PAXELADINE® 0,2%, sirop, 0,2%

Substanță activa
citrat de oxeladină
Format
sirop
Afecțiuni
tuse uscata si iritativa
Producător
Beaufour Ipsen Industrie
Acțiune terapeutică
antitusiv

Identificarea medicamentului

Nume

PAXELADINE® 0,2%

 

Compoziţie 

Un flacon (125 ml) sirop conţine citrat de oxeladină 0,2 g şi excipienţi: p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, Orange Yellow S (E 110), eritrozină (E 127), aromă de cacao, zahăr, apă purificată.

 

Grupa farmacoterapeutică: alte antitusive

Pentru ce se utilizeaza medicamentul dumneavoastra

Paxeladine 0,2% este indicat pentru tratamentul simptomatic al tusei uscate şi iritative la adulţi şi copii cu vârsta peste 30 luni şi cu greutatea peste 15 kg.

Atentionari

Când nu trebuie să utilizaţi  acest medicament

Acest medicament NU TREBUIE UTILIZAT în cazul în care aveţi alergie la citratul de oxeladină sau la oricare dintre excipienţii produsului.

 

DACĂ AVEŢI NELĂMURIRI, ESTE IMPORTANT SĂ SPUNEŢI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ SAU FARMACISTULUI.

 

Atenţionări speciale

– Nu utilizaţi acest medicament pentru a trata tusea productivă. În acest caz, tusea este un mijloc de apărare naturală, esenţial pentru a elimina secreţia bronşică.

– Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă tusea devine productivă şi este insoţită de congestie, spută şi febra.

– Trebuie întrebat medicul în cazul bronşitei cronice sau bolii de plămâni insoţite  de tuse cu spută.

 

Precauţii

– Pacienţii cu diabet zaharat sau cu dieta cu conţinut scăzut de zahăr trebuie să ia în considerare zahărul conţinut de o linguriţă dozatoare:  4,25 g zahăr/linguriţa dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahăr/ linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml.

– Evitaţi administrarea concomitentă a medicamentelor care determină fluidifierea secreţiilor bronşice (expectorant, agent mucolitic).

 

DACĂ AVEŢI NELĂMURIRI, ESTE IMPORTANT SĂ SPUNEŢI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ SAU FARMACISTULUI.

 

Interacţiuni 

PENTRU A EVITA INTERACŢIUNI ÎNTRE MAI MULTE MEDICAMENTE, TREBUIE SĂ SPUNEŢI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ SAU FARMACISTUL DACĂ UTILIZAŢI ORICE ALT MEDICAMENT.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Acest medicament nu trebuie administrat în timpul sarcinii.

Daca descoperiţi ca sunteţi gravidă în timpul tratamentului, spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Doar medicul dumneavoastră poate decide necesitatea de a continua tratamentul.

 

Alăptare

Acest medicament trebuie evitat în timpul alăptării.

 

Capacitatea  de  a  conduce  vehicule sau  de  a  folosi utilaje

Nu influneţează capacitatea de  a  conduce  vehicule sau  de  a  folosi utilaje.

 

Lista excipienţilor care trebuie cunoscuţi pentru utilizarea în siguranţă a medicamentului la anumiti pacienti

Orange Yellow S (E110)

Zahăr (4,25 g zahăr/linguriţa dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahăr/ linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml).

Cum se utilizeaza acest medicament

Linguriţa dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml conţine 5 mg citrat de oxeladină şi cea cu capacitatea de 5 ml conţine 10 mg citrat de oxeladină.

 

Dozaj

Dacă acest medicament se dovedeşte ineficient, nu creşteţi doza peste cea prescrisă şi nu administraţi în asociere cu alt antitusiv; întrebaţi medicul dumneavoastră.

 

PENTRU ADULŢI ŞI COPII CU VÂRSTA PESTE 30 LUNI ŞI CU O GREUTATEA PESTE 15 KG.

Utilizaţi linguriţa dozatoare dublă cu capacitatea de 2,5 ml, respectiv 5 ml.

 

Copii cu greutatea între 15-20 kg (aproximativ între 30 luni-6 ani): Doza recomandată este de o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 3-4 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

 

Copii cu greutatea între 20-30 kg (aproximativ între 6-10 ani): Doza recomandată este de o linguriţă dozatoare cu capacitatea 5 ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 2-3 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

 

Copii cu greutatea între 30-50 kg (aproximativ între 10-15 ani): Doza recomandată este de o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 5 ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 3-5 linguriţe dozatoare pe zi, în funcţie de greutate.

 

Adulţi: Doza recomandată este de o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 5 ml la fiecare 4 ore, fără a depăşi maximum de 5 linguriţe pe zi.

 

ACEST MEDICAMENT A FOST PRESCRIS NUMAI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, PENTRU O SITUAŢIE SPECIFICĂ. NU POATE FI ADMINISTRAT ÎN ALT SCOP. NU ÎL RECOMANDAŢI ALTOR PERSOANE.

 

Cale de administrare

Orală.

 

Durata tratamentului

Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (câteva zile) şi limitată la perioada de tuse.

 

Supradozaj

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

În caz de supradozaj, se recomandă internarea pacientului şi suoravegherea cu atenţie a funcţiei respiratorii şi cardiocirculatorii.

Nu există antidot cunoscut.

Reactii adverse posibile

SPUNEŢI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ SAU FARMACISTULUI DESPRE ORICE REACŢIE ADVERSĂ CARE POATE SĂ APARĂ.

Pastrarea Paxeladine 0,2%

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon conţinând 125 ml sirop şi linguriţă dozatoare dublă cu capacitate de 2,5 ml, respectiv 5 ml

Producator

Beaufour Ipsen Industrie, Franţa

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Beaufour Ipsen International,

37, rue Spontini, 75116 Paris, Franţa

Data ultimei verificari

Iunie 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”