Grupa farmacoterapeutică: tractul digestiv şi metabolism, medicamente în tratamentul tulburărilor funcţionale gastro-intestinale, anticolinergice sintetice, esteri compuşi cuatenari.
Indicaţii terapeutice
Spasmomen este indicat în:
– stări spastice şi diskinezii funcţionale ale tractului gastro-intestinal cum sunt: colon iritabil, gastrite, gastro-duodenite, enterite, tulburări esofagiene;
– pregătirea pentru endoscopie (esofago-gastro-duodenoscopie, colonoscopie, rectoscopie).
Contraindicaţii
Hipersensibilitate la bromură de otiloniu sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Precauţii
Nu sunt necesare.
Interacţiuni
Nu este cazul.
Se recomandă prudenţă la pacienţii cu glaucom, hipertrofie de prostată sau cu stenoză pilorică.
Nu se recomandă administrarea la pacienţii cu intoleranţă la galactoză, deficit de lactază sau malabsorbţie a glucozei sau galactozei.
Sarcina şi alăptarea
Deşi nu s-a raportat nici un caz de embriotoxicitate, de efecte teratogene sau mutagene la animale, asemenea altor medicamente, Spasmomen trebuie administrat în timpul sarcinii şi alăptării numai dacă este absolut necesar şi sub strictă supraveghere medicală.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Până în prezent nu s-au raportat efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doza recomandată este de un comprimat filmat Spasmomen (40 mg bromură de otiloniu), de 2-3 ori pe zi.
La doze terapeutice Spasmomen nu determină reacţii adverse şi în special, nu determină efecte de tip atropină.
Supradozaj
Bromura de otiloniu este, practic, lipsită de toxicitate la animale. De aceea, la om nu trebuie să apară probleme din cauza supradozajului. În anumite cazuri, se recomandă tratament simptomatic şi de susţinere.
Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate filmate.
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel