Chirurgia toracică: procedurile minim invazive care se pot realiza

Invitat în platoul „Ce se întâmplă, Doctore?”, Prof. Dr. Ioan Cordoș medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre chirurgia toracică.
  • Publicat:

Invitat în platoul „Ce se întâmplă, Doctore?”, Prof. Dr. Ioan Cordoș medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre chirurgia toracică. Așadar, iată ce este, când este indicată și, mai ales, care sunt procedurile minim invazive care se pot realiza în chirurgia toracică.

  • Chirurgia toracică se ocupă de chirurgia plămânului, pleurei, a spațiului dintre cei doi plămâni numit mediastin, a peretelui toracic și a esofagului.
  • Chirurgia toracică este indicată în cancerul bronhopulmonar, bolile pleurale, tumorile de perete toracic, tumorile de trahee, cancerul de esofag.
  • Intervențiile de chirurgie toracică pot fi realizate prin proceduri minim invazive precum toracoscopia.
  • Sângerarea este una dintre complicațiile ce pot apărea în urma chirurgiei toracice, la fel și aerofagia.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult