Controalele regulate de ginecologie și testele de screening sunt esențiale pentru menținerea sănătății fiecărei femei. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni oncologice la femei este cancerul de col. Din fericire, dacă este descoperită la timp, boala poate beneficiază de tratament cu viză curativă. Screeningul periodic, prin test Papanicolau și testare HPV, joacă un rol esențial în prevenirea și depistarea precoce a cancerului cervical.
Mădălina, în vârstă de 43 de ani, a aflat că are cancer de col uterin în urma unui control de rutină. Femeia era mereu atentă la sănătatea sa, dar nu mai făcuse un consult ginecologic de doi ani. Vestea a fost ca un șoc, mai ales că nu avea simptome. Medicul i-a recomandat investigații suplimentare, inclusiv o colposcopie, după identificarea a două tulpini de HPV – 16 și 45. Pe măsură ce analizele au continuat, rezultatele au confirmat cel mai nedorit scenariu: cancer de col uterin.
Deși inițial medicul ginecolog i-a recomandat o conizație, Mădălina a decis să opteze pentru o metodă radicală de tratament care să îi ofere cele mai mari șanse de vindecare. Evoluția rapidă a formațiunii a determinat-o să ia decizia de a face o histerectomie totală. Printr-o recomandare, a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost consultată de Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală și șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Clinic SANADOR.
Încă de la prima întâlnire cu medicul, pacienta a simțit că se află pe mâini bune. Experiența și profesionalismul echipei medicale au ajutat-o să înțeleagă fiecare etapă a tratamentului și să treacă cu încredere prin intervenția chirurgicală. Histerectomia totală, realizată clasic, a decurs fără complicații, iar recuperarea a fost rapidă și lipsită de dureri. După operația de îndepărtare a colului uterin, Mădălina a primit cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR, pentru o recuperare optimă.
În prezent, Mădălina s-a recuperat complet și revine periodic la control. Ultimele investigații au arătat că nu mai există leziuni care i-ar putea pune sănătatea în pericol. Recunoscătoare pentru îngrijirea primită, pacienta consideră că întâlnirea cu Dr. Bogdan Marțian a fost o adevărată renaștere, după cum spune chiar ea.
La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate și investigații specifice, realizate cu echipamente performante, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, operațiile sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat, de medici chirurgi cu experiență în rezolvarea chiar și a celor mai complexe cazuri. Succesul terapeutic este susținut de specialiștii din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, de categoria I, nivel maxim de competență.
În completarea tratamentului chirurgical, pacienții beneficiază la Centrul Oncologic SANADOR, de toate tratamentele oncologice disponibile, în funcție de indicație: radioterapie, chimioterapie, stereotaxie, brahiterapie, terapie izotopică, imunoterapie, hormonoterapie sau terapii țintit. Cea mai potrivită metodă de tratament pentru fiecare caz în parte este stabilită de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board).