Starea de greață este un simptom extrem de frecvent, iar cauzele sale pot varia. Dacă este pasajeră, greața poate fi ameliorată prin consumul unui ceai de mentă, de ghimbir, după o plimbare în aer curat sau câteva înghițituri de apă rece. O persoană care se confruntă cu o stare de greață, ar trebui să evite alimentele condimentate, prăjite, foarte grase, mesele copioase și relaxarea în pat după o masă copioasă.
Dacă însă greața nu trece, poate semnala probleme de sănătate. „O stare de greață poate să ascundă multe. Deci greața poate să apară pasager. Poate să apară dimineața dacă am mâncat mai mult seara sau alimente care nu sunt indicate la cină.
Greața poate să apară pe fond de oboseală. În același timp, greața poate să fie apanajul unei serii întregi de afecțiuni. De exemplu, la un ulcer sau la o gastrită, pot să apară greața și vărsăturile. Acestea pot însoți o pancreatită, o colecistită sau o apendicită. Deci poate avea o mulțime de semnificații.
Dacă starea de greață se repetă sau, dacă la aceasta, se asociază și vărsături sau alte simptome precum durerile, senzația de reflux, pierdere în greutate, este bine să mergem la un medic ca să vedem despre ce este vorba” recomandă dr. Teodor Bădescu, medic primar gastroenterologie la Spitalul Clinic SANADOR.