Proprietati farmacoterapeutice
Antibacterian, expectorant, antispastic, carminativ.
Indicatii terapeutice
Uz intern
Adjuvant in tratamentul bronsitei, astmului bronsic, tusei spastice, a tusei usoare ocazionale, racelilor cu secretii vascoase, a dispepsiei, a altor tulburari gastro-intestinale.
Utilizat in mod traditional pentru a ajuta digestia.
Uz extern
Utilizat in mod traditional in tratamentul ranilor mici dupa spalarea zonei si indepartarea murdariei.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la Thymi vulgaris herba – iarba de cimbru sau la plante din familia Lamiaceae, la polen de mesteacan si la telina.
Precautii
Nu sunt necesare in cazul administrarii corecte a produsului.
Interactiuni
Nu sunt cunoscute.
Daca tusea persista sau daca apare dispnee, febra sau aspect purulent al sputei este necesar consult medical.
Datorita lipsei datelor clinice suficiente la copii cu varsta sub 4 ani, utilizarea acestui medicament nu este recomandata la aceasta grupa de varsta.
Medicamentul prezinta un potential slab de sensibilizare.
Pentru informatii suplimentare in privinta utilizarii produsului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.
Sarcina si alaptare
Datorita lipsei datelor clinice suficiente la gravide sau la mamele care alapteaza, utilizarea medicamentului trebuie evitata in timpul sarcinii sau alaptarii.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Pentru prepararea infuziei, se adauga 2 – 4 g de produs vegetal la 200 ml apa adusa la temperatura de fierbere. Se acopera si se lasa in repaus 10 minute, apoi se strecoara.
Pentru prepararea infuziei concentrate, se adauga 6– 10 g de produs vegetal la 200 ml apa adusa la temperatura de fierbere. Se acopera si se lasa in repaus 10 minute, apoi se strecoara.
Mod de administrare
Administrare orala
Doza zilnica recomandata este de 50 – 200 ml de infuzie (preparata asa cum este indicat la pct. Mod de preparare) administrata oral.
Administrare externa
Se utilizeaza la nivelul zonei afectate. Se utilizeaza infuzia concentrata (preparata asa cum este indicat la pct. Mod de preparare).
Pentru informatii suplimentare in privinta modului de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.
In cazuri foarte rare au fost observate reactii de hipersensibilitate (de exemplu dispnee, eruptii cutanate, urticarie, edem facial, edem al cavitatii bucale si faringelui (Quincke)), tulburari gastrice (spasm, greata, varsaturi).
Supradozaj
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.
Ambalaj
Cutie cu o punga de hartie a 75 g produs vegetal pentru ceai.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15°C
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel