Care este singurul tratament eficace pentru monturi?

Monturile sunt deformări ale piciorului care constau în devierea spre exterior a osului de la baza degetului mare, care devine proeminent pe sub piele.
  • Publicat:
Care este singurul tratament eficace pentru monturi?
Care este singurul tratament eficace pentru monturi?

Monturile sunt deformări ale piciorului care constau în devierea spre exterior a osului de la baza degetului mare, care devine proeminent pe sub piele. Cel mai des, afecțiunea apare la femei, pentru că principalul factor de risc în formarea de monturi este purtarea unor pantofi cu vârf ascuțit și cu toc înalt.

În momentul în care s-a produs această deformare osoasă, singurul tratament eficace este printr-o operație la picior. În lipsa acestei intervenții, pot să apară complicații, precum durere cronică și dificultăți la mers, inclusiv deformarea altor degete și imposibilitatea de a mai purta încălțăminte normală.

Din fericire, în prezent operația pentru monturi poate fi realizată prin abord minim invaziv, dacă pacienta se adresează unui centru medical specializat, ce deține dotări de ultimă generație și o echipă medicală experimentată, care cunoaște cele mai noi metode de tratament.

Intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea monturilor durează aproximativ o oră, iar datorită abordului minim invaziv, pacienta poate pleca acasă chiar de a doua zi. În plus, riscul de complicații este redus și recuperarea rapidă. Practic, imediat după externare, pacienta poate să meargă din nou, folosind sandale ortopedice speciale, la recomandarea medicului. După doar o lună de la operație, este permisă purtarea unor pantofi normali, comozi.

Trebuie reținut însă că, pentru o recuperare optimă și pentru reducerea riscului de recidivă, este important ca pacienta să se prezinte cât mai repede la medicul ortoped pentru operație, înainte ca deformarea piciorului să devină severă și durerea intensă. De asemenea, este esențial ca după vindecare să fie purtați doar pantofi comozi, largi și fără toc înalt.

La SANADOR, pacienții cu monturi sau cu alte deformări ale piciorului, precum platfus, au acces la consultații de specialitate asigurate de medici ortopezi foarte experimentați, care stabilesc tratamentul individualizat, pentru a obține cele mai bune rezultate pentru fiecare caz în parte.

Atunci când este indicată o intervenție chirurgicală la picior, toate operațiile se desfășoară în deplină siguranță la Spitalul Clinic SANADOR, într-un bloc operator foarte bine dotat. Pacienții beneficiază de asistență medicală avansată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I și de un program personalizat de recuperare medicală, stabilit de un specialist.

După vindecarea operației, la SANADOR pacienții au acces la consultații ortopedice pentru monitorizare pe termen lung, astfel încât orice complicație sau recidivă sunt observate și gestionate din timp. Pentru acuratețea deosebită a diagnosticului, la SANADOR investigațiile imagistice sunt realizate cu echipamente de ultimă generație – radiografii digitale, RMN 3 Tesla și CT 128 slice. În acest fel, afecțiunile ortopedice sunt identificate rapid și cu mare precizie, pentru un tratament precoce, personalizat, cu rezultate funcționale și estetice deosebite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”