Regadrin B 200 mg drajeuri

Producător: Berlin Chemie AG (Menarini Group)
Substanță activa
bezafibrat
Clasa ATC
C10AB
Format
drajeuri
Afecțiuni
concentraţie mare de grăsimi în sânge
Producător
Berlin Chemie AG (Menarini Group)
Acțiune terapeutică
scade concentraţiile crescute de lipide din sânge

Ce este Regadrin B şi pentru ce se utilizează

Regadrin B aparţine unui grup de medicamente numite fibraţi (medicamente hipolipemiante). Aceste medicamente sunt utilizate pentru scăderea concentraţiilor crescute de lipide din sânge. De exemplu grăsimile cunoscute ca trigliceride (cu sau fără scăderea colesterolului).

Regadrin B se utilizează ca tratament adjuvant, pe lângă o dietă săracă în grăsimi şi alte terapii nemedicamentoase pentru scăderea concentraţiei de grăsimi din sânge cum sunt exerciţiile fizice şi scădere în greutate.

Înainte să luaţi Regadrin B

Nu luaţi Regadrin B

–                 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bezafibrat sau la oricare dintre celelalte componente ale Regadrin B

–                 dacă aveţi insuficienţă renală sau efectuaţi şedinţe de dializă

–                 aveţi boli ale ficatului (cu excepţia steatozei hepatice)

–                 dacă aveţi o afecţiune la nivelul veziculei biliare, însoţită sau nu de calculi (pietre)

–                 dacă în timpul unui tratament anterior cu fibraţi (clasă de medicamente din care face parte şi bezafibratul) v-au apărut pete roşii însoţite de senzaţie de mâncărime în cazul expunerii la soare.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Regadrin B

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre situaţiile de mai jos este valabilă în cazul dumneavoastră:

–                 aveţi tensiune arterială mare;

–                 fumaţi;

–                 aveţi sau aţi avut insuficienţă renală sau sindrom nefrotic;

–                 aveţi o deficienţă de proteine (albumină) în sânge (cum ar fi de exemplu, sindromul nefrotic)

–                 aveţi o afecţiune la nivelul muşchilor sau dacă în timpul tratamentului cu Regadrin B apar tulburări la nivelul muşchilor Semne de afectare a muşchilor includ durere, slăbiciune şi crampe musculare.

–                 utilizaţi anticoncepţionale orale care conţin estrogen (de exemplu „pilula”);

–                 dacă în timpul tratamentului cu bezafibrat apare durere la nivelul abdomenului, însoţită de greaţă şi vărsături, simptome care pot indica apariţia inflamaţiei pancreasului (pancreatită).

In timpul tratamentului cu Regadrin B medicul dumneavoastră vă va consulta periodic şi vă poate recomanda să efectuaţi analize de sânge, pentru a putea preveni afectarea funcţiei rinichilor sau a muşchilor.

Dacă sunteţi trataţi în acelaşi timp cu Regadrin B şi medicamente anticoagulante (de tip cumarinic)sau medicamente pentru diabet (de exemplu, sulfonilureice, insulină) medicul dumneavoastră vă va controla parametri coagulării sângelui sau concentraţia de zahăr, în mod deosebit la începutul tratamentului. Medicul ar putea să vă schimbe dozajul acestor medicamente.

La începutul tratamentului pentru concentraţia mare de grăsimi (lipide) din sânge trebuie să solicitaţi sfatul unui medic. In multe cazuri, această condiţie poate fi îmbunătăţită prin schimbarea stilului de viaţă (renunţarea la fumat sau la consumul de alcool etilic, scăderea în greutate, creşterea activităţii fizice).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Regadrin B nu trebuie administrat concomitent cu:

–                 perhexilină hidrogen maleat (medicament utilizat în unele boli ale inimii);

Regadrin B nu este recomandat să fie administrat concomitent cu:

–                 inhibitori ai HMG-CoA reductazei (statine), medicamente care scad concentraţia colesterolului din sânge;

În special, spuneţi medicului dumeavoastră dacă luaţi următoarele medicamente:

–                 colestiramină (medicament utilizat pentru scăderea concentraţiei de colesterol din sânge); trebuie să lăsaţi două ore între administrarea celor două medicamente, deoarece colestiramina influenţează absorbţia Regadrin B);

–                 medicamente cu efect imunosupresor utilizate după transplant (pot apărea probleme la nivelul rinichilor, de aceea funcţionarea rinichilor trebuie urmărită atent);

–                 anticoagulante de tip cumarinic cum este acenocumarolul (medicamente care subţiază sângele);

–                 antidiabetice orale (de exemplu sulfoniluree) sau insulină (medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau vreţi să rămâneţi gravidă. Regadrin B nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu excepţia cazului în care este absolut necesar.

Nu există date referitoare la secreţia bezafibratului în laptele uman. Ca urmare, Regadrin B nu este recomandat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului pot să apară ameţeli. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă apar astfel de simptome.

