Cum trebuie să decurgă nașterea în cazul unei sarcini cu risc?

Viitoarele mămici care suferă de afecțiuni cronice sau de complicații apărute în timpul sarcinii, precum preeclampsia sau placenta praevia, sau cele care au rămas însărcinate în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, sunt diagnosticate cu sarcină cu risc crescut.
  • Publicat:
Cum trebuie să decurgă nașterea în cazul unei sarcini cu risc?
Cum trebuie să decurgă nașterea în cazul unei sarcini cu risc?

Viitoarele mămici care suferă de afecțiuni cronice sau de complicații apărute în timpul sarcinii, precum preeclampsia sau placenta praevia, sau cele care au rămas însărcinate în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, sunt diagnosticate cu sarcină cu risc crescut. În cazul lor, monitorizarea sarcinii trebuie să fie mult mai strictă, pentru a descoperi și gestiona din timp complicațiile care pot să apară.

Astfel, consultațiile la medicul obstetrician sunt mai frecvente decât în mod normal, pot fi necesare mai multe ecografii de sarcină sau diferite investigații specifice, în funcție de recomandarea specialistului. În acest fel, cresc semnificativ șansele ca sarcina să fie dusă la termen fără probleme. De asemenea, este important ca pacientele care au sarcină cu risc să aleagă nașterea la o maternitate de top, unde pot beneficia de servicii medicale performante, pentru prevenirea sau rezolvarea cu succes a eventualelor complicații.

Maternitatea SANADOR, din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, asigură cele mai bune condiții pentru aducerea pe lume a micuților, indiferent de problemele care pot să apară în timpul sarcinii, al travaliului sau al nașterii. Atât pacientele, cât și nou-născuții beneficiază de o monitorizare permanentă și de intervenție rapidă din partea unei echipe medicale experimentate, care asigură îngrijirile medicale necesare în orice situație.

Spitalul Clinic SANADOR este cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, dispune de unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii și de o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I – nivelul maxim de competență existent, cu compartimente dedicate pentru adulți și pentru nou-născuți. Astfel, micuții care se nasc prematur sau cu probleme de sănătate, în urma unei sarcini cu risc, primesc îngrijiri medicale avansate pe Secția de Terapie Intensivă Neonatală, dotată cu aparatură ultraperformantă, esențială pentru stabilizare și tratament.

De asemenea, pacientele cu afecțiuni cardiovasculare, oncologice sau metabolice care optează pentru naștere la Maternitatea SANADOR beneficiază de consulturi multidisciplinare și de administrarea tratamentului necesar. În acest fel pot fi prevenite complicațiile, iar viitoarele mămici se pot bucura din plin de micuțul pe care îl aduc pe lume. Maternitatea SANADOR le pune la dispoziție inclusiv rezerve single sau duble, cu sistem de rooming-in pentru nou-născut și consiliere pentru alăptare, de îndată ce este posibilă hrănirea naturală a micuților.

Indiferent dacă nașterea are loc natural sau prin cezariană, la Spitalul Clinic SANADOR proaspetele mămici au parte de cele mai bune îngrijiri medicale postnatale, pentru o recuperare cât mai rapidă și cu risc redus de complicații. Echipa medicală empatică și dedicată oferă pacientelor toate informațiile necesare pentru îngrijirea adecvată a celui mic, aspect esențial mai ales în cazul unor nou-născuți prematuri sau cu probleme de sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News