Medicamentul are acţiune trofică.
Este utilizat ca adjuvant:
-în reumatologie: tratament adjuvant al durerilor artrozice.
-în stomatologie: tratament adjuvant al parodontopatiilor
Nu utilizaţi Piascledine 300
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la avocado, soia, arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale Piascledine 300.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Piascledine 300
Nu depăşiţi doza recomandată.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Utilizarea Piascledine 300 cu alimente şi băuturi
Capsula se înghite cu multă apă.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Studiile la animale de laborator nu au permis obţinerea unor informaţii sigure cu privire la posibilele efecte teratogene. În prezent, nu există date clinice suficiente pentru evaluarea unui eventual efect malformativ sau fetotoxic după administrarea Piascledine 300 la gravide. Ca urmare, nu se recomandă administrarea medicamentului în timpul sarcinii.
În lipsa datelor privind excreţia substanţelor active în laptele matern, nu se recomandă administrarea medicamentului în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Piascledine 300 nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Se administrează oral o capsulă Piascledine 300 pe zi, în timpul mesei. Capsula se înghite cu un pahar mare de apă.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Piascledine 300
Adresaţi-vă imediat medicului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Piascledine 300
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, Piascledine 300 poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rar pot apare regurgitări cu miros lipidic, care pot fi evitate prin administrarea capsulei în timpul mesei.
Rar pot apare reacţii de hipersensibilitate.
Foarte rar, concentraţia plasmatică a enzimelor hepatice (transaminaze, fosfatază alcalină şi gama-glutamil transpeptidaza) poate creşte.
Mai pot apare diaree, dureri de stomac.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Nu utilizaţi Piascledine 300 după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Piascledine 300
– Substanţele active sunt extract insaponificabil din ulei de soia 200 mg şi extract insaponificabil din ulei de avocado 100 mg.
– Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: dioxid de siliciu coloidal anhidru, butilhidroxitoluen, polisorbat 80, gelatină; capsula: corp– dioxid de titan (E171), gelatină; cap: dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), eritrozină (E127), gelatină
Cum arată Piascledine 300 şi conţinutul ambalajului
Piascledine 300 se prezintă sub formă de capsule cu corp portocaliu, cap cenuşiu opac, conţinând o pastă de culoare brună, inscripţionate cu ,,P 300”.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 15 capsule
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Laboratoires Expanscience,
10, avenue de l’Arche, 92400 Courbevoie, Franţa
Producător
Laboratoires Expanscience,
Rue des Quatre Filles, 28230 Epernon, Franţa
Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2007
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel