PIRACETAM LPH 400 mg, comprimate filmate

Substanță activa
piracetam
Clasa ATC
N06BX03
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
deficite cognitive şi neurosenzoriale, vertij, dislexie, mioclonii
Producător
SC. LABORMED PHARMA S.A.
Acțiune terapeutică
tratează deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, simptomele vertijului, tratment adjutant in dislexie la copii, tratează mioclonii de origine corticala

Ce este PIRACETAM LPH® şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: nucleu: celuloză microcristalină dioxid de siliciu coloidal, polivinilpirolidonă, dioxid de siliciu coloidal, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu film : Opadry® II 85F18378 White, Opaglos® 6000.

Grupa farmacoterapeutică: alte psihostimulante şi nootrope

Indicaţii terapeutice

-medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;

– tratamentul simptomatic al vertijului;

-tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani);

-mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi PIRACETAM LPH®

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la piracetam, la alti derivati de pirolidonă sau la oricare dintre excipienţii produsului;

Insuficienţă renală severă (Cl creatininei< 20 ml/min); Hemoragie cerebrală.

 

Precauţii

În caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/ sau administrate la intervale de timp mai mari.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc.

 

Atentionări speciale

Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie întrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

 

Sarcina si alăptarea

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă utilizarea produsului în timpul sarcinii şi alăptării Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le produce piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi PIRACETAM LPH

Doze şi mod de administrare

În terapia deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, ca şi în cazul vertijului, doza recomandată este de 6 comprimate de Piracetam LPH 400 mg pe zi (2,4 g ).

În miocloniile corticale tratamentul se începe cu 6 g piracetam (15 comprimate Piracetam LPH 400 mg) până la 8 g piracetam (20 comprimate Piracetam LPH 400 mg) pe zi, până la obţinerea beneficiului clinic. Doza maximă admisă este de 20 g piracetam/zi. În dislexie la copii, doza este de 50 mg/kg/zi, în 3 prize zilnice. Comprimatele se administrează întregi, cu apă, după masă.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori, oboseală şi somnolenţă.

Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

Informaţii suplimentare

Supradozaj

Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj, nu sunt necesare măsuri speciale.

 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 6 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 100 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate filmate.

 

Producător

SC. LABORMED PHARMA S.A., Bucureşti, România

Deţinătorul Autorizatiei de punere de piată

SC. LABORMED PHARMA S.A.,

Splaiul Independenţei nr.319, sector 6, Bucureşti, România

 

Data ultimei verificări a prospectului

Iulie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”