Venoruton, 2%, gel

Substanță activa
Troxerutin
Clasa ATC
C05CA
Format
gel
Afecțiuni
edeme, insuficienţă venoasă cronică
Producător
Novartis Consumer Health S.A.
Acțiune terapeutică
vasoprotectoare

Ce este Venoruton 2% gel şi pentru ce se utilizează

100 g gel conţin 2 g troxerutin, substanţa activă. Alte componente (excipienţi) sunt: carbomer 980, hidroxid de sodiu soluţie 30%, edetat disodic, clorură de benzalconiu, apă purificată.

Venoruton 2% gel face parte dintr-un grup de medicamente cu aplicare locală, care protejează vasele (denumite vasoprotectoare).

Venoruton 2% gel este utilizat pentru reducerea edemelor şi a manifestărilor insuficienţei venoase cronice (IVC) de la nivelul picioarelor, manifestări cum sunt durere, senzaţie de greutate, durere post-scleroterapie şi din timpul zborurilor lungi. De asemenea, este utilizat pentru reducerea durerii şi a edemelor de origine traumatică din contuzii şi luxaţii. Medicamentul este disponibil în cutie cu un tub din Al a 40 g gel.

Înainte să utilizaţi Venoruton 2% gel

Citiţi cu atenţie următoarele informaţii înainte de a utiliza Venoruton 2% gel.

Nu utilizaţi Venoruton 2% gel:

– dacă ştiţi că sunteţi hipersensibil (alergic) la troxerutin sau la oricare dintre componentele medicamentului.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului dacă acest lucru este valabil pentru dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Venoruton 2% gel

Medicamentul conţine clorură de benzalconiu care are acţiune iritantă. Poate provoca reacţii adverse cutanate.

Utilizarea altor medicamente

Venoruton 2% gel nu interacţionează cu alte medicamente utilizate concomitent.

Sarcina şi alăptarea

Ca măsură de precauţie, în timpul primului trimestru de sarcină şi al alăptării Venoruton 2% gel va fi utilizat numai la recomandarea medicului.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza orice medicament în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Venoruton 2% gel nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Venoruton 2% gel

Medicamentul se aplică de două ori pe zi masând uşor până ce pătrunde în piele. Dacă este necesar, puteţi aplica Venoruton 2% gel sub bandaje ocluzive sau ciorapi cu compresie gradată.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Venoruton 2% gel

În general, Venoruton 2% gel este bine tolerat, chiar dacă aţi depăşit doza recomandată. Cu toate acestea, în acest caz adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Efecte nedorite posibile

Ca toate medicamentele, Venoruton 2% gel poate avea efecte nedorite, cum sunt, în cazuri rare, reacţii cutanate de hipersensibilizare. Datorită conţinutului în clorură de benzalconiu, care are acţiune iritantă, pot să apară reacţii adverse cutanate. Dacă apar astfel de manifestări, încetaţi aplicarea Venoruton 2% gel şi adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Dacă observaţi orice efect nedorit nemenţionat în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Venoruton 2% gel

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Alte informaţii

Producător

Novartis Consumer Health S.A., Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Novartis Consumer Health S.A.

11 Route de l’Etraz, CH-1260 Nyon, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”