Ce e nou în chirurgia cancerului colorectal?

Ce mai e nou în chirurgia cancerului colorectal ne explică Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, SANADOR.
  • Publicat:

Deși există metode eficiente de screening pentru cancerul colorectal, acest tip de cancer ocupă în continuare un loc fruntaș în topul celor mai frecvente afecțiuni oncologice, în România. Din fericire, diagnosticat în stadii incipiente, cancerul colorectal poate fi tratat cu succes. Ce mai e nou în chirurgia cancerului colorectal ne explică Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, SANADOR.

  • Pacienților trecuți de 50 de ani li se recomanda în trecut colonoscopia de rutină, dar pentru că tot mai mulți tineri dezvoltă cancer colorectal, acum se recomandă colonoscopia mai devreme de 50 de ani.
  • Sângerările digestive, balonările, starea de slăbiciune sunt simptome care trimit pacienții la medicul gastroenterolog.
  • Chirurgia robotică oferă accesul în spații limitate, iar primul efect direct este scăderea numărului de colostome și permite refacerea continuității tubului digestiv.
  • Sistemul robotic da Vinci Xi are patru brațe care oferă chirurgului o libertate de mișcare foarte mare. Robotul este coordonat în permanență de chirurg.
  • Din ce în ce mai mult se pune accentul pe îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Urmărește interviul cu Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, pentru a afla ce mai e nou în chirurgia cancerului colorectal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult