Scanlux este o substanţă de contrast pentru examinare radiologică, care, odată injectată în organism face posibilă vizualizarea anumitor organe cu ajutorul razelor X, facilitând medicului stabilirea unui diagnostic.
Scanlux se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră până la galben pal. Ambele concentraţii sunt disponibile în flacoane a 50, 100 şi respectiv 200 ml soluţie injectabilă. Dacă aveţi orice nelămurire asupra procedurii de diagnostic, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau specialistului radiolog.
Nu trebuie să vi se administreze Scanlux:
Anunţaţi medicul dumneavoastră sau specialistul radiolog dacă:
Sarcina
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Alăptarea
După examinarea cu Scanlux, numai o mică parte din substanţă trece în laptele matern. Prin urmare este foarte puţin probabil ca administrarea acestei substanţe să dăuneze sugarului.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Alte atenţionări speciale
După încheierea examinării veţi fi probabil rugat să rămâneţi în repaus pentru aproximativ 30 de minute.
Dacă este necesar să efectuaţi o testare a funcţiei tiroidiene în săptămânile următoare administrării de Scanlux, vă rugăm să anunţaţi medicul înaintea testării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă nu vă simţiţi bine evitaţi să conduceţi sau să folosiţi utilaje pentru cel puţin o oră de la finalizarea examinării.
Utilizarea altor medicamente:
Înainte de a vi se administra Scanlux vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau specialistului radiolog dacă luaţi sau aţi luat recent:
Scanlux se va administra înainte sau în timpul examinării cu raze X. Doza injectată depinde de locul injectării şi de tipul investigaţiei utilizate. Următoarea listă cuprinde cele mai uzuale tipuri de examinare în care se utilizează Scanlux :
Dacă aveţi vreo nelămurire în legătură cu investigaţia pe care urmează să o efectuaţi este foarte important să întrebaţi medicul despre această investigaţie.
Marea majoritate a pacienţilor tolerează bine acest medicament. Totuşi Scanlux poate provoca la unii pacienţi diferite reacţii adverse. Cele mai frecvente sunt: greaţă, vărsături, înroşirea feţei, frisoane, durere sau gust metalic. Pot apare de asemenea cefaleea sau senzaţia de frig sau căldură. Majoritatea reacţiilor adverse sunt de obicei temporare şi de intensitate uşoară; totuşi, dacă acestea se intensifică sau durează mai mult de câteva zile, trebuie să anunţaţi medicul. Uneori poate fi necesară instituirea unor măsuri de tratament.
Dacă în timpul sau uneori după examinare apare unul din următoarele simptome, anunţaţi de urgenţă medicul:
Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, protejat de lumină şi raze X, în ambalajul original.
Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2006.
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel