SIMCOR , comprimate filmate 40 mg

Substanță activa
Simvastatina
Clasa ATC
C10AA
Format
comprimate
Afecțiuni
boală coronariană cardiacă, nivel crescut al colesterolului seric
Producător
Antibiotice
Acțiune terapeutică
hipolipemiant

Ce este Simcor şi pentru ce se utilizează.

Simcor face parte din clasa de medicamente cunoscută sub denumirea de hipolipemiante.
Nivelurile crescute de colesterol pot determina obturarea vaselor coronare ale cordului. În acest mod poate fi întreruptă oxigenarea muşchiului inimii, ceea ce duce la infarct miocardic.Simcor este util în reducerea nivelului colesterolului seric, prin inhibarea enzimei necesare organismului pentru a produce colesterol.
Dacă suferiţi de o boală coronariană cardiacă şi aveţi un nivel crescut al colesterolului seric, medicul vă va recomanda Simcor. Acest medicament scade riscul decesului prin afecţiuni coronariene şi scade necesitatea intervenţiilor chirurgicale destinate creşterii fluxul sanguin la nivelul muşchiului cardiac.

Înainte să luaţi Simcor

Nu luaţi Simcor
Dacă sunteţi alergic la simvastatină sau la oricare dintre celelalte componente ale Simcor;
Dacă suferiţi de afecţiuni la nivelul ficatului sau aveţi nivelul seric al enzimelor hepatice crescut;
Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi;
Dacă sunteţi sub tratament concomitent cu itraconazol, ketoconazol, antiproteaze, amiodaronă;
Dacă suferiţi de porfirie.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Simcor
Înaintea tratamentului cu Simcor anunţaţi medicul dacă suferiţi de afecţiuni grave renale, diabet, hipotiroidism, afecţiuni hepatice, alcoolism, dacă dumneavoastră sau vreo rudă de-a dumneavoastră a suferit de afecţiuni la nivelul muşchilor. În aceste situaţii, medicul vă va indica o serie de analize, pentru a vă evalua nivelul unor enzime musculare. Riscul de afectare musculară creşte odată cu creşterea dozei de Simcor, dar şi dacă sunt administrate concomitent alte medicamente cu potenţial toxic muscular (itraconazol, ketoconazol, eritromicină, claritromicină). (vezi şi cap. Folosirea altor medicamente).
Dacă nu aveţi alternativă în ceea ce priveşte tratamentul pe termen scurt cu medicamente cu potenţial toxic muscular, poate fi întrerupă în această perioadă administrarea de Simcor.
Experienţa clinică a folosirii simvastatinei la pacienţii vârstnici este limitată, totuşi eficacitatea în urma dozelor standard pare similară cu cea a populaţiei generale.
În timpul tratamentului cu Simcor poate apărea slăbiciune musculară, dureri sau crampe musculare. În aceste situaţii, anunţaţi medicul. Acesta vă poate indica intreruperea tratamentului.
Dacă urmează să suferiţi o intervenţie chirurgicală, anunţaţi medicul deoarece este posibil să vă întrerupă pentru câteva zile administrarea de Simcor.
Înaintea tratamentului cu Simcor, apoi periodic (ex: de două ori pe an pentru primul an de tratament sau în interval de un an de la ultima creştere a dozei), medicul vă va recomanda efectuarea de teste hepatice. Dacă primiţi doze de 80 mg Simcor, este necesar un test suplimentar la 3 luni. Se va acorda o atenţie deosebită pacienţilor cu nivele crescute ale transaminazelor serice. La aceştia, testele se vor efectua prompt şi mult mai frecvent. Dacă nivelul transaminazelor continuă să crească , în special dacă se atinge triplul limitei superioare a normalului, administrarea simvastatinei se va întrerupe.
Simcor conţine lactoză, de aceea se va utiliza cu precauţie la pacienţii cu hipersensibilitate la lactoză.
Acest medicament nu a fost testat la copii, din punctul de vedere al siguranţei şi eficacităţii. În aceste condiţii, nu administraţi Simcor la această categorie de vârstă.
Folosirea altor medicamente
Dacă luaţi acest medicament împreună cu altele, se poate modifica modul lor de acţiune sau pot apărea reacţii adverse grave. Consultaţi medicul în condiţiile în care mai luaţi: gemfibrozil, fibraţi, doze hipolipemiante de niacin (peste 1g/zi), ciclosporina, itraconazolul, ketoconazolul, eritromicina, claritromicina, inhibitorii proteazei HIV, nefazodona, anticoagulante cumarinice, digoxin, verapamil, diltiazem, amiodaronă, tamoxifen, tacrolimus, corticosteroizi, fenitoin, fenobarbital, barbiturice, rifampicina, ciclofosfamida, carbamazepinele, omeprazol.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Folosirea Simcor cu alimente şi băuturi
Absorbţia simvastatinei nu este influenţată de prezenţa alimentelor în tractul digestiv. Totuşi, evitaţi administrarea Simcor cu suc de grapefruit, deoarece poate determina creşterea concentraţiei plasmatice de simvastatină.
Sarcina şi alăptarea
Simcor nu este indicat în timpul sarcinii şi a alăptării. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, dacă plănuiţi o sarcină, sunteţi însărcinată sau alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă în timpul tratamentului cu Simcor vă simţiţi ameţit.
Informaţii importante privind unele componente ale Simcor
Nu este cazul.

