Avantajele managementului integrat în cancer

Atunci când este indicată operație pentru cancer, intervențiile chirurgicale sunt realizate în condiții de maximă siguranță la Spitalul Clinic SANADOR.
  • Publicat:
Avantajele managementului integrat în cancer
Avantajele managementului integrat în cancer

Afecțiunile oncologice, de la diagnostic până la tratament și monitorizare, necesită o abordare multidisciplinară și un management integrat, pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung și îmbunătățirea semnificativă a calității vieții pacienților. În acest fel, pacienții au acces la servicii medicale complete într-un singur loc, fără a fi nevoiți să se deplaseze și la alte centre medicale.

La Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului, pacienții beneficiază de consultații de specialitate, asigurate de medici oncologi cu vastă experiență, de investigații performante pentru diagnostic avansat și stadializare corectă și de tratament pentru cancer prin abordare integrată. Tratamentul cancerului este multimodal și personalizat, fiind adaptat fiecărui pacient în parte. Planul terapeutic este recomandat de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu experiență din diferite specialități, pe baza dosarului medical al pacientului și a protocoalelor terapeutice existente.

În funcție de indicația terapeutică stabilită, pacienții beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR de toate procedurile oncologice disponibile, precum chimioterapie, radioterapie externă, radioterapie internă sau brahiterapie, stereotaxie, radioterapie izotopică, imunoterapie sau terapii biologice țintite. Unele proceduri pot fi realizate în regim de gratuitate la Centrul Oncologic SANADOR, prin decontare CAS.

Atunci când este indicată operație pentru cancer, intervențiile chirurgicale sunt realizate în condiții de maximă siguranță la Spitalul Clinic SANADOR, de care Centrul Oncologic SANADOR este conectat printr-o pasarelă, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

În funcție de fiecare caz în parte, operațiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR atât clasic, prin abord deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic, cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci Xi. De asemenea, sunt realizate și proceduri de oncologie intervențională, precum chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile pentru metastazele hepatice sau pentru cancerul hepatic care nu poate fi operat.

Înainte de începerea tratamentului, pacienții care doresc și o a doua opinie medicală beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR de acces la Second Opinion.

Centrul Oncologic SANADOR asigură și servicii de monitorizare pe termen lung, pacienții beneficiind de consultații de specialitate și investigații imagistice performante, inclusiv examinări PET-CT sau SPECT-CT. În acest mod poate fi evaluată eficacitatea tratamentului oncologic și pot fi identificate din timp eventuale recidive, metastaze sau complicații.

Cazurile avansate de cancer sunt, de asemenea, abordate într-o manieră personalizată, multimodală și integrată, pacienții având acces la Centrul Oncologic SANADOR de tratamente paliative, pentru ameliorarea simptomatologiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News