Conform statisticilor, 6 din 10 persoane cu vârsta peste 50 de ani se confruntă cu prezența unor hemoroizi. Însă
dilatarea venelor de la nivelul canalului anal și anusului afectează și tinerii. Durerile și sângerarile trebuie semnalate specialistului. Amânarea vizitei la medic și folosirea produselor fără prescripție medicală nu sunt de dorit.
„Cea mai gravă greșeală pe care o pot face persoanele care au hemoroizi este neglijarea sângerărilor. Orice sângerare este anormală, în afară de sângerările menstruale. În unele cazuri, prezentarea la medic are loc târziu., pacienții neglijând luni de zile aceste rectoragii. Pacienții pot ajunge la o anemie destul de severă, la o scădere a globulelor roșii din sânge.
Evident că acest lucru trebuie corectat. Câteodată, se ajunge și la corecție transfuzională. De aceea, orice sângerare anală trebuie să alarmeze pacienții. Ulterior, apar durerile care pot persista zile și chiar săptămâni. Nici acestea nu sunt normale, dar nici alte simptome precum imposibilitatea de a defeca sau constipația.
Hemoroizii se produc ca urmare a unui prolaps, alunecarea mucoasei către exterior. Aceasta se produce în timp ca urmare a rupturii unor ligamente microscopice care o țin legată de aparatul sfincterian. Folosirea pe termen lung a supozitoarelor și cremelor pe zona respectivă accentuează prolapsul, nici într-un caz nu vindecă boala.
Aceste preparate se folosesc în perioada acută, de tromboză hemoroidală, când inflamația locală este puternică. Folosirea lor nu depășește o lună, o lună și jumătate de la debut. Aceste preparate ar trebui prescrise de medic, după un consult la un cabinet medical” ne-a declarat în interviul video dr. Răzvan Stavri, medic specialist chirurgie generală, cu competență în chirurgie laparoscopică în cadrul SANADOR.
Care este conduita corectă dacă aveți hemoroizi puteți afla pe larg din materialul video ralizat cu dr. Răzvan Stavri!