Informaţii importante privind unele componente ale Regadrin B

Acest medicament conţine lactoză monohidrat şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Regadrin B

Luaţi întotdeauna Regadrin B exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Drajeurile trebuie înghiţite întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), în timpul mesei sau după masă.

Adulţi

Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel, doza uzuală este un drajeu de 3 ori pe zi (câte un drajeu dimineaţa, la prânz şi seara).

Dacă aveţi probleme cu stomacul, medicul dumneavoastră vă poate recomanda începerea tratamentului cu o doză mai mică (un drajeu Regadrin B pe zi, echivalent la 200 mg bezafibrat). După 3-4 zile doza poate fi crescută la 2 drajeuri pe zi (echivalent la 400 mg bezafibrat), iar după alte 3-4 zile doza poate fi crescută la 3 drajeuri pe zi (echivalent la 600 mg bezafibrat).

In cazul unui răspuns bun la tratament, medicul dumneavoastră vă va recomanda administrarea unei doze mai mici, adică un drajeu Regadrin B de două ori pe zi (câte un drajeu dimineaţa şi seara).

Vârstnici şi pacienţi cu insuficienţă renală

Dacă sunteţi vârstnic sau aveţi probleme ale rinichilor, dozele vor fi stabilite de către medicul dumneavoastră în funcţie de rezultatele analizelor de laborator care indică funcţia rinichilor. Ca urmare, medicul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea regulată de analize de sânge şi vă va supraveghea răspunsul la tratament.

Copii şi adolescenţi

Experienţa privind administrarea acestui medicament la copii şi adolescenţi este limitată.

Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Regadrin B

Dacă aţi luat mai multe drajeuri decât v-a fost recomandat (sau dacă altcineva a luat în mod accidental din drajeurile dumneavoastră) pot să apară leziuni musculare (rabdomioliză), în special la pacienţii cu afectare a funcţiei renale.

In caz de supradozaj, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi uitat să luaţi Regadrin B

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Regadrin B poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi) creştere uşoară a concentraţiei de creatinină din sânge, în cazul administrării îndelungate;

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

–                 reacţii alergice pe piele, cum sunt mâncărime, urticarie sau alte reacţii cutanate;

–                 tulburări gastro-intestinale, cum sunt senzaţie de stomac plin, greaţă precum şi scăderea poftei de mâncare;

–                 dureri de cap şi ameţeli.

Reacţii adverse rare (care afectează mai mult de 1 pacient din 1000 de pacienţi)

–                 cădere în exces a părului;

–                 efecte toxice la nivelul muşchilor însoţite de durere, slăbiciune şi crampe.

Reacţii adverse foarte rare (care afectează mai mult de 1 pacient din 10000 de pacienţi)

–                 reacţii alergice sau toxice la lumină, în general reversibile, însoţite de înroşire, mâncărime, vezicule şi modificări lichenoide la nivelul pielii;

–                 reacţii cutanate grave (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică) Dacă apar reacţii pe piele grave, trebuie să opriţi administrarea Regadrin B şi să mergeţi imediat la medic!

–                 tulburări ale funcţiei hepatice (de exemplu creştere valorilor serice ale transaminazelor, colestază), formarea de pietre la nivelul veziculei biliare;

–                 scădere uşoară a concentraţiei de hemoglobină şi a numărului de globule albe din sânge, scădere a numărului de plachete din sânge (trombocitopenie), în unele cazuri însoţită de sângerare sub piele (de exemplu purpură);

–                 scădere a numărului tuturor celulelor din sânge (pancitopenie);

–                 dificultăţi erectile;

–                 reacţii de hipersensibilitate generalizate, posibil reacţii alergice care pot pune viaţa în pericol, asociate cu senzaţie de apăsare în piept, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, manifestări la nivelul pielii, tensiune arterială mică, acumulare de lichide în ţesuturi (edeme), scădere marcată a tensiunii arteriale (colaps circulator), tremurături sau leşin. Apariţia acestor reacţii alergice impune întreruperea imediată a administrării medicamentului şi tratament de urgenţă adecvat.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Regadrin B

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra în ambalajul original.

Nu utilizaţi Regadrin B după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după „EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului

Informaţii suplimentare

Ce conţine Regadrin B

–                 Substanţa activă este bezafibratul. Fiecare drajeu conţine bezafibrat 200 mg.

–                 Celelalte componente sunt:

Nucleu-lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, glicolat de amidon sodic, stearat de magneziu, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru

Strat de drajefiere-zahăr, talc, carbonat de calciu, povidonă K 28-30, acacia, macrogol 6000 şi dioxid de titan (E 171).

Cum arată Regadrin B şi conţinutul ambalajului

Regadrin B se prezintă sub formă de drajeuri albe, uşor biconvexe.

Regadrin B este ambalat în cutii cu 5 sau 10 blistere din AL/PVC a câte 10 drajeuri .

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Berlin Chemie AG (Menarini Group) Glienicker Weg 125 12489 Berlin, Germania

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2011.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”