Cum să luaţi Simcor

Luaţi întotdeauna Simcor exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
În timpul tratamentului cu Simcor evitaţi consumul sucului de grapefruit (vezi şi cap. Folosirea Simcor cu alimente şi băuturi).
Urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră în ceea ce priveşte un regim alimentar hipocolesterolic şi efectuarea de exerciţii fizice.
Prezentaţi-vă la medic ori de câte ori sunteţi solicitat pentru testele sanguine.
Luaţi Simcor cu o cantitate suficientă de apă, fără a mesteca sau zdrobi comprimatele.
Doza uzuală este cuprinsă între 5-40 mg/zi, administrate oral, într-o priză unică, seara. Dozele se vor ajusta, dacă este necesar, la interval de minimum 4 săptămâni, până la o doză maximă de 80 mg/zi.
Doza de 80 mg/zi este recomandată doar la pacienţii cu hipercolesterolemie severă şi cu risc crescut de complicaţii cardiovasculare. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă aveţi orice întrebări în legătură cu dozele şi modul de administrare al Simcor.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Simcor
Luarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. Dacă suspectaţi supradozajul, întrerupeţi administrarea de Simcor şi anunţaţi de urgenţă medicul. La nevoie, se va iniţia un tratament specific de către personal medical specializat.

Dacă uitaţi să luaţi Simcor
Daca aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru urmatoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Simcor
Întrerupeţi tratamentul cu Simcor doar la recomandarea medicului. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Simcor poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă vă confruntaţi cu vreuna din următoarele reacţii adverse, adresaţi-vă de urgenţă medicului: dureri musculare, crampe musculare, oboseală musculară, febră, tulburări vizuale, erupţii cutanate.
Şi alte reacţii adverse pot apărea, dar în general nu necesită îngrijiri medicale. Totuşi, anunţaţi medicul dacă vă confruntaţi cu: dureri de cap, ameţeală, amorţirea extremităţilor, constipaţie, dureri abdominale, balonare, greaţă, diaree, vomă, îngălbenirea tegumentelor, hepatită, căderea părului, oboseală, disfuncţii erectile, depresie, purpură. Mai pot apărea şi modificări la nivelul constantelor de laborator: creşterea nivelului seric al transaminazelor, fosfatazei alcaline şi creatin-fosfokinazei (CPK), leucopenie.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Simcor

– Păstraţi medicamentul în ambalajul original, la temperaturi sub 25ºC.
– Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
– Nu lăsaţi medicamentele la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Simcor dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce conţine Simcor
Nucleu: Microcelac® 100 (lactoză monohidrat 75% + celuloză microcristalină 25%), celuloză microcristalină(Vivapur 101), amidon parţial pregelatinizat(Starch 1500), acid ascorbic, acid citric anhidru, butilhidroxianisol, dioxid de siliciu coloidal (Aerosil 200), stearat de magneziu,.
Film: Opadray II 85 F 23642 (alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000 (PEG 3350), talc, oxid roşu de fer (E 172), indigo carmine (lac de aluminiu) (E132), Sunset Yellow FCF (lac de aluminiu) (E110)).
Cum arată Simcor şi conţinutul ambalajului
Simcor 40 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate, de culoare portocalie.
Ambalajele pot conţine câte un blister cu 10 comprimate filmate sau câte trei blistere cu 10 comprimate filmate fiecare.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”