Acest medicament este un anxiolitic şi se administrează în tratamentul manifestărilor psiho-somatice ale anxietăţii, ca de exemplu, distonia neuro-vegetativă, în special cu manifestare cardiovasculară.
Nu luaţi STRESAM
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de etifoxină sau la oricare dintre celelalte componente ale STRESAM.
– dacă suferiţi de insuficienţă hepatică şi/sau renală severă
– dacă suferiţi de miastenie
– dacă vă aflaţi în stare de şoc.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi STRESAM
– nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu STRESAM.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.
Din cauza riscului de potenţare reciprocă, asocierea STRESAM cu deprimante ale sistemului nervos central va fi prescrisă cu prudenţă.
Utilizarea STRESAM împreună cu alimente şi băuturi
Nu consumaţi băuturi alcoolice simultan cu administrarea STRESAM.
Sarcina şi alăptarea
Nu luaţi STRESAM dacă sunteţi însărcinată.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Conducătorii de vehicule precum şi cei care folosesc utilaje trebuie informaţi asupra riscului de apariţie a senzaţiei de somnolenţă şi a scăderii atenţiei după administrarea STRESAM.
Informaţii importante privind unele componente ale STRESAM
STRESAM conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Luaţi întotdeauna STRESAM exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza uzuală este de 3-4 capsule pe zi administrate în două sau trei prize.Durata tratamentului este de la cîteva zile la cîteva săptămâni.
Capsulele se înghit cu puţină apă.
Dacă aţi luat mai mult STRESAM decât trebuie
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Dacă aţi uitat să luaţi STRESAM
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, STRESAM poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
La iniţierea tratamentului poate apare uşoară somnolenţă care dispare spontan în timp.
Rareori, apar erupţii cutanate şi foarte rar manifestări cutanate de tip urticarie şi edem Quincke.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi STRESAM după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine STRESAM
– Substanţa activă este clorhidratul de etifoxină. O capsulă conţine clorhidrat de etifoxină 50 mg.
– Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, talc, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan, indigotină.
Cum arată STRESAM şi conţinutul ambalajului
STRESAM se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari nr. 2, cu capac de culoare albastru opac şi corp de culoare alb opac şi care conţin o pulbere de culoare albă.
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 12 capsule.
Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a câte 12 capsule.
Este posibil ca pe piaţă să nu existe toate mărimile de ambalaj.
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel