din Oxcardin decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Oxcardin

Luaţi doza următoare conform schemei obişnuite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Oxcardin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost observate următoarele reacţii adverse:

Frecvente( pot afecta până la 1 din 10 persoane)

Ameţeli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă, vărsături, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie şi senzaţie de slăbiciune. 

 

Rare( pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

Bătăi rapide sau neregulate ale inimii (numite şi palpitaţii), bătăi suplimentare ale inimii, bătăi accelerate ale inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli, senzaţie de confuzie sau leşin, stare generală de rău, ameţeli, căderi, înroşire trecătoare la nivelul feţei şi gâtului. 

 

Cu frecvenţă necunoscută( frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

Simptome extrapiramidale (mişcări neobişnuite, inclusiv tremurături şi scuturare a mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire a corpului, mers târşâit, înţepenire a mâinilor şi picioarelor), de obicei reversibile după întreruperea tratamentului. 

Tulburări ale somnului (dificultăţi de adormire, somnolenţă), constipaţie, erupţii generalizate grave pe piele (pielea devine roşie şi apar vezicule), umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie. 

Scădere severă a numărului de celule albe din sânge, care face mai posibile infecţiile, reducere a trombocitelor din sânge, fapt care determină creşterea riscului de sângerare sau învineţire. 

O boală a ficatului (greaţă, vărsături, pierdere a poftei de mâncare, senzaţie generală de rău, febră, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urină închisă la culoare). 

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Oxcardin

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

 

A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original.

 

Nu utilizaţi Oxcardin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Oxcardin

-Substanţa activă este diclorhidratul de trimetazidină. Un comprimat filmat conţine diclorhidrat de trimetazidină 20 mg.

-Celelalte componente sunt: nucleu- manitol, amidon de porumb, povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu; film- alcool polivinilic parţial hidrolizat, macrogol 3350, talc, roşu coşenilă A (E 124), dioxid de titan (E 171), galben de chinolină (E 104), galben amurg FCF (E 110).

 

Cum arată Oxcardin şi conţinutul ambalajului

Oxcardin se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roşu rubiniu, cu diametrul de 7 mm.

Este ambalat în cutii cu 3 blistere a câte 20 comprimate filmate, în cutii cu 2 blistere a câte 15 comprimate filmate şi în cutii cu 100 blistere a câte 20, respectiv 15 comprimate filmate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

LABORMED PHARMA S.A. 

Bd. Theodor Pallady nr.44B Sector 3, Bucureşti, România

 

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”